zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Zašto MS-21 kasni?

Prvi avion MS-21, koji se sklapa u fabrici aviona Irkutsk, trebalo bi da stigne u Aeroflot u IX mesecu 2025. godine. Ali da bi se to postiglo, vazduhoplov  mora da dobije dodatni upotrebni sertifikat u odnosu na onaj koji je izdat u II mesecu 2022. godine, kada su Rusiji uvedene ekonomske sankcije. Ovo je u okviru Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu izjavio prvi čovek Ujedinjene Vazduhoplovne Korporacije (UAC), Juri Sljusar.

“Obavili smo oko 1200 letova na MS-21, dobijen je potreban sertifikat, ali, nažalost, dobijen je sa stranim komponentama. