zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Aerodrom katering zamijenio srpske radnike sa strancima

Aerodrom ketering je otpustio 40 srpskih radnika kao tehnološki višak i na njihovo mjesto dovodi jeftinu radnu snagu iz inozemstvo, Indijce, Pakistance, Filipince idr. Otpušteni su i šef kuhinje, kao i šefovi smjena, što je posebno problematično pošto isti nemaju zamjene. Sindikati naglašavaju da ovi radnici ne mogu biti tehnološki višak ako  se obujam poslovanja povećava, a na njihovo mjesto dolazi 60 radnika iz Azije.

Ovo se dešava samo šest mjeseci nakon štrajka u ovom poduzeću. 29 od tih 40 radnika su bili u štrajkaškom odboru. Sindikati smatraju da je ovo pokušaj uprave da uništi sindikalnu borbu za prava radnika u kompaniji.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom katering

93 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Upravo je bio prilog o ovom problemu u dnevniku na RTS-u. Aerodrom ketering ima otvorenih 5 firmi sa osnivačkim kapitalom od 100 dinara cca 0,80 eura. Ne uplaćuje doprinose ni poreze zaposlenima.

Pa mislim da čim se ovako aktuelizovala tema u medijima da će ili da se firma vrati u domaće vlasništvo ili da se osnuje nova domaća firma koja će da preuzme ketering Er Srbije i aerodroma a ovi šarlatani da se istisnu iz posla. Videćemo šta se valja iza brda

U Srbiji je u pogledu poštivanja radničkih prava sve gore i gore. Nije čudno da mladi toliko iseljavaju.

A izvor ti je N1. Oni su baš poznati po istinitom i objektivnom izvestavanju. 😂

извор је анонимни читатељ с портала

Ne znam odakle Vam više volja da pišete tendenciozno i da Vam zbog toga zamjeraju pristrasnost.
Ukoliko već pišete na ovu temu, a hoćete da budete specijalizivani portal o vazduhoplovstvu trebali bi da nešto radite mnogo detaljnije.
Ovde bi minimum bio da ste tražili upit i odgovor na drugoj strani.
Aerodrom ketering je firma u stranoim vlasništvu. Do prošle godine je bila vlasništvo KHASB DMCC iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, pet odsto držao je Abahusein Fahd Abdulrahman iz Saudijske Arabije i bilo je još nekih sitnih vlasnika. Trenutno je jedini vlasnik Abahusein Fahd Abdulrahman.

Ukoliko je nove radnike angažovala ista firma, reč je o kršenju zakona. Ukoliko su ih iznajmili od druge firme, onda je nije ali je izrdavanje zakona što može a i ne mora biti problem.

Ovo je patentirano već u francuskoj, engleskoj i njemačkoj. Kad neko ima povezana preduzeća to je uvijek problem. Ovde je srpsko zakonodavstvo manjkavo jer se prosto nije susretalo sa ovim. Recimo amerikanci su OK u ovim slučajevima. Evropljani generalno nisu.

Problem koji je u njemačkoj i koji je pred pucanjem… preliće se u čitavu EU. Držve EU i Evrope će moći trpiti ovako stanje u ekonomiji sve dok jedna grana ne pukne. a blizo je pucanja. ako dobro zagrebete vidjećete da je počela velika finansijska konsolidacija i da države izvlače sredstva iz pojedinih banaka.
Jer su u problemu. A znate i sami da se jedna banka može srušiti ukoliko samo jedan klijent naglo počne izvlačiti sredstva. Ovo se desilo sad u USA banke su pale. Džava je međutim sačuvala svoj novac.
U našem okruženju HR je najranivija zbog velike povezanosti sa njemačkom privredom. Srbija i ne toliko, ali će debelo osjetiti. Srbiju bi Italija uvela u problem.
Generalno inflacija se previše zakotrljala. Teško će se zaustaviti. A Evrope je isuviše povezana pa se sve preljeva tamo ovamo.

A sve to zbog besmislenih sankcija Rusiji koji nanose štetu i rusima ali i Evropi.

