zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Cubana obnavlja operacije sa Tu-204

Cubana je godinama najavljivala da će obnoviti operacije sa Tupolevima Tu-204. Tu-2004 su došli u kompaniju 2007. Od tri Tu-204 jedan je prizemljen od 2015, a jedan  od 2017. Treći avion je na D-checku u Rusiji od 2019. Avion je konačno, nakon četiri godine vraćen na Kubu i krenut će sa operacijama. Cubana u floti ima 15 aviona, od čega je 13 ruskih i ukrajinskih aviona, a svi su prizemljeni. Kompanija ima ozbiljan problem sa kapacitetima. Navodno bi uskoro i jedan Il-96-300 mogao ući u promet.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Cubana

16 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Negde u septembru ove godine sam na BCN video check-in Cubana, Barcelona – Havana. Pa čime su leteli?

Respect!

Moram te ispraviti: avion je servisiran na vrijeme ali Cubana nije imala novaca platiti check pa su Rusi zadržali avion dok se ne plati.

Bio je članak o Cubani na jednom njemačkom portalu prije nekog vremena i spomenut je upravo taj avion koji je na checku u Rusiji te kako je još tamo jer Cubana nema novaca platiti radove. Iskreno: ne čudi me. Cubana ionako nije nikada bila baš na pretjerano zdravim nogama, a uništila ju je plandemija.

To vec ima smisla! I baca u vodu ceo hejt koji je Autor izneo za Cubanu.

Bravo Kuba!

Nije istina da baš nitko ne leti s Tu-204: Aviastar-TU, Air Koryo, Kosmos, Red Wings…
Rusofobija je gadna bolest.

Pa kako će ih letjeti puno kompanija kada ih nije puno napravljeno? Nije samo Rusija bila u problemu od devedesetih, nego skoro čitav svijet zbog monopolizma velikih igrača. Koliko je Hrvatska napravila brodova u zadnjoj deceniji? A koliko je to bilo recimo, sedamdesetih godina? I kalve zaključke mi treba da izvučemo iz toga? Možda: Gdje demokratija zakuca na vrata, tu trava ne raste?

Ja sam očekivao da će bar Srbi iz ljubavi prema Rusima kupiti pokoji Suhoj superjet (mada je taj kao i svaki drugi ruski putnički avion lošiji od zapadnog konkurenta), ali sam se prevario. Izgleda da Srbi ne ljube braću Ruse koliko to promoviraju po medijima.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!