zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

NAJAVE: Aeroitalia pokreće 4 linije u regiji

Aeroitalia planira pokrenuti letova iz baze u Forliju za Mostar od 7.4, Beograd od 8.4, Dubrovnik od 15.6. i Zadar od 15.6. Ovime će Mostar dobiti prvu redovnu liniju. Obzirom na broj hodočanika iz Italije za Međugorje ovo ima i te kako smisla. Karte još nisu stavljene u prodaju iako je navedeno da će biti u prodaji početkom ovog tjedna.

Aeroitalija je nova kompanija u Italiji koja je sa operacijama krenula tek u ljeto prošle godine. Iza kompanije stoji zrakoplovna lisica German Eframovich koji je izbačen iz Aviance, a od tada traži investicije u zrakoplovstvu diljem planete. Kompanija u floti ima četiri Boeinga 737-800. Aeroitalija je naručila još dva B737-800 i tri B737MAX8. Kompanija ima baze u Bergamu, Firenci i Forliu. Aeroitalia planira uvesti 18 novih linija iz Forlia, neke od kraja III. mjeseca, a većinu od VI. mjeseca. Aerodrom osim toga ima još samo tri linije i to dvije linije Ryanaira i jednu liniju Albawingsa.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aeroitalia

17 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Linije iz Beograda za Italiju:
10 linija Air Serbie
2 linije Wizz Air-a
1 linija AeroItalie

Cak 13 linija!! HUGE!

Koliko je to letova nedeljno u top sezoni?

Za sada 56, ako sam dobro izbrojao.

Na sajtu još uvek nema opcije da se kupi karta iz Beograda

Ovo vec postaje zanimljivo, Forli je na 70 km od Bolonje gde već leti Air Serbia, i na 110 km od Firenze gde će isto početi da leti Air Serbia. Biće letova na 3 aerodroma u krugu +/- 100 km.
Ako ništa drugo, biće bar jeftinijih karata za te destinacije, bar ove sezone. Za naredne sezone videćemo, ako sve tri linije opstanu!

Budite sigurni da je najverovatnija da ispadne Forli. AeroItalia je nova kompanija koja tek treba da razradi trziste, dok JU postoji godinama i ima svoje trziste i reputaciju. AeroItalia je bas i nema, trip reportovi su govorili da imaju po 30 putnika na B737 iz LHR za BGY.

AeroItalia je otkazala skoro sve letove. Zatvaraju rute. Propast će to vrlo brzo

Jos uvek ne prodaju ni za jednu destinaciju iz Forlija. Videcemo.

Pa pise, ali dajte citajte sa razumevanjem malo. Rekao sam ne prodaju karte ni za jednu destinaciju iz Forlija u smislu da za sada nije upitna linija, sve dok ne pokrenu prodaju karata za neke destinacije koje su najavljene, a za neke ne.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!