zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Treći E195 postao vlasništvo Crne Gore

Crna Gora je postala vlasnik trećeg Embraera E195 4O-AOC. Avion je godinama stajao u Podgorici. Kako je avion većim dijelom bio otplaćen kroz rate Montenegro Airliensa bilo bi glupo da ga je Crna Gora vratila lezoru. Čak štoviše aviona je Crnu Goru koštao samo 5 milijuna EUR. Poseban problem je što je avion devastiran i sa njega su ukradeni dijelovi. Konačno on leži već 3 i pol godine u Crnoj Gori, a to i te kako utječe na avion. Da bi se avion vratio u letno stanje Crna Gora bi morala potrošiti dodatnih 8,5 milijuna EUR, a što je uvjet da se vrati lezoru. Dakle, kupovinom preostalih dijela aviona Crna Gora je uštedjela 3,5 milijuna EUR.

No ostaje pitanje što će Crna Gora sada sa avionom. Može ga prodati u ovom neletnom stanju za rezervne dijelove. Tako neće dobiti svih 5 milijuna EUR, ali neće ni puno izgubiti. Ili ga može dovesti u letno stanje i uložiti dodatnih 8,5 milijuna EUR (ukupno 13,5 milijuna EUR) te ga potom takvog prodati. Pitanje je hoće li tada dobiti 13,5 milijuna EUR za ovaj 15 godina star avion. Crna Gora može avion ustupiti i Air Montenegru kroz dokapitalizaciju, no to vjerojatno regulator neće dozvoliti. No, može Air Montenegru avion iznajmiti na idućih desetak godina. Air Montenegro svakako planira nabaviti treći avion i ovo bi svakako bilo dobro za kompaniju.

Kako god Pavle Tripković, državni tajnik u ministarstvu prometa i pomorstva Crne Gore je još u XII. mjesecu najavio kupnju aviona, o čemu je zamaaero pisao, a što se eto sada i desilo.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Montenegro Airlines

38 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Banda ga opljačkala ja sve ostalo!!!

Dijelovi sa ispravnog aviona se ne kradu da bi stajali u nekoj garaži ili da bi se bacili u sekundarne sirovine.
Dijelovi se skidaju/kradu da bi se održavali ostali avioni na koje ti dijelovi odgovaraju.

Ili da se umanji vrijednost procijene pa se nakon kupovine ti dijelovi čudesno pojave

Znam za više slučaja kada su sa strojeva skidane vitalne komponente, stroj bi bio prepušten lezoru za pljenidbu. Kasnije bi stroj bio kupljen na licitaciji za 30% vrijednosti od strane koja ima te komponente.

Crna Gora ne može ništa s tim avionom osim da ga stavi u park u Podgoricu da se djeca penju po njemu. Nikakvi rezervni dijelovi ne dolaze u obzir jer se na avione koji imaju važeću plovidbenost mogu ugrađivati samo i usključivo dijelovi koji imaju ovlaštenje proizvođača, dakle oni čije se porijeklo i kvaliteta mogu ustanoviti. Taj Embraer bi vlada Crne Gore mogla pokloniti ili na neki drugi način ustupiti Montenegru, koji bi zatim morao osposobiti avion od nule, ogromni novci koji predstavljaju bespotrebno rasipanje resursa. Sami ste napisali da to regulator neće dozvoliti. Dakle crnogorski Embraer ima dvije mogućnosti : da ga odveze SU27 i ugura u svoj virtualni muzej neostvarenih snova pored An-2, ili da ga poklone vrtiću u Podgorici. Možda je čak najbolje da ga dovuku negdje pored zgrade i ostave kao atrakciju. Malo ga usisaju, očetkaju, našpricaju sprejom za namještaj i služio bi kao zanimljiv doživljaj putnicima namjernicima koji putuju s podgoričkog aerodroma. Sve je ostalo je samo lijepa želja.

To se ne isplati, dovođenje u plovidbeno stanje raskupusanog aviona, sa sumnjivim vlasnicima, je jako rizična zanimacija, čak i da ga CG vlada proda za ultrasitne pare, na njemu sve treba obnoviti. Avijacija je jako, jako preskupa zanimacija, a Embraer se može naći za prihvatljive pare. Tih par milijuna koje spominjete teško da bi mogli i sanjati. Ali njihov drlog, neka rade što hoće.

Na osnovu cega vi znate da je taj avion “raskupusan”?Radite za Embraer ,dio ste tima njihovih inzenjera koji su izvrsili procjenu tehnickog stanja aviona?Naravno da se avion moze dovesti u plovidbeno stanje,u tekstu vam pise da je procjenjeno da je potrebno nekih 8 miliona za taj posao.Samo je pitanje modela kako da se to uradi i naravno treba vremena.

Da ali morate uzeti u obzir cinjenicu koliko je novca za taj avion platio MA dakle drzavna kompanija.Glupo je to sad sve baciti u vjetar kad avion narednih 10 godina moze da sluzi.

Mogu ga srediti i onda wetlease-ovati Air Serbiji. Oni i ovako i onako vole da se kockaju sa Embraerima. Nije dobro.

Super, izadjite na trziste i nadjite E195 2010 godiste za 100 000 eur mjesecno.Nema tog aviona za toliko para!

Niste u pravu,zato vam i kazem izafdite na trziste pa cete vidjeti kolike su cijene dry lease.

Ne treba meni vas clanak ,znam da se za 100 k eura mjesecno ne moze iznajmiti E195 u dry lease aranzmanu.

Држите се Ви лечењем деце. Оставите Ви ЈУ на миру. И у свету лети на стотине ембарера у мокром или сувом закупу или у власништву авио компанија. Тако да се многи у свету, како Ви кажете “коцкају” са тим типом авиона.

Naravno da se kockaju kada iznajmljuju avione od sumnjivih komapanija. Čitajte bolje.

Која компанија је сумњива? Маратон? Па тај Маратон има сертификат који је верфиковани у ЕУ. Лети по Грчкој, има своју техничку подршку. А то што је пилот, који има сертификат за тај тип авиона, испао глуп то није до компаније (ни Маратона ни ЈУ).

С како је то компанија могла знати? Испољавао је своју препотентност јавно? Хвалио се како испробава небезбедне процедуре? Неко га пријавио шефу летача? Како?

Treba samo iznaći “kreativan” model da ga se ustupi Air Montenegru i taj avion može letjeti još bar 10 godina. Budući da je avion u takvom stanju neki ugovor o ustupanju/najmu/korištenju uz uvjet da se avion dovede u letno stanje ne bi trebao biti problem.

Kako mogu sa njega biti pokradeni delovi? Pa nije bio parkiran ispred stambene zgrade u nekom naselju??
AirSerbia b trebala da ga otkupi i sa njegovim delovima popravi onaj osteceni u Beogradu, a ostalo da sacuva obzirom da dolazi jos aviona ovog tipa u flotu

Žali bože. Bacanje novca građana. Nova kompanija, stara priča….

Da je sreće teo bi zaista tako bilo. Državne avio kompanije postoje da budu siguran oslonac građanima u civilni avio saobraćaj, podsticaj turizmu… Ali, kada se nekontrolisano zapošljava i dovode tzv.stručnjaci da vode kompaniju. Možete misliti koliko je bila sposobna uprava, da nisu mogli uposliti flotu od dva aviona, već su jedan izdavali. I na kraju će se nakupiti dugovi kao i Montenegroerlajnsu. Kada nema odgovornosti, ozbiljne odgovornosti, nema ni uspjeha.

U januaru prošle godine.

Daj boze. Iz vaših usta (redova) u božije uši.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!