Molim g-dina foglara da me uputi na neki link vezano za štrajk u Njhemačkoj.

Pa ako su proglašeni tehnološkim viškom onda na njihovo mesto ne mogu da zaposle nove radnike jer zakon to nedozvoljava tako da vam priča ne pije vodu

Jubilarno stoto propadanje Evropske unije u zadnjih godinu dana. You wish!

Sjajno.
Alene pozivam vas da malo istrazite sta se desava kako na samo aerodromu tako i u nacionalnoj avio kompaniji.

Posto je to najveci aerodrom i najveca kompanija a vi strucnjak koji ima poznanstva i kontakte trebalo bi vam biti lako da istrazite i obavestite nas o detaljima.

Plate,radni uslovi i slicno.
Verujem da ce biti interesantno citaocima.

Pozdrav

За почетак је довољно дати основни податак. А онда се крене у „истраживање”. Додуше, и за само објављивање овакве вести, по правилима новинарског заната, ваљало је потражити и мишљење друге стране.

Znaci zelite da vam drugi sve napisu i dostave, a vi da objavite za klikove?

ово што ви тражите спада у новинарски опус а Ален није новинар по вокацији већ авиоаналитичар. То би требали тражит од неког доброг истраживачког новинара

Pa jedino da vam sve mi napisemo.
Ajde malo truda i dobicete dobar publicitet a i uraditi dobro delo.
Pocnite od letackog osobolja,22-23 radna dana tokom cele godine sa duty time-om 9-10h za nepromenjene plate vec 10godina uz inflaciju gde je novac oslabio 2-3-4x.
I tako dalje.

Novim pilotima koji su sada na obuci u Bg, i uskoro krecu( krajem Marta) na simulatore po EU, u ugovoru pise do 26 radnih dana mesecno. Njih nekoliko je odbilo da potpise takav ugovor.

Postovani, da li mislite da je normalno raditi kao pilot 26 dana mesecno? Kada oni odmaraju?
Hvala unapred. Mada imam jos dosta pitanja, koje cu Vam vremenom postaviti, a Vi odgovorite kada mozete. LP.

Minimum. Ali pričamo o planiranim slobodnim danima… Ne računamo dežurstva, sive dane itd. Pa samo pogledajte prosek zivota ove struke i sve će Vam biti jasno.

Ako je ovo istina, onda je to jako opasno.

I neka su odbili. Treba znati kad je dosta.

sad mi je jasno kad je predsednik Vučić javno rekao pre neki dan da je potpisano 100000 dozvola stranim licima za rad u Srbiji mora to negde popuniti ,a rekao je da Srbi neće da rade,e pa isto je i u sportu i ostalim drugim delatnostima.ispade da mi ništa nećemo da radimo što nije tačno

I posle kako se komunizam tako brzo primio u Srbiji pa evo ovako. Ovde mora da reaguje inspekcija i sud. Protivzakonito je zapošljavati radnike na radna mesta koja ste proglasili tehnološkim viškom u periodu od 6 meseci. Ovde nije reč o tehnološkom višku, to je jasno svakome, i nadam se da će sud nepristrasno ceniti sve dokaze. U suprotnom, da krenemo da učimo nemački ako ćemo da bežimo od ovog ludila ili hindu ako ćemo da živimo u Srbiji. Namaste.

Mogu..samo izmjene naziv radnog mjesta

Ne budi smesan. Opaka lova kako da ne.

Poznato je da su sudstva na području svih ex YU država efikasna, funkcionalna i pravična. Da ne spominjem kako postupci traju u vrlo primjerenim roku i sve se brzo rješava.

Vi očito niste imali nedavno sudski postupak u Hrvatskoj.

Ja znam neke postupke u Hrvatskoj koji traju desetljećima i još nisu ni blizu kraju.

Ha ha….😂🤣🤣menjamo pravilnike, spremenimo reorganizacijo, nov opis del in nalog, po potrebi ustanovimo novo firmo, katere lastnik je mati firma….

A u Nemackoj nije ludilo?

Svakim danom sve gore.

