zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Air Serbia se servisira u Ljubljani

U Adria tehnici se u ovom momentu održavaju slijedeći avioni: 2 aviona od Brusselsa (po jedan A319 i A320), 1 avion Voloteje (A319), 2 easyJeta (po jedan A319 i A320), te 1 Air Serbie (A319). Interesantno je da je Air Serbia morala c-check ina svom A319 napraviti u Ljubljani jer je beogradska ispostava kompanija JAT Tehnika ostala bez licenci.

Air Serbia u ovom momentu avione servisira u rumunjskom Bacau (kompanija Aerostar) i u Ljubljani (Adria Tehnika). Očekivalo se da će JAT Tehnika svoje certifikate vratiti vrlo brzo, no evidentno nije tako, pa je srpski nacionalni prijevoznik moro posegnuti za skupljim opcijama.

autor: Aleš Breznar, dopisnik (Ljubljana), foto: Aleš Breznar

10 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Bas tako, inace cini se da ne rade nista da povrate sertifikate. E sad, da li je to namerno, ili ne. Ne treba ulaziti u teorije zavere. I ako Jat nema sertifikat, ima jeftino licencirano osoblje, koje Avia moze da salje iz baze u bazu.

Bogami radili su ti momci iz Jata u Zagrebu malo duže, trajalo je to poprilično.

To je bilo na samom kraju kad se priča proširila do medija, inače su momci pogotovo sheet metal workers radili skoro godinu dana.
3 dana u Jat Tehnici, pa onda kad im sledi 3 days off spucaju za Zagreb na 3 dana i tako u krug.

Niste procitali lepo. Oni su vec zasposleni u Avia prime kompaniji. Koja ima 4 baze.(KTW,RZE,LJU,BEG). Pa su samo avioni prebaceni u drugu bazu, a uz njih i jeftina radna snaga. Koja uz Jat platu dobije i neku dnevnicu. Ne radim u Jatu, tako da ne znam stvarno stanje, samo prenosim price.

A CRO i Jat mehanicari, to je vec duga prica. Kolega b737 je napisao sve. Pricu o tome mozemo na private. Trebate da uvede tu opciju ovde.

uzas s jat tehnikom… grehota.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!