zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Vietnam Airlines na rubu bankrota

Vietnam Airlines je na samom rubu bankrota, izjavio je ministar za planiranje i investicije Vijetnama. Ovo se dešava usprkos vladinoj injekciji od 519 milijuna USD. Kompanija se suočava sa tužbama za naplatu, banke više ne žele davati kredite Vietnam Airlinesu, kompanija nema zaliha gotovine, te je situacija opisana kao „ekstremno ozbiljna“. Od 107 aviona u floti, kompanija trenutno leti sa njih 41.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Vietnam Airlines

6 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Šteta, imaju jedan od najljepših liverya.

Leteo sam prosle godine 4 puta sa Vietnam Airlines-om. Uvek su bili tacni, bez kasnjenja (npr. za jetstar australijski lc koji leti po Vijetnamu su mi ljudi pricali da su nenormalna kasnjenja, barem 4-5 sati), korektna usluga, pristupacne cene. Leteo uvek sa A321, ne znam sta jos imaju u floti. Bas pozitivni utisci.
Moje je misljenje da Vijetnamska vlada nece dozvoliti bankrot Vietnam Airlines-a jer su jako bitni za ekonomiju i povezanost zemlje, posto autoputeve izmedju gradova nemaju, a zeleznica im je u katastrofalnom stanju.

I ja imam jako dobrih iskustava sa njima- Letio sam sa njihovim A321 i A330-200. U floti imaju još 787-9 i A350-9. A330-200 je napustio flotu.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!