zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Od danas EU priznaje Zeleni Covid certifikat Srbije

Od danas Europska Unija priznaje srpski Zeleni Covid-19 certifikat. Ovo bitno olakšava putovanja putnicima iz Srbije (poglavito ulazak u restorane, muzeje, kafiće i druge ustanove), no isto ne znači automatski ulazak u Europsku Uniju, jer većina zemalja ne priznaje ruska i kineska cjepiva sa kojima se dobar dio stanovništva cijepio. Također neke zemlje Europske Unije ne dozvoljavaju ulazak srpskim državljanima čak i ako su cijepljeni.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb)

12 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Sve to i dalje ostaje u domenu bilateralnih sporazuma između Srbije i država EU.Konkretno,ja još od februara kada sam primio prvu dozu Sinofarma-a normalno putujem kroz Hrvatsku i Sloveniju.A i tada sam mogao da biram vakcinu.Tada još nije postojao navedeni sertifikat,ali su bilateralno bile priznate potvrde o vakcinisanju.A to što neke države ne priznaju neke vakcine čisto je politička stvar,drugi par cipela.U Srbiji je od samog početka kampanje vakcinacije bilo moguće izabrati proizvođača vakcine.Moja žena je dobila Azru iz Zenice,hi.Moj prijatelj koji dosta putuje po Evropi odlučio se za Pfizera jer je znao u kojem smeru se stvari kreću.Dakle,stvar izbora od samog početka.Sve u svemu,ništa jako bitno.Najvažnije je da nam je koža sirova.Pozdrav.

Misalite da je odabir vakcije zdravstveno pitanje? Po meni isključivo političko. Ljudi su se cijepili sa onim s čim su mogli, kako su mogli ili šta su ljekari preporučivali. Recimo mojoj poznanici Hrvatici iz Zagreba je ljekar iz Hrvatske preporučio da zbog njenoig stanja ide u Srbiju da uzme ili kinesku ili rusku vakcinu.

Nije posjetila doktora prije samog cijepljenja nego djevojka boluje od druge hronične bolesti i njen ljekar specijalista je tako predložio. I čuo sam da to nije jedini slučaj. Znam još njih par kojima su ljekari specijalkisti preporučivali određene vakcine zbog njihovih osnovnih oboljenja. Recimo meni je ljekar rekao da mi ne preporučuje u tom momentu Fajzer ili Jonson jer sam upravo prebolio drugu bolest koja mi je skoro unišptila imunitet.

Ako nije političko pitanje zašto ne dozvole? Ili hoće reći da ruska ili kineska vakcina nisu dobre ili čak da nisu bezbjedne.

Po meni je većina stvari oko ove bolesti toliko ispolitizovana da je to bruka i sramota. Svaka država za sebe. Svi nešto… Pa prošle godine kod Vas u Hrvatskoj je bio problem iz županije u županiju. Koje sam grdne probleme imao zbog puta iz županije u županiju…. lakše bilo iz srbije u hrvatsku.

Ti bi izvršio harakiri kad bi znao koliko se Hrvata cepilo u Srbiji

Vi znate koja je vakcina dobra i koliko se Hrvata vakcinisalo u Srbiji? Otkud Vam ideja da ste kompetentni za to?

npr. us***i Šveđani koji ne primaju nikoga

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!