zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Povećanja iz Rusije

Royal Air Maroc je od 17.10. povećao broj letova iz Kazablanke za Moskvu. Letovi će saobraćati četiri puta nedeljno: ponedeljkom, utorkom, sredom i petkom sa Boeingom 737. Moskovski aerodrom Domodedovo i avioprevoznik sarađuju od 2018. Za to vreme kompanije su zajednički opslužile 86 hiljada putnika. Za 9 meseci 2023., putnički promet na tim letovima iz Domodedova iznosio je 16 hiljada ljudi. Royal Air Maroc je vodeći brend marokanske civilne avijacije koji leti na sve kontinente. Mreža ruta aviokompanije pokriva oko devedeset destinacija.

Od 12. 10. privatna aviokompanija Fly Baghdad iz Iraka počela je sa letovima na relaciji Bagdad – Moskva (Vnukovo) – Bagdad. Fly Baghdad ima jednu od najmlađih flota na svetu, sa prosečnom starošću aviona od oko 6 godina. Flotu aviokompanije čine dva Boeing-a 737-700, dva Boeing-a 737-800, jedan Boeing 737-900ER i jedan Bombardier CRJ-200.

Aeroflot će od 30.10. povećati učestalost letova iz Moskve za Dubai (UAE). Aviokompanija će sa aerodroma Šeremetjevo obavljati tri dnevna leta do Međunarodnog aerodroma Dubai. Aeroflot je ranije najavio regionalni program letova za Dubai. Aviokompanija će od 21.10. otvoriti direktne letove za UAE iz Kazana, Jekaterinburga i Novosibirska. Putnici takođe imaju letove za Dubai iz Sočija i Sankt Peterburga, koje obavlja podružnica Rossiya Airlines pod kodom Aeroflota.

Od 29.10. Aeroflot će po prvi put otvoriti direktne redovne letove iz Sankt Peterburga za Puket. Letovi do poznatog tajlandskog letovališta obavljaće se dva puta nedeljno širokotrupnim avionom Airbus A330. Letovi sa aerodroma Pulkovo za Phuket predviđeni su četvrtkom i nedeljom, povratni letovi utorkom i petkom.Aeroflot je ranije izvestio da nastavlja svoje direktne letove iz Sankt Peterburga za odmarališta Egipta – Hurgadu i Šarm el Šeik. Tako će tokom jesenjih i zimskih praznika i stanovnici Severozapadnog federalnog okruga moći da putuju do popularnih destinacija za odmor bez presedanja u Moskvi.

Red Wings Airlines će od XI meseca pokrenuti letove iz Jekaterinburga za Šri Lanku, rekla je izvanredni i opunomoćeni ambasador Šri Lanke u Ruskoj Federaciji Janita Abeywickrema Liyanage na međunarodnoj turističkoj izložbi Expotravel-2023 u Jekaterinburgu. Ambasador je takođe napomenula da je Šri Lanka, kako bi privukla ruske turiste, pronašla način da organizuje direktne transfere novca iz Ruske Federacije bez posredničkih banaka. „Uz pomoć ambasade uspostavljena je saradnja između Nacionalne investicione industrijske banke u Rusiji i Narodne banke sa strane Šri Lanke, što je omogućilo da se transferi novca vrše direktno bez posredničkih banaka. Ambasadorka je pojasnila da će letovi iz Jekaterinburga za Šri Lanku početi 4. XI. i saobraćati dva puta nedeljno.

Red Wings od 3.11. pokreće i letove sa aerodroma Pulkovo do Tel Aviva (Izrael). Ovo je prvi let za Izrael iz Sankt Peterburga od početka 2022. godine. Kako je navedeno, letovi će se obavljati jednom nedeljno i to petkom.

autor: Dejan Radojević, dopisnik (Moskva), foto: Red Wings

6 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Covjece zabrljao si, nihe ti to ex yu avition, gdje možeš stavljati komentare poput: bravo Serbia , bravo Rusija

Bravo Rusija!!

Priprema se novi val mobilizacije, pa bogati Rusi mogu zbrisati, a aviokompanije zaraditi …

Tko je htio zbrisati većinom je zbrisao do sada, nema baš toliko bogatih u Rusiji, a već ih je puna Europa.

Svijet se preoblikuje pred našim očima.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!