zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Icelandair do 24 dnevna leta za Sjevernu Ameriku

Icelandair će ovog ljeta letjeti na 16 linija sa SAD i Kanadu, a dnevno će imati i do 24 leta za Sjevernu Ameriku. Najviše letova, po tri dnevno, ima za Boston i Seattle. Kompanija većinu letova za SAD ima sa B737-8 i B737-9, potom sa B757-200, a ime i dva B757-300 i tri B767-300ER. Kompanija može letjeti za dobar dio destinacija u SAD sa uskotrupcima radi svoje pozicije. Kompanija ima velik broj konekcija za destinacije u Europi.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Icelandair

15 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Svakako koriste komparativnu prednost pa lete za svako selo u Americi. Recimo lete za Baltimore i DC koji su praktički isti grad, kao Dusseldorf i Cologne. Isto tako lete za Seattle, Portland i Vancuver koji su blizu.

Alene, da li su profitabilni?

Letim stalno iz grada za koji lete i nikad nisu bili bas jeftini, a usluga im je nikakva… zato ipak biram Deltu, Turkish i LH grupu za letove do EU.

Pre 10-15 godina sam jedno 7-8 puta isao na Island, i bila je uzivancija leteti njihovim 757

Island je jedna od najskuplih država na svijetu, pa islanđani idu na roštilj u Boston. Ujutro odu avionom, ručak i pivo u Bostonu, navečer se vrate kući.

Možda je nekada tako bilo, više nije sigurno. Island jest skup ali baš toliko skup nije, a pogotovo ne u usporedbi s Amerikom danas gdje su cijene otišle u nebo i gdje se siromašni sendvič ne može pojesti ispod 10 dolara a o ručku i pivu u restoranu nema govora ispod 100 dolara. Dakle ili ne znate trenutne cijene i situaciju u SAD ili iz nekog razloga namjerno pišete dezinformacije

plus jos onda napojnice, pa porez kojeg nema u cijeni… jednostavno treba vreca novca za put u SAD. Nisam bio dugo, ali svi mi kazu koji su nedavno bili da su cijene skoro svega sulude, a dolar i euro vrijede isto. Usluga i kvaliteta cesto nula bodova, infrastruktura losa. Jedino sto je zemlja jako zanimljiva, priroda na mnogim mjestima oduzima dah pa ako ste voljni prijeci preko brojnih nedostataka, put moze biti fenomenalan.

Jedna od zemalja koja u svijetu ima najjeftiniju struju. Kao npr.Novi Zealand. Jeste skupa što je i za očekivati jer je izolirana. Zbog prijevoza i ostale logistike. Ali struju imaju potpuno ekološku i u neograničenim količinama. Zato im je jedna od glavnih grana gospodarstva. Talionice Aluminija koje GUTAJU struju. Zahvaljujući Gejzirima,Kišama(Hidroelektrane) i vjetar ima Ogroman potencijal ali nema potrebe za sada. Zato se Škoti žele prikopčat na njihovu mrežu putem HVDC podvodnog Kabela. Bit će 1.4 GW snage.

Koliko traju letovi iz Islanda do gradova na istočnoj obali?

Napregnuto vremenski za uskotrupce…

Air Canada je svojevremeno letela A320 iz St John’s New Foundland do Londona.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!