zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Web stranice avio kompanija regije

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Trade Air

Air Serbia ima dobre stranice, bitno bolje od onih iz vremena JAT-a. Vrlo informativne, jednostavne, opširne, većina toga je na home page. Popis dodatnih usluga je vrlo velik i treba s pomicati strelicama da se sve izlistaju, što nije dobro, bolje bi bilo da su ispisani sve u dva reda, ovako putnik ne zna da ima i daljih mogućnosti, a to znači manji prihod tih dodatnih usluga. Kupnja karte je relativno brza i jednostavna. Nervira ponuda dodatnih usluga u čak dva koraka. Povijest kompanije je odlično napisana, doslovce po svakoj godini. Vijesti su brojne i pokrivaju baš svaki segment kompanije, vidi se da PR služba istinski radi dobar posao. Do galerije fotografija se dolazi prilično teško i to tek nakon petog koraka. Najviše nervira na stranici što na samom početku treba čekati da se stranica pokrene jer stranica chekira browser.

Croatia Airlines je nedavno redizajnirala stranicu i ona je svakako bolja od prethodne. Posebno je dobra stranica o povijesti kompanije koja je pisana doslovce po godinama. Stranica je lošija od one Air Serbie, jel na prvoj stranici nema popularnih destinacija, kao ni dodatnih usluga, tako da putnik zapravo i nema prilike o tome se informirati odmah. Za ponude treba ići na dno stranice pod brze linkove. Kompanija također ima opširnu povijest po godinama, ali to ne možete lako naći, tj. nalazi se kao podizbornik u  korporativnim informacijama, negdje gdje to svakako ne bih tražio. Do galerije fotografija je relativno lako doći, ali bi moralo biti i jednostavnije.

Air Montenegro ima vrlo spartanske i jednostavne stranice. Stranici nedostaje prilično informacija. Air Montenegro bi se trebao više potruditi da na stranicama stavi dostatan broj sadržaja. Kupnja karte je jako jednostavna. Najveći problem je što kod nekih sjedala piše da koštaju 0 EUR no kada ih želite rezervirati naplati vam 3 EUR. Istinski se osjećate kao opljačkani. Stranica sa vijestima je OK. Galerija fotografija je „u pripremi“ i nema ni jedne jedine fotografije. Već 9 mjeseci.

Trade Air je dobio novu stanicu koja je više nego efektna sa velikim brojem efekata na front page. Istinski vas izuje iz cipela. Stranica ima dva osnovna izbornika za poslovne partnere i za putnike. Stranica za poslovne partnere opisuje sve usluge koje Trade Air daje. Stranica za putnike je jednostavna i informativna. Kupnja karte je brza i jednostavna. Stranica je vrlo informativna sa velikim brojem podataka i jednostavna za snalaženje.

ETF-ova stranica je vrlo ukusna, stvarno izgleda gospodski. Svakako najljepša stranica u regiji. No, stranici istinski nedostaje sadržaja. Mnogo sadržaja. Usporedimo li stranice Trade Aira koji je također ACMI kompanija vidjet ćemo da je stanje istinski “nebo i zemlja”. Galerija slika bi mogla biti bitno bolja. Vijesti o kompaniji nema.

Flybosnia ima prilično spartansku stranicu kojoj nedostaje niz informacija. I ono što ima je ekstremno spartanski, sa tek bazičnim informacijama ili čak manje od toga. Vijesti? Ne znam zašto ih uopće imaju. Na home stranici nema izbornika za kupnju karata nego se mora pristisnuti opcija za to, što je loše, sve stranice to imaju na front page. Uz to kada stisnete na taj izbornik ne dešava se ništa.

Amelia ima stranice na engleskom, francuskom i slovenskom. Stranica je iznenađujuće informativna. Amelia Pro daje informacije za poslovne korisnike. Izbornik za prodaju karata je čudan jel su destinacije na crnoj podlozi i tek kada se mičete po izborniku otvaraju se red po red bijela slova destinacija. A kupnju mora se registrirati profil, što je ipak neuobičajeno.

2 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Što je sa ostalima? ETF, Flybosnia, Airpink…

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!