zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Air Montenegro i Air Serbia iste cijene za Beograd

Air Montenegro leti iz Podgorice i iz Tivta za Beograd po cijeni od 100 EUR pa naviše, dok Air Serbia na ovoj liniji leti po cijeni od 99 EUR pa naviše. Znači kompanije imaju iste cijene. Iskreno jako je čudno i neuobičajno da je Air Montenegro postavila cijenu od 100 EUR, jer bi samo EUR manje imao ogroman psihološki efekt dvoznamenkaste cijene. Naravno, Air Serbia je tako što uporabila.

Air Serbia ima 18 letova za Podgoricu, te 12 za Tivat, dok Air Montenegro ima 14 letova za Podgoricu i 6 za Tivat.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Montenegro

18 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji Najbolje ocijenjeni
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Kao i u prošlom izdanju, i ovde su napravili duopolski dil. Nije im dugo trebalo…

Napravite troskovnik rotacije Podgorica-Beograd pa ce vam biti jasno da se i sa ovim cjenama nista ne zaradjuje.

Ja imam informaciju od pre 20 godina da ATR72 potroši od BEG do TGD oko 500 litara. Dodajte na to takse, naknade, troškove posedovanja i održavanja mašine, itd. tokom tih 4 sata koliko objektivno traje povratni let sa pripremama i plate posasw za 8 sati dakle jednog punog radnog dana, jer moraju ranije da dođu i kasnije da odu sa aerodroma, i dodjete otprilike do 4000 evra. Ako prodaju 40 povratnih karata po 100 evra dolaze na 0. Moja računica je verovatno pogrešna do gore dole 50%, ali to je otprilike red veličine troškova povratnog leta BEG-TGD sa ATR72. Ta mašina je štamparija novca, to su mi svi rekli.
Oni već decenijama zajedno formiraju cene, a mi kao ne znamo… Ovo sada im je trebalo malo vremena dok se nova ekipa u YM2 uhodala i shvatila kako se najbolje zarađuje.

Pa kad bi se posadi platilo 8 sati duty time za rotaciju od beg do tgd,tek onda bi bilo neisplativo.Ja govorim iz prve ruke o stvarima od kojih sam zivio jer sam radio u avijaciji i izmedju ostalog posao mi je bio da radim analize troskova na letovima.Ne vodim se pricom da mi je rekao jedan drugar pa ja to znam.Otvaranjem YM2 cijene karata su se prepolovile,u medjuvremenu je cijena povratne karte na letovima Air Srbije ka CG bila oko 200 evra i po toj cijeni je bilo dobre zarade.Na100 evra je puko prezivljavanje.

A ovi naši imaju niže plate od Engleza. Jako su oni profitabilni na 100 evra sa LF 60%.

100 eura je cijena povratne karte a to nije 45 minuta leta nego 60 minuta.E195 za rotaciju potrosi 3 tone goriva minimum,terminalna naknada za rotaciju tgd-beg sa troskom preleta je oko 770 evra za E195,potrose se dva ciklusa motora,uracunajte amortizaciju aviona,trosak odrzavanja,cijenu naleta posade,uslugu handlinga i landinga,putnicke takse,security takse,troskove rezervacionog sistema itd…

Ja sam samo izbacio najgrublju procenu na osnovu meni poznatih (polu)informacija i baš bi bilo lepo da neko izbaci još bolju i tačniju.

Sta mislite Alene da li bi vam iz Rayanaira otkrili tajnu svog uspjesnog poslovanja?

moze li link tog vaseg clanka

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!