zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Eurowings Discover postaje samo Discover

Lufthansa grupa smatra da se Eurowings i Eurowings Discover miješaju, te da isto stvara konfuziju kod kupaca. Stoga će Discover izgubiti riječ „Eurowings“ iz imena, a rebrendirat će se i livery. Izgubite će se ljubičasta boja i umjesto nje kompanija će imati tamniju plavu, tj. logo će biti nijansiran u plavim tonovima.

Ostaje samo pitanje što Lufthansa to nije mogla shvatiti kada je pokretala Eurowings Discover u ljeto 2021, nego im je trebalo dvije godine da isto shvate. Pa da će se desiti miješanje sa Eurowingsom su shvatili i desetogodišnji klinci. O moji stručnjaci u Lufthansa grupi.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Eurowings Discover

15 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Zašto nije LH već od samog početka stavila samo Discover ime? Svi znamo da je LH dobila veliko pomoć od strane države u toku Corone. A njemački zakon ne dozvoljava da jedna tvrtka koja je od njih dobila pomoć otvara novu tvrtku. Zato je lufthansa stavila ispred ime Eurowings tako, da je ispala kao cerinska kompanija a neka nova. Posto je sav novac već daleko vraćen plus kamate na kojim je država Njemačka zaradila , može LH sada otvoriti potpuno novu kompaniju. A zašto Lufthansa to čini , jednostavan razlog, da bude jos jeftinija od druge kompanije. Najveće plaće ima osoblje kod Lufthanse, zatim slijede CityLine, Eurowings a na koncu sada stoje Eurowings Discover. A polako premješta linije koje je do sada Lufthansa letjela na Discover ili Eurowings . Vancouver od zime će opet letjeti avioni Discover itd itd ,jer radna snaga je jeftinija a Lufthansa koncern pravi milijarde .

Pričate gluposti. Kompanija je otvorena kao nova. Sad je samo promjenila ime.

Cemu ta kompanija pored Eurowingsa?

Zbog donacija jasno je svakom

Daltonizam u praksi. Ipak ima lijeka.

A što da shvate odmah kad mogu i ovako. Iz mog dugogodišnjeg iskustva sa njima, oni su stručnjaci da izmisle posao i da ga dobro naplate. Često i ovako kao sa Eurowings Discover, neko je i to dobro naplatio, a i bitno da se radi nešto.

Pocinjem da mislim da ASL i OU imaju bolje razumevanje “brand awarness-a” nego sto ima LHG.
Tako im je lepo isla konsolidacija brendova kad su uvrstili Germanwings u Eurowings, a onda od 2020., EW, EW Discover, City Airlines, itd…
Pitam se kakve nas kombinacije cekaju sledece: Lufthansa Discover, Austrian Cityliner, mozda i Eurowings Regional!

Apsolutno se slažem! Pogotovo što i dalje imaju avione u starom liveriju (žuti ždral)…

Oni su visoko profitabilni tako da očigledno stvari za koje mislite da su ljudima važne putnicima ne znače ništa. Kad se udara po Rajanu i Lufthanzi treba imati u vidu da se radi o dva najuspešnija evropska prevoznika i da treba biti mudar pa o nekim stvarima razmisliti dva puta.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!