zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Iskustvo na Air Connectovom letu Zagreb-Beograd

Na mom današnjem letu (utorak 21.2.) iz Zagreba za Beograd letio sam sa Air Connectovim ATR 72-600. Kako sam prvi puta letio sa 72-600 mogu primijetiti da je avion istinski bitno tiši od starijih modela ATR-a. Kabinsko osoblje (njih troje) ne govore srpski, ni malo.

Na letu je bilo 58 putnika, što je 85,3% load faktora. Više nego dobro i daleko više nego na mojim prethodnim letovima, kada je bilo tek 30-35 putnika po letu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Connect

40 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Alene, da li ste sve trojica moderatora na letu za Beograd jer opet komentari dugo čekaju na objavu!?

Jel imate info kakva je bila strujtura putnika,transferi,P2P? 85% LF u drugom mesecu je za svaku pohvalu.

Čudno da je bilo 3 člana kabinske posade, na ATR obično idu dvoje, napred i pozadi. U kakvom je stanju kabina i usluga?

Slično iskustvo pre neki dan na letu BEG-VIE, isto prvi put na ATR72-600. Mnogo prijatnije nego stare -200. Avion koji nema više razloga izbegavati.

Eto sad i Vi potvrdjujete da JU ima solidan broj putnika za ZAG, i to u najslabijem mesecu godine.

Cekamo izvestaj sa povratnog leta.

Za vecerasnji let za ZAG, prema mapi sedista, je ostalo jos 10 slobodnih mesta. Naravno, ne znam koliko ljudi se nije jos cekiralo, ali ce let vrlo verovatno biti na preko 90% LF (trenutno 85,7%). Leti ATR sa 70 sedista, trenutno je popunjeno 60.

Bome kako je februar a jos i utorak koji je ubedljivo najslabiji dan ovo ne da je dobro nego je huge!

Utorak je dan za business travel. Sva moja dvevna putovanja su utorak-cetvrtak, ako sam isao na duze u najgorem slucaju sam leteo nedelju navece i vracao se cetvrtak posle podne.

Današnji ZAG ima 70 putnika ka Zagrebu i 50 nazad

Izgleda da putnici iz Zagreba su prepoznali prednosti hub-a i mane aerodroma sa lošim rukovodstvom pa se odlučuju na putovanje preko Beograda. Takav lf u februaru je fenomenalan pogotovo na atr-u

Kakve to veze ima? Niko nije ni rekao da ce JU leteti avionom od 189 sedista. JU ima svoje trziste i radi na njemu. Nemojte porediti broj putnika jedne relativno male kompanije i najvece kompanije Evrope.

Pomnožite tih 58 putnika sa 10 nedeljnih letova i 170 putnika sa 2 nedeljna leta pa nam onda recite kako je to malo.

Mešate babe i žabe. Upoređujemo jednu liniju iz Zagreba. Ju leti 10X nedeljno,uskoro 14x a Rajan po 2X nedeljno. Iz ugla Aerodroma od koje kompanije ima veće koristi?

Rezultati Air Serbije su prehuge. Ne zaboravite da je ekspanzija ove kompanije tek pocela i da se ocekuje veliki rast putnika na liniji Zagreb-Beograd u narednom periodu.
Beograd ce postati istinski hub za putnike iz Zagreba a onda ocekujte povecanje broja letova i povecanje kapaciteta na tim letovima. Sljedeci puta kad budete letjeli za Beograd mozda to bude sa A319 ili A320.

A zašto porediti 86 sedmičnih letova na više od 20 destinacija sa samo jednom? Koja je to logika?

Ako ste spomenuli svih 86 letova FR onda ste trebali pomenuti i sve sedmične letove AS, tada bi bilo dobro poređenje. A ako ste se sveli na jednu liniju pri tom izabrali poređenje Zagreb- London i Beograd- Zagreb to mi je baš zabavno jer je jedno jedna od najprometnijih linija FR u Zagrebu a drugo jedna od manje bitnih za AS u Beogradu. Loš pokušaj Alene, jako loš.

A Ryanair leti iz Zagreba za Beograd?

Pa zašto ga onda uopšte spiminjete u kontekstu lf na letu Zg-Bg? Kakve veze uopšte ima FR sa tim?

Brinem sa za konektiranost Zagreba jer ce BEograd sve vise i vise transfernih putnika imati iz ovog grada. A tada se moze ocekivati jos ukidanja linija iz Zagreba, posebno onih prema drugim hubovima.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!