Ja sam govorio uopsteno o Nemackoj a ne samo o avio sektoru.

A sto se tice avio sektora on nece da radi jer tiho strajkuju. Prosle nedelje FRA-BEG na Terminalu 2 1sat45min cekanja na security zbog radnika koji su ostali u svojim kancelarijama a ne na radnom mestu. Stavili su na 5 letova na isti security gate a 2 od toga su bili sirokotrupni avioni (za Seul i Hanoj).
Zbog toliko duge sigurnosne kontrole ni let za Dublin nije na vreme odleteo pa je blokirao gate za JU koja se morala parkirati na pisti iako je uvek uz zgradu pa su putnici sa velikim zakasnjenjem stigli do aviona.

Da ne pricamo koliko je svaki avion zbog ovih tihih strajkaca kasnio.

Dakle, gospodo ovo je licno iskustvo a ne izvor iz medija kako neki citaoci pogresno misle jer drugacije to ne znaju opravdati.

Situacija u Nemackoj je uzasna u avio sektoru.

Situacija je dramatična, zato što je zemja uvela tzv. „Bürgergeld“, tj. digla socijalnu pomoć na nevidjen nivo. Nisko kvalifikovanim ljudima se jednostavno ne isplati ići raditi. Socijalna pomoć pokriva stanarinu, grejanje, itd. plus više od 500€ po članu domaćinstva za hranu i odeću mesečno. Mnogi idu još ja crno da rade i eto dobrog standarda bez velike muke. Ja sam u avionu za Larnaku u Frankfurtu čekao 2,5 sata na radnike za utovar- jer ih jednostavno nema!!! Nije LH tek tako otkazala 35000 letova za letnju sezonu tek tako. Ozibilno razmišljam da napustim Nemačku čom odem u penziju, jer se zemlja ubrzanim tempom pretvara u „shithole country“!

@Anonimous 11.19: a što mislite zašto sam ja nakon 30 godina u nježnoj dobi od 57 otišao iz Njemačke? Stoga vas potpuno shvaćam. Ja u Njemačkoj više ne bih živio niti jednog jedinog dana… I to nema veze samo sa “Bürgergeld”. I dok je bio “stari” Harz IV, i onda se mnogima nije isplatilo raditi. A o ovome kaj se sada doteplo u Njemačku da i ne govorim… Ili o ovim “političarima”…

Situacija u Njemačkoj je općenito užasna i kada (uskoro) eksplodira, biti će svašta! Generalni štrajk 27.03., je već sasvim izvjestan, a to je samo početak! A zeleni i dalje seru li ga seru! Sada hoće ljudima zabraniti sve vrste grijanja osim na dizalicu topline…

Gospodine Foglar,
Kada ocekujete eksploziju u Nemackoj i da li mislite da ce ona pogoditi sve sfere drustva?
Hvala.

@anonymous 13.53: kada, vrlo je teško reći. Zapadni Nijemac može jako dugo trpiti, ali kada mu je dosta, onda ga nitko ne može zaustaviti. Istočni je pak osjetljiviji i ranije će reagirati. Ali i njemu treba. Voda je mnogima došla do grla i situacija je svakim danom sve gora. Potezi zelenih komunjara tipa zabrane grijanja na plin i ulje i sl. situaciju će još više pogoršati. Na sreću po politiku je zima bila relativno blaga tako da se uglavnom nitko nije smrzavao, ali da je to a bila jaka, bilo bi grdo! Osobno mislim da najkasnije u jesen kreće kaos. Osim ako se nešto drastično politički ne promijeni. Recimo da FDP izađe iz koalicije i vlada padne te dođe do novih izbora. Što je relativno nevjerojatno jer je FDP politička prostitutka koja sa svima ide u krevet za vlast. I da: obuhvatiti će sve slojeve društva osim onih najbogatijih kojima je svejedno. A tih nije puno. Srednji sloj je u Njemačkoj uglavnom uništen, tako da zapravo puno slojeva više ni nema i svi su ugroženi. A što se navodnih 15% podrške zelenima tiče: kao prvo to je kompletno prenapuhan brojka a kao drugo moramo pogledati tko za njih glasa. Vjerovali ili ne, veliki broj stranaca sa njemačkim državljanstvom, prije svega Turaka, jer su zeleni objavili da žele svima koji žive više od tri godine u Njemačkoj dati državljanstvo!!! Osim toga 15% im ne daje pravo terorizirati ostalih 85!

