zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

PRVI OBJAVLJUEMO-NAJAVE: El Al obnavlja letove u Zagrebu

El Al obnavlja letove za Zagreb z Tel Aviva. Kompanija će letjeti na ovoj liniji od 25.6. do 22.10. jednom tjedno utorkom. Uz El Al na istoj liniji će letjeti i Croatia utorkom (od 28.5. do 22.10.), srijedom (od 3.7. do 23.10.) i petkom (od 28.6. do 25.10.), te Neos srijedom od 3.7. do 24.7.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: El Al

23 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Alene kao nekadasnji supervisor da Vas pitam, Jeste znali sta pise na avionu ElAl-a ispod kokpita na kapetanovoj strani aviona… U prevodu – MI NIJESMO AVIO KOMPANIJA , MI SMO IZRAEL 🙂

Vest vam nije tacna. Liniju nece leteti El Al vec Sun d’Or.

Hoće i u Zagrebu imati pratnju i vojno/specijalno vozilo parkirano kraj aviona? U Njemačkoj svaki El-Al ima vani pratnju, par specijalaca i anti-drone zaštitu na vozilu.

1990 smo imali ElAl REDOVAN let u ZAG a ne čarter. I imali smo SAS i Swissair i Pan Am nonstop i Air Canadu i CSA i JAT za Ameriku i masu više linija od OU danas. A u tih 35-40 godina je promet ekdplodirao i udesetostrucio se. A nitko nigdje ne želi reći zašto je tome tako i da je apsolutno sve u Hrvatskoj, koja ima potencijala na n-tu, od starta krivo postavljeno i ide s goreg na gore, dok ljudi odlaze, i odlazit će sve više

@anon 21.18: prvo da sredimo mrtvace: Swissair, Pan Am i JAT. Pa onda polumrtvace: CSA. Air Canada će u dogledno vrijeme opet letjeti, SAS je pitanje iako ga sa OU leti ima za CPH i ARN te kolekcijama sa Starom preko FRA/MUC/VIE/ZRH ne smatram pretjerano važnim za ZAG (ali itekako za SPU i DBV). A koliko se promet povećao od 1991. godine? OU nije mjerilo stvari. Nažalost!

G. Scuric i g. Foglar
Ne, Zagreb nema daleko više putnika, linija i frekvencija nego 1989.
I ne možete uspoređivati apsolutne brojeve od pred 35 godina i danas.
Odnosno možete, ali na način da ili učetverostručite brojeve od prije 35 godina, ili za četiri puta smanjite brojeve od danas, jer je u tih 35 godina zračni promet globalno, a posebno u Europi, narastao barem četiri puta, vjerojatno i značajno više.
Zašto ne komentirate bit teksta odnosno komentara članka, da je u SFRJ ELAL za ZAG letio redovno, a danas ima samo chartere?
Zašto ne prihvatate činjenicu da je sramotno da je JAT pred 30 i 35 godina imao 4-5 dnevnih letova u sezoni između ZAG i SPU i DBV, plus letovi Adrije, dakle isto ili više nego danas?
Zašto ne priznate da ste pred 35 godina iz ZAG mogli nonstop letjeti za Montreal, New York, Cleveland, Chicago, a danas više ne možete?
Da li možda ne znate ili ne želite znati da je iz ZAG bilo redovnih letova za Algiers, Lyon, Hamburg, Hannover, Prague, st. Peterburg…, kojih danas više nema?
Zašto ne prihvaćate realnost u kojoj je zbog loše politike uništena cijela zemlja, i ono što nas ovdje najviše zanima, njeno zrakoplovstvo?
Ne bi bilo loše da pogledate broj putnika koje je ZAG ostvarivao 1989 i mjesto na ljestvici europskih aerodroma koje je zauzimao onda, i usporediti sa mjestom danas.
Meni je jasno da volite Hrvatsku. Nažalost, za razliku od mene vi vašu ljubav pokazujete misleći da je dobro zatvarati oči i skrivati istinu, a ja moju ljubav pokazujem otvorenih očiju, kritizirajući sve loše u Hrvatskoj što je već odavno moglo i moralo biti puno bolje, a nije radi samo jedne stvari, o kojoj ne smijem govoriti, jer tekst neće biti objavljen. Iako ni ovako nisam siguran da će biti objavljen. Pozdrav iz Rijeke.

Ja se usudio ne bi. Toliko je prepreka, upitnika i nadasve realne opasnosti za letjeti tamo…

Ma sve ok, ali ogroman je to rizik ,i bio turist ili član posade, jednostavno je rizik prevelik i neopravdan.

Da, ta drzava uvijek ima poseban status. Sjetim se koliko je samo tvrtki letjelo kod nas za vrijeme Domovinskog rata i koji su sve bili (opravdani) razlozi za neletenje na nase aerodrome.

Nisu to nikakvi letovi nego čarteri za agencije.

Karte za let se ne mogu kupiti na njihovoj stranici, ista stvar je i s CTN i s NOS!

Nemojte dramatizirati! Nema to veze s redovnim prometom…

To su čarteri za zatvorene grupe, isto kao i oni letovi za maturante, sportaše…

Pa sto ne objavite i za Beograd?

Na sajtu BEG-a je navedeno od 6.6. do 24.10. 2pw.

Zna li se kada će letovi biti omogućeni za kupnju?

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!