zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Amsterdam postavio limit na 70.000 putnika dnevno

Amsterdam Shiphol je objavio da će prihvaćati samo 70.000 putnika na dan, što je 13.500 sjedala manje nego su kompanije planirale (-16%), a zbog manjka zaposlenika. Najviše će stradati KLM, koji je izjavio da će smatrati Shiphol odgovornim za financijske posljedice koje će kompanija imati radi ove odluke.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: Aerodrom Amsterdam

14 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

AMS je u 2019.bio na 72 miliona, odnosno oko 200.000 dnevno u proseku .
Nekako mi tih 70.000 dnevno deluju nerealno malo.

Ne znam kamo da ovo stavim, ali nije ni tu loše: gospodo: upozorenje za sve koji lete sa Beča. Dobili smo upozorenje da putnici u svakom slučaju budu 3 sata prije leta na VIE… Pogotovo kritični biti će vikendi 01.07.-03.07. te 08.07.-10.07. kada počinju školski praznici u Austriji i kada je očekuju velike gužve. Upozorenje vrijedi do kraja kolovoza. Dalje: ako putujete sa vlakom, obavezno kalkulirati zakašnjenja. Naime dobar dio vlakova je pretrpan i stoga su sve češća pražnjenja vlakova na kolodvorima što ne prolazi bez otpora putnika koji idu tako daleko da i policija mora intervenirati a što prouzrokuje kašnjenja. Za sve vlakove EC/IC te RailJet, vikendom je obavezna rezervacija sjedišta jer se putnici bez rezervacije neće puštati u vlak. I inače se savjetuje rezervacija sjedišta za te tipove vlakova čak i na kratkim relacijama, jer i u toku tjedna, pogotovo ujutro i podvečer su ti vlakovi pretrpani sa ljudima koji idu na i sa posla. Posebno opterećene linije su one prema Beču ujutro i iz Beča podvečer.

Jos jedan dokaz da obicno nema sinergije domicilnog hub prijevoznika i aerodroma. Nazalost ni EC nije dala svoje o ovome na nacin da zastiti prijevoznike, kao u slucaju zastite putnika po DBC. Na kraju dana aerodromi su ipak (polu)monopolisticke organizacije jer KL u ovom slucaju ne moze prenest svoji hub-and-spoke operaciju recimo na EIN. Ovdje regulator mora udariti jako!!!

Koliko li ce ovo uticati na nasu regiju?

Neće ostati nepošteđena… Sigurno neće rezati dobro popunjene letove, tako da vjerujem da Jadran ostaje. Zagreb bi mogao izgubiti koji let.

ludilo, ubjedljivo najbolji aerodrom u evropi za transfere i pazi ovo! haos

A sezona još pravo nije ni počela…

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!