zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Rim 32 tjedna lete za regiju

U regiji je za Rim (promatrani tjedan 11-17.12) bilo iz:

  • Beograda 18 letova tjedno (11 letova Air Serbie i 7 letova Wizz Aira)
  • Splita 7 letova (Croatia)
  • Skopja 4 leta (Wizz Air)
  • Zagreba 2 leta (Ryanaira) i 7 letova Croatie preko Splita
  • Podgorica 1 let tjedno (Air Montenegro)

To znači da za Rim ima 32 leta tjedno (prosječno 4,6 tjedno) na 6 linija i 5 destinacija. Najviše letova ima Air Serbia i Wizz Air (po 11), potom Croatia (7) i Ryanair (2).

autor: Mladen Radić, dopisnik (Osijek), foto: Aerodrom Rim

19 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

OT:
EC je presudila NE za spajanje Lufthanse i ITA-e po trenutnim uslovima. Ide se u drugu fazu pregovora koja ce trajati 90 radnih dana, nakon kojih mora da se napravi odluka. Trenutni rok je 6.6.2024.
Izvori tvrde da je najveci problem trenutna dominantnost Lufthanse na transatlantskim rutama

Sve je izglednije da do spajanja ITA-e i Lufthanse nece ni doci. Lufthansa apsolutno nikada nece prepustiti svoj dominantan polozaj na transatlantskim rutama.

Pa nesto ne vidimo da ide ka tome. EC trazi od LH da smanji dominantnost na transatlantiskim linijama, a LH to nikada nece uraditi jer su joj to i najprofitabilnije linije.

Air Montenegro ima dva leta nedjeljno za Rim iz Podgorice ove zime

Zaboravili ste ITA-u koja leti FCO-SPU, i to sa cak jednim nedeljnim letom! 🙂

Zagreb premalo frekevencija za Rim ima. Ovih OU sa stopom u Splitu treba davno uknuti. Odavno je avijacija 20.stoljeca iza nas da se leti vise na takav nacin unutar Europe. Ili neka lete direktno iz Zagreba (bez ikakvih problema mogu s DH4) ili neka se prebace skroz na Split ili neka rade W rotacije na toj liniji.
Ista stvar i za Atenu vrijedi. Sramota sto Croatia nema code share s Aegeanom.

Kao i sve drugo u OU: oni koji imaju znanja, nemaju nikakvu moć. Oni pak koji imaju moć, nemaju nikakva znanja… I tako se vrtimo u krug.

Ono što je u cijeloj stvari najtragičnije, to je da (potencijalni) ZAG-FCO-SPU-FCO-ZAG ima otprilike istu potrošnju resursa, istu ili tek simbolično i neznatno veće operativne troškove, isto trajanje, isti rostering za posadu, i sve ostalo isto kao i ZAG-SPU-FCO-SPU-ZAG, uz nebrojene prednosti. I koliko samo inertan, indolentan, nesposoban i bezobrazan moraš bit da 20 +godina peglaš drugo umjesto prvog

Vaša zadnja rečenica izvanrednom opisuje srž stanja u OU. Ja bih tu pridodao i pridjev “poslušan”. Uz to se postavlja pitanje da li uopće ima toliko putnika iz SPU za FCO i obrnuto svaki dan i ne bi li bilo dovoljno ZAG-FCO-ZAG 4 pw a ZAG-FCO-SPU-FCO-ZAG 3pw. Pogotovo zimi.

Slažem se za frekvencije zimi, ali mislim da bi i zimi i ZAG i SPU mogli imati 5w. Tijekom ljetne špice, apsolutno i ZAG i SPU mogu ići daily, i to čak i sa većim avionom od Dasenke. Naravno, kad bi netko makar minimalno poradio na marketingu

Priština nema let za Rim? Neobično.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!