zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Još jedna kolizija u Americi

Ovo postaje istinski strašno. Kolizije na američkim aerodromima postaju stvarnost svakih par dana. U New Yorku JFK Swissov Airbus A330-300 je započeo sa polijetanjem kada su čak tri aviona (dva Deltina i jedan Americanov) prelazila njegovu uzletno-sletnu stazu. Stoga je pilot abortirao polijetanje. Kontrola leta je dala odobrenje Swissu za polijetanje, ali i sva tri aviona da pređu preko staze.

Nitko nije izdao naredbu Swissu za abort polijetanja ili avionima za prekid prelaza, već je tragedija izbjegnuta isključivo prisebnošću Swissove posade. Kao što rekoh do sada nas je Bog čuvao, no ovo postaje pravilo a ne izuzetak.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: New York JFK

22 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

A niste napisali da je jos za dva aviona slijeteanje ridzektirano.

Štednja na personalu i profit će dovesti do tragedija nažalost, ne samo u avio prometu

Abortirao, abort?

Tako se kaže na engleskom, a na hrvatskom?

Na hrvatskom se kaže “Prekinuto polijetanje”. Točno kao na engleskom “Aborted take off”. Doslovni prijevod. A “Prekinuto slijetanje je “Rejected landing”, prijevod je malo drugačiji, bio bi “Odbačeno slijetanje”. U zrakoplovstvu koristimo engleske termine, čak i kada razgovaramo na hrvatskom jeziku, ali je svakako lijepo što ste pitali za hrvatske termine jer ih imamo i dobro je da ih koristimo.

LJudi uzimaju sve zdravo za gotovo. Nije dobro.

I u matematici postoji statisticka greska..a kamoli u realnom zivotu…
Nekad se jednostavno dogodi po zakonu verovatnoce…
Inace da li je bio u Zama text o sudaru aviona iznad Zagreba 1976…ako je bio molim za link…

Itekako postoji, Alene, iako se ne zove statistička greška nego “Human factor”. Čitavi projekti su razvijani tijekom zadnjih desetljeća da se ovaj element shvati i obradi kroz profil psihološke nesavršenosti ljudskih bića, dugi niz godina se razvijao CRM (Crew Resources Management), ali su se nesreće i dalje dešavale. Danas je CRM u velikoj mjeri odbačen upravo zbog neefikasnosti i razvijen je TEM koncept (Threat and Error Management) s drugačijim pristupom analizi rizičnih situacija. Ovaj rizik se može smanjiti, ali nikada potpuno i broj incidenata na, recimo, milijun letova će uvijek imati neku minimalnu vrijednost ispod koje ne može pasti. Ova vrijednost se može održavati tehničkim dostignućima, FRA ima sistem koji nas upozorava da se približavamo pisti na koju ne smijemo ući bez odobrenja, ali to je samo jedna nijansa više. Jedna od 50 nijansi sive. Percepcija funkcioniranja sigurnosti u zrakoplovstvu je toliko rastezljiva kategorija da nema načina da se rizik dovede ni blizu nule.

Sorry, ali ako se nesto ponavlja iznova i iznova, a u SAD se ovi slucajevi na pistama ponavljaju redovno, to onda vise nije statisticka greska nego pravilnost.

Takodje, i da jeste statisticka greska, covek nauci na njoj kada prvi put dogodi i preduzme neophodne mere kako se greska ne bi ponovila.

Ako se uzme statistika, do sada, koliko je bilo ovih slučajeva (near misses) pitanje je dana samo…. A opet, govorimo o SAD-u a ne nekoj siromašnoj zemlji. Neverovatno…

Pa u nekoj siromašnoj zemlji je znatno manje verovatno da se dešavaju ovakve stvari nego u SAD, nema ovde nikakve kontradiktornosti, naprotiv.

Zato je bolje da se OU eventualno fokusira na EWR kada krenu letovi

Bojim se da ćemo se prije moći teleportirati nego što će OU uvesti letove za SAD…

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!