zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

PRVI OBJAVLJUJEMO-NAJAVE: Eurowings povećava Zagreb

Eurowings će povećati letove iz Zagreba za Cologne (prošlo ljeto tri tjedna leta, ovo četiri). Linija će se operirati ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom. Kompanija liniju operira dva puta tjedno ove zime, a povećavaju na četiri leta tjedno od 27.3.

Na liniji Zagreb-Stuttgart Eurowings povećava broj letova sa tri na četiri tjedno, i to ponedjeljkom, četvrtkom, petkom i nedjeljom. Kompanija broj letova povećava sa dva (kako je operirala ove zime) na četiri već 1.3.

Kompanija povećava i letove na liniji Zagreb-Dusseldorf sa dva na tri tjedna leta. Ove zime Eurowings nije letio na ovoj liniji, a sa letovima kreće 11.3. i to sa dva tjedna leta, koje povećava na tri od 30.3. kada će operirati utorkom, četvrtkom i subotom. Ovo znači da će kompanija ove godine imati tri leta više nego prošlog ljeta, tj. da će operirati 11 tjednih letova na tri linije.

Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Eurowings

20 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Euroeings je letio DUS-ZAG ove zime.

Ryanair ended flights from Bologna, Bari, and Naples to Zadar.

Безвезе боље да не затвара

I kako je sad u redu, logicno i opravdano da EW leti i za DUS i za CGN iz Zagreba, a Air Serbia to ne sme??

EW nije 5 puta veci od JU, nego nekih 4 puta, no to nije bitno sada.

Sto ih ne bih uporedjivao? Doslovno za sve kompanije koje smo Vam naveli na temu letova za vise gradova u blizini ste rekli “ali one su vece od JU”. Pa naravno da su vece, kada je JU davno izasla iz okvira destinacija koje lete kompanije njene velicine. JU mozda ima 20+ aviona, ali zato leti na raznovrsne destinacije. Eto Air Baltic ima manje linija od Air Serbie. Air Serbiu morate uporedjivati sa boljim i vecim kompanijama, nikako sa kompanijama koje takodje imaju 20+ aviona, jer JU leti za mnogo vise destinacija nego te kompanije.

Zasto mislim da je Vas stav u redu? Pa ne vidim u tekstu da ste napisali kako nema simula da EW leti i ZAG-CGN i ZAG-DUS. To isto ste napisali kada je tema bila JU, tj. linie BEG-CGN i BEG-DUS. Posto ovde niste napisali, smatrao sam da mislite da je to uredu.

EW nece leteti iz Berlina. Sada lete jako malo iz BER. Sigurno nece uvoditi nove linije odatle.

Prema PlaneSpotters-u Eurowings ima 79 aviona (31x A319, 46x A320, 2x B737). Tu brojku sam I uzeo kao relevantnu. JU ima trenutno 21 avion, dakle 79/21=3,76.

Govori nam da je JU davno izasla iz okvira sablona, tj. letenja samo za primarne i vece sekundarne gradove u Evropi. I to je za svaku pohvalu jer vidimo da uspevaju na trzistima tercijarnih destinacija. JU ima svoj model operacija i vidimo da isti radi dobro. Ne treba ga menjati.

To su tri kompanije, ne jedna. Tema je bila koliko je puta Eurowings veci od JU, a ne koliko puta su zajedno tri kompanije vece. Te kompanije su razvojene sa razlogom, ne mozete da ih posmatrate kao jednu istu.

Ako vec sabirate te tri, onda treba da Vas pitam zasto ne sabirate i Eurowings Discover? Pa zato sto nisu iste kompanije.

Super! I da se bar netko sjeti uvesti Liniju Zagreb-Berlin. Izgleda da ne treba računati na Croatiu. EW je godinama letio Berlin-Zagreb

Eurowings sad u 3. mj. krece sa letovima Graz – Berlin

Bravo Zagreb

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!