Rista, ne radi se o tome ima li nečega ili nema, radi se o tome koliko što košta!!! Osim toga znaš li zašto EU ima plina? Jer i dalje uvozi ruski plin, ali sada deklariran kao uzbekistanski: Uzbekistan kupuje plin od Rusa i prodaje ga po dvostrukoj cijeni u EU. A znaš li ti da isporuka ruskog plina i dalje ide prema EU i to kroz ukrajinske plinovoda i da zločesta Rusija plaća dobrim Ukrajincima za protok plina? Da smo ovisni o tom LPG-u, smrzavati bi se već odavno i industrija bi kompletno krahirala. Hoćeš još bisera? Ruska nafta i dalje dolazi masovno u EU samo što je deklarirana kao indijska ili pakistanska. Sada više ne po dvostrukoj cijeni kao prošlo ljeto, ali ipak uz masni dodatak! Ruske sirovine dolaze istim putem. Pa tako sada nitko ne kupuje rusku celulozu, već indijsku i pakistansku… Daj progledaj napokon: ljudima u EU je voda došla do grla, ljudi ne mogu više plaćati energente, stanovanje, hrana je otišla i do 100%… Samo u Austriji direktno je ugroženo 300.000 domaćinstava. Što misliš zašto taj štrajk u Njemačkoj? Jer je ljudima sjajno? Jer podržavaju sankcije Rusiji koje su do sada pogodile isključivo malog čovjeka u EU? Po zadnjim podacima Rusija ima veći rast BDP-a nego Njemačka. Ma bravo: sankcije djeluju fantastično. Samo nažalost u krivom smjeru. A političari bi u rat… Samo rade ovaj puta račun bez krčmara. Narod se diže u svim zemljama EU samo što se to uporno u medijima ili ignorira ili minorizira. Čeka nas vruće, jako vruće ljeto!

Gosp Felgar je izgleda rusofil i radi na slabljenju europskog fronta protiv agresivne Rusije.

Najlepse hvala na odgovoru.

Ali uza svo to ludilo zelenih i dalje imaju 15 %

potpore od glasača,

Pa druga stranka vladajuće koalicije u njemačkoj. Ministrica vanjskih poslova, gospodarstva su Zeleni

Alene, pitao sam Foglara kad misli da ce u Nemackoj eksplodirati i u kojim sferama a vi mi niste objavili pitanje. Cemu?

Hvala na iskrenom komentaru g. Foglar.

Samo djelimicno tocno gosp Alen! U Njemackoj se u zadnjim godinama djelilo masovno otkazi da se poveca profit. U vecini slucaja absolutno neopravdano! Ali korona je omogucila da se pod krinkom vanredne situacije ljude otpusta kao tehnoloski visak. Jednostavno izbacis manje vise sve sto je pod sindikatom ili Manteltarifverträgen zasticeno pa popunjavas sa jos jeftinijom radnom snagom, ovisni, NEkvalificirani i imigrantima. Da ta ludost nije i vise nece funkcionirati dokaze dsnasnja realnost gdje moraju cak bolno povecavati place da uopce privuku interes. Moj sin kao mladi ljecnik u bolnici zaraduje kao bolji Strojovoda s obitelj , jer su ugovori jos pod kondicijama poncijus pilatusa dok su se sindikati u zeljeznici vec dugo izborili za bolje kondicije. Njemacka placa sada reslnost da place vec dugo dugo ne odgovarju realnim troskovima.

Da, traze se radnici. Ali definitivno se ne placaju zlatom. Zato i ne mogu da ih nadju.

