zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Otkazana 4 leta za Njemačku iz Zagreba

Na ovom portalu pojedini čitatelji siluju događaje u Zagrebu preko svake mjere i potenciraju neke stvari koje su krajnje nebitne u nadi da pokušaju napraviti protutežu propustima u Beogradu. Pritom iznose neistine i na njima temelje potpuno pogrešne zaključke. Današnji primjer je najbolji dokaz istog.

Takvi čitatelji stalno naglašavaju da portal namjerno ne piše o kašnjenjima i otkazivanjima u Zagrebu, ali to potencira u Beogradu. Ovaj portal piše o kašnjenjima i otkazivanjima samo onda kada su ona ogromna, pa je tako pisao o Beogradu kada su otkazivanja i kašnjenja bila 85-94%, i kada su kašnjenja bila višesatna. U Zagrebu toga bilo nije, pa ne možemo ni pisati.

I onda čitatelji forsiraju i pokušavaju naglasiti nešto što nije činjenica. Pa su isticali da je u prošlih 7 dana u Zagrebu bilo 5 otkazanih letova, iako su bila samo 2. Tako i danas cijeli dan pokušavaju prikazati kaotičnost stanja u Zagrebu iako je istina zapravo dijametralno suprotna. U Zagrebu je danas temperatura bila oko nule i radio se deicing. Ipak ozbiljnih kašnjenja bilo nije.

Jedini poremećaj bio je vezan uz vrijeme u Frankfurtu i Minhenu gdje je danas otkazan ogroman broj letova u cijeloj mreži ta dva aerodroma. Pa je tako iz Zagreba otkazan po jedan let Lufthanse i Croatie za Frankfurt, dok je drugi let Croatie za Frankfurt kasnio 1:22 sata, a treći 1:20 sati. Isto tako otkazan je po jedan let Lufthanse i Croatie za Minhen, dok drugi let Lufthanse nije kasnio i drugi let Croatie je kasnio 18 minuta. Ostalih većih kašnjenja u Zagrebu danas bilo nije. Od ukupno 50 letova iz Zagreba kasnilo je tek 8 letova 16 do 59 minuta i 1 let je kasno 1-2 sata. To znači da je manjih kašnjenja bilo tek 18%, a dužih kašnjenja nije bilo.

Istovremeno u Beogradu je otkazan jedan let Lufthanse i jedan let Air Serbie za Frankfurt, dok je drugi let Lufthanse kasnio 2:14 sati. Jedini let Lufthanse za Minhen je bio na vrijeme. Istovremeno je u Beogradu bilo neusporedivo više kašnjenja ostalih letova. Beograd je imao ukupno 74 leta, od toga je imao 34 kašnjenja 16-59 minuta, 4 kašnjenja 1-2 sata i 3 kašnjenja 2-3 sata. To znači da je Beograd imao 55,4% kašnjenja.

U Zagrebu je bilo otkazano 50% letova za Minhen i Frankfurt, apsolutno jednako kao i u Beogradu, dok je Beograd imao sveukupno tri puta više kašnjenja od Zagreba, a imao je i dužih kašnjenja, koje Zagreb nije imao. Stoga ekipa malo realnosti ubuduće.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Lufthansa

8 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

T’WAY AIR REMOVES ONE-TIME ZAGREB JUNE 2024 SCHEDULE LISTING
1 min
NS24
Published at 1400GMT 19JAN24

Korean carrier T’Way Air in this week’s schedule update removed one-time schedule listing for Seoul Incheon – Zagreb route in the GDS. Previously, the airline filed one-time service on board Airbus A330-300 aircraft on 18JUN24, with intermediate stop at Bishkek on Westbound departures.

Previously filed schedule as follows.

TW505 ICN1100 – 1530FRU1630 – 1925ZAG 330
TW506 ZAG2055 – 1455+1ICN 330

https://www.aeroroutes.com/eng/240119-twjun24zag

Kada već pišete o nečemu što vas je obradovalo, zašto onda ne napišete vijest do kraja ?

Očigledno jer vas update vijesti više nije obradovao, već rastužio.

Dakle T’Way kreće sa 3pw letovima ICN-ZAG.

A što ćete, nema vaša palanka te linije, niti će imati. A to boli.

Jako lose. Nastavlja se stagnacija aeeodroma.

Zasto ne objavljujete komentar o 8.12.?

Taj dan je imao 82% kasnjenja. To je malo?

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!