zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

NAJAVE: SkyUp povećava letove za Hrvatsku

SkyUp će od ljetnog reda letenja na liniji Kijev-Dubrovnik letjeti dva umjesto jednog tjednog leta (srijeda i subota) i to sa Boeingom 737-700 (2021. su letjeli sa 737-800).

I za Split će SkyUp letjeti jedan let više, tj. tri puta tjedno (ponedjeljkom, srijedom i subotom) pri čemu će dva leta biti sa B737-800, a jedan sa B737-700.

Za Pulu kompanija će i ove godine letjeti dva tjedna leta (srijedom i subotom) sa B737-700. Sve linije leta od VI. do IX. mjeseca.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: SkyUp

4 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

2022. će biti odlična godina za region. Mislim da će Split imati daleko više nego ove godine (iako je i sada najprometniji u HR). Dalmacija će općenito biti dosta prometnija. Ryan će u Zagrebu imati bar 70% LF (nadam se, jer su imali oko 40% ovih mjeseci). Srbija je raspisala novi PSO, što je odlično za Niš, jer bi mogao dobiti još bar 8-10 linija Air Serbie (jedna od njih je i Beograd, konačno regionalni letovi). Sarajevo i Banja Luka će dobiti još novih linija i imat će daleko više putnika nego 2021.Sarajevo završava ekspanziju do 2 milijuna putnika ove godine, što je ogromno u ovoj situaciji, a Wizz možda dovede 3. bazni avion, te su realni neki novi legacy prevoznici iz Europe, a Banja Luka ima raspisan ugovor sa Ryanom oko pokretanja bar 2-3 nove linije svake godine, tj. imaju dogovor sa vladom, također, Air Cairo planira pokrenuti Hurghada-Banja Luka iduće ljeto, ali nije potvrđeno hoće li se dogoditi.

Neće moći do 2 milijuna sigurno iduće godine, ali zgradu proširuju na kapacitete do 2 milijuna putnika. Završavaju krajem godine i aerodrom je veći.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!