zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Može li Rusija čekati sa izvozom aviona?

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: MC-21

Ne, Rusija ne bi smjela čekati sa izvozom svojih aviona. Naime, njeni saveznici koji ne mogu nabavljati avione od SAD-a i Europske Unije radi sankcija, a iz istog razloga ne mogu kupovati i avione od Kine i Brazila jer imaju zapadne dijelove, i te kako imaju problema i trebaju nove avione. Ovo se posebno odnosi na Iran, Siriju, Venecuelu, Kubu i Sjevernu Koreju. Samo Iranu nedostaje preko 300 aviona. Oni ih nabavljaju na crnom tržištu i to na vrlo nelegalan način, tako da avioni iz zemalja trećeg svijeta prelijeću preko Irana, objave slijetanje u nuždi i onda ostaju u Iranu. Za svaku ovu situaciju SAD vrši istragu i pokušava kazniti krivce. No, kako se najčešće radi o fiktivnim kompanijama trećeg svijeta koje rade ove prelete ne uspijevaju nikoga kazniti.

Jasno je da Rusija mora prvo pokriti svoje tržište, te su objavili da će do 2030. proizvesti 500 vlastitih aviona koji bi trebali zamijeniti 2/3 zapadnih aviona sa kojima sada lete. No, kako su već najavljena prolongiranja prvih isporuka potpuno ruskih avione jasno je da se ovaj optimističan plan neće ostvariti. Stoga je Rusija u još veće problemu i potrebne avione će prolongirati za par godina.

Mogu li ostala tržišta toliko čekati? Što ako Kinezi nakon aviona sa zapadnim dijelovima uspije proizvesti potpuno kineske avione sa svim kineskim dijelovima. Onda će oni biti ti koji će prodavati svoje avione na spomenutim tržištima i Rusija će zakasniti.

Rusije je u ogromnom problemu jer joj je prioritet pokriti svoje potrebe, a sve već ozbiljno kasni, te bi morala pokriti i potrebe svojih saveznika. U prvom redu ovo se odnosi na SJ-100 i MC-21, jer su Tu-214 i Il-96 već opako zastarjeli, a Il-114 nije prihvatljiv saveznicima osim u vrlo malom broju. Stoga će i te kako biti zanimljivo gledati kako će se razvijati situacija.

58 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Joj koja polarizacija svijeta. Užas.

Potpuno ste u pravu.

Pošto Rusija nije u stanju da prodaje Kini onda će od Kine da kupuje. Problem rešen.

Postoji ogromna razlika u otome da li neko može da proizvede neki proizvod, u ovom slučaju avion i da li može da ga proizvede u serijskoj proizvodnji na finansijski isplativ način.

To su de potpuno različite stvari.

Proizvodnja borbenih aviona je većinom malo serijska i cena tu ne igra toliku ulogu.
Kod komercijalnog proizvoda, efikasnost celog procesa i kasnija podrška imaju izuzetnu važnost.
Eto, u tom grmu leži zec.

Napraviti putnički avion, za bilo koga od njih nije toliki problem (za Ruse, Kineze, pa i Japance)
Napraviti putnički avion u dovoljnom broju primeraka na održiv način i pružiti podršku u razumnom roku je potpuno drugi par opanaka.

Stvarno briga da Rusi udovolje svim kupcima svojih aviona.Ako Rusi u tome uspu da organizuju masovnu proizvodnju bice da budu medju najboljima.U to netreba sumanjati kao ssto neki komentarissu da li su u to tehnolosski sposobni.Sigurno da jesu .Dokazali su se imaju najveci teretni transportni avion na svetu .Najbolji,siguran,neprevazidjen. A o vojnim borbenim avionima i da negovorimo.jer su naj bolji na Svetu.

Ruska civilna zrakoplovna “industrija” već desetljećima funkcionira kao manufaktura ili priljepak vojnoj industriji i trenutno nije sposobna masovno i serijski proizvoditi sofisticirani putnički zrakoplov. Štoviše, i ovo što proizvodi trenutno nije u stanju proizvesti ni za vlastite potrebe a kamoli izvoziti.

Како је смешно посматрати Србе, Хрвате, Босно-Херцегпвце, Црногорце и остале како ватрено дискутују о кинеским и руским авионома а своје индустрије су уништило за туђ рачун…

Ovo je blog o avijaciji, ruskoj, europskoj, marsovskoj, bilo kojoj. Ako vam se ne sviđa, idite na stranice u kojima se diskutira o ražnjićima i ajvaru, stavio je Alen prilog o Walteru na aerodromu. Ražnjići i ajvar su iskonsko balkansko dostignuće. Ili pljeskavica s kajmakom, svejedno. Imate takvih stranica koliko hoćete.

