zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

BREAKING NEWS: Nova kompanija u Hrvatskoj je Fly Air 41 i nije kćerka Sundaira

Sundair je reagirao na naš članak od prije dva dana i izjavio da ne planiraju likvidirati kompaniju u Njemačkoj, da je ona trenutno pod predstečajnom zaštitom te da se restrukturira nakon čega će nastaviti normalno poslovati i ponovo će uči u komercijalni registar. Kompanija naglašava da vlasnik Sundaira Marcos Rossello otvara kompaniju u Hrvatskoj, no da ista nema legalnih doticaja sa Sundairom. Kompanija naglašava da ima jednaku flotu kao i prije.

Istim se Marcos Rossello, isprovociran objavom našeg članka, malo požurio pa je dao priopćenje za medije u kojem potvrđuje da osniva kompaniju u Hrvatskoj, te da je u postupku dobivanja hrvatskog AOC-a. Letovi bi trebali početi krajem IV. ili početkom V. mjeseca. Projekt nosi radno ime Fly Air 41. Rossello je naglasio da nova hrvatska tvrtka neće biti kćerka Sundaira nego će operirati potpuno samostalno. U osnivanje hrvatske firme su uključeni svi dosadašnji partneri, pogotovo Schauinslandreisen, 4. po veličini njemački turoperator koji je do sada najveći korisnik Sundaira.

Ovo je katastrofalno loša vijest po hrvatski start-up ETF obzirom da je dobio enormnu konkurenciju etabliranog prijevoznika koji već ima tržište i 10 aviona u floti. ETF sada ima još manje šanse da se postavi na tržištu i da uspije razviti zadovoljavajući broj letova za preživljavanje.

Istovremeno je Sundair iz reda letenja maknuo letove iz Berlina za Brač, a za Dusseldorf je početak letova stavio tek od VII. mjeseca. Kompanija još uvijek nije komunicirala prema putnicima koji su kupili karte za Berlin, te ih nije obavijestila koja su im prava.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb) i Alen Foglar dopisnik (Beč), foto: Sundair

0 Komentar/a
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!