zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Ekonomska klasa na interkontinentalnim letovima: Condor

Condor, Stuttgart-Varadero-Stuttgart, Boeing 767-300ER

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Condor

Moram priznati da sam od Condora očekivao manje obzirom da je leisure linija. Razmak među sjedalima je bio standardan, ekran relativno malen, no zabava prilično velika, izbor filmova zadovoljavajuć.

Na letu nismo dobili niti jastuke, niti deku, dobili smo iznenađujuće velike slušalice (neuobičajeno za ekonomsku klasu). Condor nije dijelio toaletni kit, čak nismo dobili ni masku za spavanje i čepiće za uši.

Na letu smo dobili dva obroka, uz izbor dva jela na prvom, dok je drugi obrok (doručak) istinski bio skroman. Hrana nije imala loš okus. Izbor bezalkoholnih napitaka je u redu, a dijelili su pivu i vino, no ne i žestoki alkohol.

Osoblje je u redu, ništa pretjerano uslužno, ali odrade posao. Check in je relativno dobro organiziran, avion nije pretjerano striktno podijeljen, te se utovarivao u samo dvije grupe nakon business klase (zadnji i prednji dio).

7 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Imam iskustvo leta s Condorom na liniji Frankfurt – Cancun i nazad, sada vec davne 2018., i bio sam pozitivno iznenadjen, pogotovo osobljem. Naravno, to je kategorija u kojoj se moze ocekivati dosta varijabilnosti. Takodjer, nije odmoglo sto nas je sluzbenica na check-inu u Zagrebu smjestila u red kod izlaza za nuzdu, pa je prostora bilo i vise nego dovoljno.

Nadam se da cete nam uskoro javiti utiske KLM Cityhoppera

Letio sam baš neki dan i sa KLM Royal Dutch Company sa Boeingom i imao konekciju iz Amsterdama za Nantes sa KLM Cityhopper. Letjeli smo sa Embraerom. Ne znam šta bih iskreno rekao. Od užasnog sendviča s jajima koji nude na tim kraćim letovima do toga da smo čekali u avionu bez klime 50 minuta ma pisti. Prvo je bio razlog da posada kasni. Kasnije je bio razlog da imaju problema sa zadnjim boarding gate. Ne daju de zatvoriti. I do zadnjeg trena nisu znali da li ćemo se premjestiti u novi avion. Skoro sam zakasnio na Rent a car i poslovni sastanak. Stjuardese i osoblje su im jako ljubazni i profesionalni. U povratku sam letio iz Rennes za Amsterdam. Trebamo se ukrcati na let a aviona još nema. Napokon slijeće KLM Cityhopper sa pol sata zakašnjenja i tek onda ide ukrcaj. Iz Amsterdama za Zagreb je opet kasnio sa 15 min zakašnjenja. Malo su me iznenadili. Očekivao sam bolje od njih.
Evo. To je neko moje iskustvo od neki dan.
Sad… da li da im se žalim i pišem prigovor, ni sam ne znam koliko to ima smisla za kašnjenja ispod sat vremena.
Lp

Ma jasno. Nema na čemu.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!