Било је у овим крајевима и врхунске авио индустрије и врхунског ваздухопловства.
Мало сте омашили моју поенту

MC21 Po karakteristikama je jako dobar. Samo da krene u serijsku proizvodnju

Ma nek troši samo da ne otpadaju vrata i da trećina flote nije prizemljena zbog motora kao P&W

To su bili zapadni dijelovi i zapadni dobavljači, najviše je bilo problema sa vrućom sekcijom motora koji je francuski proizvod. Isti taj problem se pojavljuje i kod motora koji se sad ugrađuju na A220 i NEO serije. Dakle osim sankcija oni imaju još jedan bitan motiv za izgradnju vlasititih kapaciteta – poboljšanje kvaliteta proizvoda…

SSJ100 nije bio kompletno ruski proizvod, ali svi problemi se knjiže na rusko ime…
Kad poleti rusifikovama varijanta možemo očekivati realne ocjene kvaliteta… Naravno da će biti i dječijih bolesti, ali to je prirodno z anove proizvode, međutim, imaju i oni dosta lekcija naučenih do sada…

Kad bi rat završio kroz godinu dana onda bi mogli pričati o ovome, dok je god industriju prioritet vojna oprema ništa od tog. Po meni su kinezi/indijci ipak favoriti i bila bi velika pogreška propustiti ovakvu priliku….

Ubojica 737max-a

Max je sam sebe ubio brojnim skandalima

Veliki je zaostatak u tehnologijama u odnosu na zapad. Tačnije, same tehnologije uglavnom imaju, ali nisu razvijene na nivou da mogu brzo da proizvode velike serije za razumne novce i u razumnom kvalitetu. Skeptičan sam da će u narednih 5-6 godina moći da naprave ozbiljniji izvoz. Verovatno bi bilo pametnije da se u dogovoru sa Kinezima fokusiraju na određene klase letilica i da se dopunjuju, jer će se broj ovih zemalja koje će morati da traže način da smanje zavisnost od zapada sigurno povećavati, ne zato što neko voli Rusiju, već iz straha da će biti izolovani isto kao Rusija čim im se interesi ukrste sa zapadom. Kina je prva sledeća na nišanu i oni to znaju. veliko je pitanje kako će izgledati civilna avijacija za 10 godina i samo je jedno sigurno, neće biti ni slična ovoj danas.

Kina nije ni na kakvom nišanu. Pogotovo ne što se tiče Rusije. Kina ima sve što joj treba, znanje, sirovine, tehnologiju, a prije svega pare. Rusija nema od toga ništa. Kina ima 10 puta više stanovnika od Rusije, sve avione koje proizvede može plasirati na svoje tržište. I već rade svoje avione, ne još naveliko, ali i to će uskoro. A Rusija u usporedbi s Kinom i njenim mogućnostima nije ni blijeda sjena. Ratuju protiv Ukrajine već dvije godine i ništa nisu napravili. Kakva, pobogu, Rusija i rusko-kineski avion. Ništa od toga.

Tu gresite jer Kini fali jedna vrlo bitna stvar, ako ne i najbitnija -tehnologija za domacu prozivodnju motora. Sve sto Kinezi imaju su Ruske licence, modifikacije ruskih licenci i ukradena dokumentacija F35 programa. Ono malo sto su postigli sami na polju vojnih turbojet-ova je solidno, ali ponovo zasnovano na stranim tehnologijama i prilicno zastarelo.

Jedini preostali as u rukavu za Ruse je domaca tehnologija za proizvodnju motora, iako je ista po raznim procenama 10ak godina iza zapada. Zato MS21 idalje opstaje kao program, jer Rusi imaju PD14 koji je na nivou blago primitivnijeg LEAP-a ili CFM GTF-a.

Kina je na nišanu SAD, ne Rusije. Posle ovog nesrećnog rata EU i Rusija definitivno postaju drugorazredni globalni igrači a kreće borba SAD i Kine. U tom smislu je Kina “sledeća na nišanu” u globalnom sukobu. Odjednom će biti da su približili svoju državu previše blizu američkih baza. 😀

Kakav crni tehnološki zaostatak za zapadom znate li uopšte šta ste napisali. Pa da nije Rusikih motora Američki astronauti bi svemir videli samo na fotografiji

Definitivno postoji tehnološki zaostatak u određenim stvarima a naročito u civilnoj avijaciji. Ruski raketni motori, hipersonične rakete, PVO sistemi i sl. gde su jednaki ili u prednosti nisu deo civiline avio-industrije a o njoj ovde govorimo.