Dobro, ako je tako zasto strajkuju? Zasto ni posle godinu dana LH i FRA/MUC ne mogu zaposliti dovoljan broj ljudi? Sama LH otkazala preko 34.000 letova. Plus ostali. Zasto?

Evo jos jednom, da li se secate poslednji put kada je bilo ovoliko strajkova u Nemackoj? Ako se radnici placaju zlatom zasto onda strajkovi? Zasto onda nisu zaposlili dovoljno na FRA i MUC ali i u samoj LH? Sta mislite zasto ne mogu naci ljude?

Neki? Mislite svi ostali?

Kako je moguce da LH objavi onoliki profit i pusta da joj se desavaju strajkovi po 2 dana u proseku nedeljno. Cas DUS, HAM, STR, cas malo FRA, MUC, cas malo CGN, HAJ, NUE… i pre tih strajkova LH je otkazala 34.000 letova. Doslovce ne mrdaju. Gledaju kako im se urusava sistem. Da li znate da je bio prvi plan da bude samo u ponedeljak strajk pa da je odluceno da ce i nedelja biti kriticna?
Vec sada kazu da ako im ne povecaju platu da ce uslediti jos zesci strajkovi. Ne samo za aerodrome vec i ostale sluzbe.
I niko ne reaguje. Cekaju, gledaju i ne znam cemu se nadaju.

Ako se stanje popravilo posle korone, ako je doslo dotle da vade „mrtve“ A380 i da su im avioni puni i pored toga sto imaju nenormalne visoke cene i onda prekrizas 34.000 letova bez pardona. Stajkuju svako malo i bukvalno nista ne preduzimaju da bude bolje a rekordan profit.
A sta je receno prosle godine? Da ce se pobrinuti da ne bude problema kao proslog leta… kad ono jos gore.

To ste možda u vašim medijima pročitali. U stvarnom svijetu nitko ne dobiva otkaze da ih se zamjeni strancima.

Ova strategija komentatora se zove – držite lopova. Sad su svi komentari o Nemačkoj kao da je tekst o Nemačkoj. Tekst je o stanju radnog prava u Srbiji! A o tržištu rada u Nemačkoj nema potrebe da pričamo, svako od nas ima nekog bliskog ko je otišao tamo da živi i radi. Oni će vrlo brzo da pređu na 4-dnevnu radnu nedelju, a ovde se domaći radnici otpuštaju da bi se zaposlili jeftiniji inostrani koji će da rade i 7 dana bez pauze. To je svakome dovoljno da sagleda situaciju kad je tržište rada u pitanju.
Uzgred, jutros je objavljena nova projekcija po kojoj će Nemačka izbeći recesiju ove godine, što je dobra vest i za nas ovde.

Da, u firmu gde nisu srpski vlasnici. Nece biti ni prva ni jedina koja ce tako zavrsiti.

Naravno da ne. Postoje se minimum zakona. Zato i dobijaju ogromne subvencije, ne placaju u pocetku ni porez a imaju povlascene cene struje i komunalije. U vecini stranih firmi nema sindikata. Kada istekne ugovor sa drzavom neki se pokupe pa odu u Makedoniju i sve ispocetka, pa onda u Albaniju… zavisi ko im kakve uslove ponudi.

Da, izbjeći će recesiji sa 0,2%! Moš mislit… A i to je na klimavim nogama ako zeleni nastave uništavanjem privrede…

Treba čitati sa razumevanjem, ne bukvalno.

Ja nisam razumeo komentatora da je situacija u Nemačkoj loša u smislu da se ova identična situacija (domaći radnici out, strani radnici in) događa i tamo, nego da je situacija sa radnicima u avijaciji i u Nemačkoj en generale loša.

Kod ove konkretne situacije me zanima, ako neko zna, kakve pristupe i kojim zonama na aerodromu imaju radnici u keteringu?

Radnici u cateringu, osim vozača, nemaju pristupa sigurnosno osjetljivim dijelovima. Osim toga su te firme uglavnom izvan aerodroma. Ali koliko ja znam, sigurnosnu provjeru moraju svejedno proći s obzirom da mogu manipulirati sa hranom…

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!