zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

EKSKLUZIVNO: Rat iz Budimpešte za Rumunjsku

Krenuo je mini rat na letovima iz Budimpešte za Rumunjsku. Mađarska već godinama pokušava pokrenuti letove za Cluj i druge gradove gdje živi mađarsko stanovništvo u Rumunjskoj, a što joj je i te kako bitno, te je za isto voljna izdvojiti novac. Mađarska od bankrota Maleva nema dobru povezanost. Wizz Air leti liniju samo iz Budimešte za Turgu Mures 5 puta tjedno.

No, sada je sa letovima krenuo prvo mađarski AeroExpress Regional, koji je u stvari kompanija koju je osnovale mađarski BAS, ACMI kompanija koja u floti ima 3 prastara Embarea EMB120ER. To su isti oni avioni koji su od 2012. do 2016 letjeli PSO linije za Trade Air u Hrvatskoj. Kompanija već leti iz Budimpešte za Cluj Napocu (3 puta tjedno), a uskoro će krenuti i iz Debrecina za Cluj Napocu i Turgu Mures.

Air Connect pak kreće iz Budimpešte za Cluj Napocu od 28.3. dva puta tjedno, a isto tako će dva puta tjedno letjeti i za Bukurešt. Za sada je broj letova skroman, poglavito iz Bukurešta gdje TAROM za Budimpeštu ima dva leta dnevno radnim danom, te nedjeljom jedan let (subotom ne leti). Tu Air Connect nikako nije konkurentan i čudno je da kreće sa ovakvim malim brojem letova.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: AeroExpress

2 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Interesantno. Za sada to nije puno letova, ali treba pratiti kako ce se to razvijati.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!