Alene vaša konstatacija je korektna ali opet samo gledate kratkoročno ovu situaciju. Ako pogledamo kondominijum između NR Kine i Ruske Federacije onda je vrlo verovatno da će zajedno raditi na avionima. Poput Erbasa koji proizvodi u više evropskih zemalja delove i onda finalizuje na jednom mestu avione i helikoptere. Comac C919 je veoma perspektivan avion a MC 21 će biti takođe kvalitetan avion. Nije pitanje da li će uspeti Rusi da naprave kvalitetan avion već kada. Kinezi će do 2030 pored Erbasa i Boinga biti treći najveći proizvođač aviona a u obe države će resursi biti usmereni na ubrzani razvoj vlastitih aviona.

Ne moraju da rade finalizaciju zajedno ali delove.

C929 trenutno vuče resurse od ostalih projekata. A vrlo bitna tačka C929 je motor PD35 kojeg rusi svejedno razvijaju za IL96 u dvomotornoj varijanti, za Slona (veliki teretni zamjena za AN124). Kada budu vidjeli izvjesnost tog motora onda će C929 da se pokrene ponovo i ubrzano. Sad treba staviti u pogon neke od projekata koji su blizu završetka i tu upusati svu energiju…

A ako C919 bude imao sankcionih problema, a PD14 bude bio spreman, može se licenca dati i kinezima (ili napraviti još jedna fabrika za njih sa njohovim kapitalom, a toga kinezi imaju) i eto C919-310

Avion se gradi tako što se prvo motori definišu, koje motore su odabrali?

Kinezi sasvim sigurno jesu prijetnje Rusima u tom segmentu. Ali, ne tako brzo. Potrebno je i njima mnogo vremena da bi uspjeli primijeniti supstituciju zapadnih djelova. Do tada, neće smjeti ni prodavati svoje avione državama pod sankcijama. Mada, takve države ih nebi ni kupile. Jedina njihova nada su rusifikovani ruski avioni.

Zato što bi imali problem sa održavanjem tih aviona. Prepuni su zapadnih djelova. Amerikanci to nebi dozvolili. A kineska avio industrija bi dobila sankcije od Amerike. To bi bio kraj proizvodnje kineskih aviona za minimum 5-6 godina, dok nebi zamijenili zapadne djelove.

To zavisi od Amerike. Oni im sigurno neće dozvoliti da prodaju avione Iranu, Siriji…Sa kineskim delovima može. Ali će to trajati. Za sada nema naznaka da to Kinezi uopšte žele. Dokaz za to je propast Rusko-Kineskog projekta CR-929. Kinezi se nisu htjeli odreći zapadnih djelova.

Uh, kakav problem! Rusija se bori za opstojnost i sad se kao problem dovlači kako će i hoće li proizvesti dovoljno civilnih avione. Kako su u ratu s 54 zapadnjačke države jedino za njih je bitno koliko Su-34 i Su-35, te granata u kalibru 152 mm mogu proizvesti, ostalo nije bitno, a ovo o civilnim avionima je trivijalno.

Slažem se, no ipak ne bih rekao da je pitanje civilnih aviona trivijalno. Svakako će morati čekati s njihovim izvozom jer ti avioni još uvijek ne postoje.

Rusija je u ratu “s 54 zapadnjačke države”? 🙂
Znaju li te države da su u ratu? Hoće li ih netko obavijestiti?
(savjetujem da se informirate o čl 51 UNa o pomoći napadnutoj državi, vidim da ste tu tanki)

Pa sve drzave koje salju pare Ukrajini su na neki nacin u ratu sa Rusijom. Koliko je to licemerno, pomagati nekome, a kao ,,mi se ne mesamo”… Vrhunac zaista i nista me vise ne iznenadjuje.

Njih svakako neće biti.

Ruskih aviona. Oni nisu u stanju svoj automobil da naprave, a kamo li avion.
Danas rade kineske automobile pod brendom moskiča i sl.

Automobili se mogu kupiti svugdje, avioni ne mogu, zato im je avio industrija prioritet, dok auto industrija nije, usporedba vam ne stoji. Ne može svaka zemlja imati svu industriju, to je jako neisplativo. Japanci ne proizvode avione desetljećima, a proizvode najbolje automobile na svijetu, zar stvarno mislite da Japanci ne bi mogli proizvoditi avione, ili Rusi automobile?

Ali do prije 2 godine taj brend je bio mrtav a sada taj brend živi… Nije li to pozotivan pomak?

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!