zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Po čemu su LCC bolje od legacy carriera

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Norwegian

Legacy prijevoznici su se vrlo približili LCC i preuzeli su jako puno toga od LCC, ogolili proizvod, prodaju sve živo. Nažalost. LCC su pak jako malo toga uzeli od legacy prijevoznika. Usluge ove dvije vrste prijevoznika više nisu toliko različite koliko su nekada bile.

No, još uvijek legacy prijevoznici imaju niz prednosti spram LCC. U prvom redu to je odnos prema putniku. U slučaju poremećaja legacy prijevoznik će se uvijek pobrinuti za putnika, dat će mu hotel sa najmanje 4****, prehranu i alternativni let pa čak i sa drugom kompanijom, nemalo puta i konkurentske alijanse. LCC će u velikoj većini slučajeva samo vratiti novac. Legacy prijevoznik će  načelu dati kompenzacije za kašnjenje, otkazivanje ili overbooking, LCC će to izbjegavati na sve načine, poglavito Wizz Air koji i nakon sudskih presuda odbija isplatiti novac. Potom legacy prijevoznici imaju valove i konekcije, što LCC u načelu nemaju, a ako ih i dozvoljavaju traže vrijeme konekcije od 4, neki i bitno više sati. Legacy prijevoznici gratis imaju torbe 55x45x25 cm (ima nekih koji su i to počeli naplaćivati kao npr. Finnair). Legacy prijevoznici daju minimalne snackove tijekom leta, neki daju sokove, a neki samo vodu. LCC ne daju baš ništa. Legacy prijevoznici prihvaćaju cargo na letovima, LCC ne prihvaćaju. Legacy prijevoznici imaju bolji razmak između sjedala.

No, u čemu su LCC bolji od legacy prijevoznika? U prvom redu imaju nove avione. LCC u prosjeku imaju 5-12 godina stare avione i rješavaju se aviona prije nego napune 15-20 godina starosti. Legacy prijevoznici u načelu imaju flote stare 13 do 16 godina u prosjeku i avione drže do 25 godina starosti. LCC imaju brojne linije i baze. Ryanair ima više od 90 baza. LCC otvaraju baze sa samo jednim avionom, a brojne baze imaju tek dva ili tri aviona. LCC imaju bitno bolju hranu koju prodaju nego legacy prijevoznici. Konačno LCC imaju daleko niže cijene karata. OK, znaju oni imati i vrlo visoke cijene kada im je avion pun ili netom prije leta, ali sa LCC se istinski može putovati za smješno male cijene karata.

19 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Lufthansa naplaćuje mali kofer u kabini, samo je manji ruksaka besplatan. Isto kao lcc. Legacy su smanjili prostor izmedju sjedala u odnosu na prije. I LCC znaju platiti hotel, Ryanair, ako se let odgodi ili otkaže.

Ako nekoga interesuje, Leteo sam Wizairom 05 oktobra iz Beograda za Milano bilo je 225 putnika u avionu a evo danas iz Milana za Beograd 222 putnika.

Donesimo zakon o zabrani “udruženog oglašavanja”, pa pokrenimo štopericu da vidimo koliko će RYR trebati da ode iz zemlje. Isto vrijedi s poticajima aerodroma operaterima za otvaranje novih ruta. Ono kad RYR leti STN (zovu ga LONDON Stansted), CRL (zovu ga BRUXELLES Charleroi), HHN (Frankfurt area, zovu ga Frankfurt Hahn) et al. TSF (Treviso, ne leti se iz ZAG naravno) još uvijek zovu VENICE Treviso unatoč tome što s Venecijom ima veze koliko i Karlovac sa Zagrebom. Kamatarenje turističkih zajednica i aerodroma predstavlja temelj poslovnog modela RYR. NB., nisam protiv RYR, ali moramo znati o čemu govorimo.

Potpisujem do zadnje riječi uz malu napomenu: da se donese zakon o zabrani “udruženog oglašavanja”, ne bi stigli štopericu niti izvaditi iz džepa i početi štopati vrijeme, a FR bi već pokupiti prnje… Da se njih prisili poslovati po tržišnim uvjetima, ili bi digli cijene da bi bili jednako skupi kao i legacy ili bi bankrotirali u roku godine dana.

Propali bi i svi legacy da posluju na otvorenom tržištu da nema pumpanja državnih para

LCC nisu ništa drugo nego najsubvencioniranije kompanije. Koloplet vojnoindustrijskog kompleksa od kojeg naručuju gomile aviona po nekom enormnom diskontu (plati razliku netko drugi, bez brige) i paradržavnih struktura koje zatim subvencioniraju letove.
Opet ću ponoviti nešto što sam već pisao. Nemam nikakve koristi od LCC nego štetu, a TZ kojim prisilno plaćam neki iznos, proslijedjuju moj novac tim kompanijama. Ako trebate plaćati nekome da posjeti vašu destinaciju onda imate problem i nemate pojma o poslu a možda vam destinacija baš i nije potencijal a vaš posao je zapravo sam sebi svrha.

Zamislite ku.vu koja je toliko ružna da plaća da ju netko trpa…i onda na kraju dana kaže da je imala x mušterija. Škrtih klošara. E to vam je TZ. A LCC je makro.
A još veći problem imaju budale poput mene koje takvim kurvama i makroima silom zakona daju pare. Da bi nekakvi klošari trpali.

Da skratim priču… legacy kompanije možda i financiraju države…ali samo njihove matične. LCC financira svaka zemlja iz koje polijeću i slijeću.

United ne daje hotel u slucaju promašenih konekcija zbog vremenskih uslova, kao i kad je druga kompanija kriva za kasnjenje. A puno je lakse dobiti kompenzaciju od Ryanaira nego od niza legacyija.

Vremenski uvjeti su tzv. “Act of God” i tu nema kompenzacija bez obzira koliko dugo čekali na konekciju. A što se FR-a i isplate kompenzacija tiče: očito niste nikada od njih tražili kompenzaciji. Ja sam kompenzaciju za moje nećakinje koje su iz RJK za STN kasnile 6 sati jer je avion bio u kvaru, ganjao točno dvije i pol godine!

Mozda je osoblje na Legacy ljubaznije i govori vise jezika. LCC lete (to se prije svega odnosi na Ryanair) na neke stvarno grozne zracne luke koje su jako udaljene i lose povezane sa gradovima (Paris Beauvears, Frankfurt Hahn).

Slažem se

Svakom amateru koji pise ovakve gluposti treba nabiti podatak da se LCC kompanije pokrivaju od para koje dobiju od aerodroma, gradova, pokrajina, drzava i turistickih oglasavanja i da vas tim jeftinim markrtinskim trikovima jos dublje zakopavaju u ropstvo drzavnim strukturama. Prodaju vam pricu o jeftinom rucku i manjim troskovima multimilionerskih genija. Ko pokusa da udje u trziste na taj nacin ako nema jakog finansijera iza sebe brzo propada.

Spot on Mikice. 👍

Ko je od koga bolji to je teška tema i o tome se ne treba raspravljati. Jer svako ima svoje prioritete.
Uvijek se treba gledati cijena + vrijeme sve osralo je manje više.

Pa nije samo cijena i vrijeme. Ja npr sa Wizzom ne bih ni u ludilu otišao za London da mi kojim slučajem otkažu let na dan povratka i onda ne zna se šta mi je skuplje, hotel ili nova karta. Za Rim bih išao, ako me tamo ostave nije tolika frka…
Dakle prvo poverenje u kompaniju, pa cijena + vrijeme

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!