zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Ryanair izgubio spor protiv Austriana

Dežurna europska tužibaba Rayanair je izgubio sudski spor protiv Austriana (Lufthansa Grupa) vezano uz pomoć za Covid-19. Ryanair je do sada predao 16 sudskih tužbi, a neke je i dobio o čemu smo već pisali. Ryanair je izjavio da će se žaliti na odluku.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

10 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ako je sistem u kome zivimo slobodno trziste i turbo kapitalizam cemu ovaj cinizam u recima jer izgleda da je sasvim normalno da kada zatreba drzava bude socijalisticka i da se nista ne postuje od svih onih zakonitosti koje su se postovale do juce. Propasce samo oni za koje drzava smatra da mogu da propadnu a ne svi ni po babu ni po stricevima.
Raynair je daleko od normalne kompanije ali u ovom slucaju ne vidim sta je sporno. Ne mozete imati trzisnu utakmicu i da kada vama odgovara pomazete kompanije a sa druge strane da odredjene privatne bankrotiraju. Znaci da je sistem laz. I da sve ono sto je bilo vise ne vazi.
Sve ovo sto se desilo Raynairu moze se desiti i nekim drugim privatnim licima ili kompanijama u drugim delatnostima i unistiti ih a nekim drugima dati bocu sa kiseonikom.
To rade i za banke i za fondove i za mnoge druge stvari. Mi izgleda zivimo u Socijalistickoj Ujedinjenoj Evropi !!!

Sve stoji i Ryanair je stvarno u svim ovim paketima pomoći izvisio ali to i nije baš tako nepravedno. Austrian Airlines plaća porez u Austriji, Lufthansa u Njemačkoj, LOT u Poljskoj itd. tako da argument stoji da se kompanijama koje uplaćuju u sistem mora pomoći iz tog sistema ako se desi nešto izvanredno poput pandemije. Ako propadne Lufthansa, propast će i ogromna količina novaca koji Njemačka u budućnosti očekuje od Lufthanse. A za Ryanair to nije tako, Ryanairove aktivnosti se naplaćuju kroz porez na dobit u Irskoj a sada i Malti pa je na Irskoj i Malti da odluče treba li pomoći ili ne, pa makar Ryanair imao ogromne baze u Berlinu, Milanu, Portugalu itd. Čak i posade bazirane u na primjer Italiji plaćaju porez na primanja u Irskoj/Malti. Ryanair godinama profitira od pan-europskog poslovanja i izbjegavanja poreza u državama u kojima ima baze kroz sasvim legalne načine, tako da je potpuno fer da sada kada se stvar izokrenula da Ryanair prijeđe iz najvećeg dobitnika u najvećeg gubitnika.

Neki drugi sudovi su doneli presudu u korist Raynaira. Da li su oni mozda neuki, korumpirani, rade za strane placenike,korumpirani su itd ????

Zar Michael Veliki treba još lijene bagre? 😉

Haha Alene, napisali ste “dezurna europska tuzibaba” – mislim da posle ovog termina Vase mazoretkinje nece vise mahati palicama pri uspostavljanju novih Rajanovih linija u Zagrebu 🥳

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!