zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Airlink postao 2. najveći prijevoznik u Africi

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Airlink

Južnoafrički Airlink je postao neovisni prijevoznik od kraja 2020. kada je prekinuo veze sa posrnulim South African Airwaysom. Kompanija je istim postala 2. najveća kompanija u Africi. Airlink je zapravo profitirao na prekidu operacija South Africana, Comaira, Kulule, te bitnom smanjenju operacija Manga.

Kompanija u floti ima 50 regionalnih aviona (Embraer E190, E170, E145, E135, BAe Jetstream 41 i Cessna 208B). Kompanija leti domaće letove u Africi, te letove u okolnim državama: Angola, Botsuana, Kongo, Esvatini (bivši Svaziland), Lesoto, Madagaskar, Mozambik, Namibija, Sv.Helena, Tanzanija, Uganda, Zambija i Zimbabve.  Kompanija ima ukupno 63 linije. 20% kapaciteta je na najfrekventnijoj liniji Johannesburg-Cape Town. Na ovoj liniji kompanija će u ljeto 2021. imati čak 205.000 sjedala.

Dio letova je privremeno suspendiran zbog Covida-19, primjerice za Sv.Helenu, dok je na ostalima smanjen broj frekvencija, no kompanija je uvjerena da će od ljeta obnoviti sve linije.

4 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji Najbolje ocijenjeni
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Linija za Svetu Helenu je interesantna, jer ima specijalnu proceduru. Aerodrom se pokazao fijasko jer nakon sto je britanska vlada ulozila ogromne novce da se napravi, ispostavilo se da vetar koji duva preko platoa ogranicava procedure znatno.

Godinama su bili regionalni feeder South Africana. Kad je South Afrikan prekinuo operacije bilo je biti ili ne biti. I onda su iskoristili situaciju. Na kraju će još i kupit South African.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!