zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Osuđeni prorusi koji su srušili Malaysian

Tri osobe članovi naoružanih skupina pod kontrolom Rusije (Igor Girkin, Sergei Dubinsky i Leonid Kharhenko) su osuđeni za rušenje Malaysianovog Boeinga 777 na nizozemskom sudu u Hagu. Osobe su se branile da su htjele srušiti vojni avion, no sudac je presudo da im je intencija bila srušiti B777. Pritom je ubijeno 298 osoba od čega 80 djece. Osobe su osuđene na doživotnu kaznu zatvora u odsustvu i na području su koji kontrolira Rusija, dočim se nad njima kazna trenutno ne može izvršiti.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: Alen Šćuric

41 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Sto su to prorusi, profesionalni rusi?

Ко је директно оборио авион никада реално нећемо поуздано сазнати?
Али ко је лично наредио несретним пилотима ту путању, кроз већ празни ваздушни простор, а то је контрола летења, може се јако лако сазнати. Тај ко је то урадио је одговоран, и то је намерно урадио.

Ovde mnogo više nedostaje nego što je rečeno.

Recimo ko je vodio tužiolački postupak? Zašto se sudi baš u holandiji? Ko je stvarni krivac? Ko su uopšte ovi ljudi koji su optuženi? Ko je kriv zašto je avion tu uopšte letio? I još mnogo toga ko je…
Ovo je samo još jedan u nizu zločina nad nedužnim ljudima da bi se izazvao efekat osuđivanja one druge strane i neke intervencije.
Zoga je bilo svugdje. Recimo u BiH Markale, Tulanska Kapija, na Kosovu Račak, U Iraku hemijsko oružje…

Kriv za tu rutu je onaj ko je istu odobrio. I kriva je kontrola letenja sto nije zatvorila vazdusni prostor iznad ratnog podrucja. Piloti ne biraju rutu kojom lete, vec lete kuda im se kaze.

Jasno kao dan. Zatvorili su do 10000 metara a preko može. Pa onaj ko može da dohvati preko 3000 može i sve ostalo.

Pa videli smo Hag kakav je bio… sto bi se ostali razlikovali.
Podlezu zapadnoj histeriji.

Molim vas da mi ne pratite komentare!
Haški sud nema nikakve veze sa Holandijom. Samo mu je sjedište bilo tamo. To je bio Ad Hoc sud. A da je bio sprdnja od suda bio je.
Sam je sebi propisivao pravila i mijenjao ih je u zavisnosti od potreba. Recimo najbolju… najbolje osporavanje tog suda dao je čovjek koji je poslije bio sudija tog suda
Ali to sa ovim nema veze.
Da sud je ovde nije bio pošten i nije radio po svim načelima struke. Mada je ovde više krivi tužilaštvo koje je pripremilo dokaze kako je pripremilo.
Pa vi ste pravnik. Znate kako ide.

Pratite=kratite odjeklinste mi 5 rečenica.

Čitalac prije je upoređivao pa sam njemu odgovorio.

Sramota je šta pišete za Markale, ne znam zašto se to ovde uopšte dozvoljava.

Kako mozes biti takav +ljudski otpad i vaze zlocine tako negirati?Ma da sve je iscenirano,svi su protiv nebeskih srba,citav svijet je ukrivu samo su oni upravu?zaista ste pogan narod

“osobe” se uopšte nisu branile niti učestvovale u suđenju jer ne priznaju sud. Kadija te tuži kadija ti sudi.

Znamo mi puno takvih ratnih zločinaca koji “ne priznaju sud”.

I mi isto tako.

Girkin je poslao advokata ali se izjasnio da nije kriv i nije iznosio odbranu. Informacija o odbrani (gađanje vojnog aviona) nije tačna. Sud je najviše cenio dokaz o premeštanju sistema Buk na nekoliko sati iz Rusije u ukrajinsko selo odakle je i gađan B777, a potom brzi povratak Buka u Rusiju.

Nije istina da je Girkin poslao advokata, Oleg Pulatov je jedini koji je poslao advokata, već vam ne valja izvor.

Da u Evropi je to baš specifično. Recimo zemlje EU… uzmimo npr Hrvatsku će na sva zvona da se buni da je suđenje u odsustvu “barbarski2 čin i sl, ali će i sama to da radi. U ovom slučaju to radi Holandija.

Nisu dali izjave i Rusija nije bila dopuštena u istrazi! Slučaj odmah pada u vodu i naravno da je po principu “kadija te tuži kadija te sudi”. To što vi živite u oblacima i mislite da je to nemoguće u Evropi onda mi recite šta je sa istragom o dronu koji je pao u Zagreb i šta je sa istragom sa diverzijom na sjevernom toku. prođite nas vašeg evro moralisanja.

Ja se stvarno pitam na kom oblaku vi zivite?

Naravno, vi ste samo žrtva njihove propagande i sljepi poslušnik.

A što nije Rusija sudila?

Girkin ili Strelkov kako se tada nazivao je odmah po obaranju objavio tweet da je oboren Ukrajinski avion. Par dana prije oboren je Ukrajinski An-26. Kad je shvatio sta je oboreno obrisao je tweet ali uzalud. Na internetu trag ostaje. Pa ja sam za obaranje i cuo na osnovu njegovog tweeta na koji su se mnogi pozvali kao izvor. Tek kasnije se ispostavilo da je malezijski.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!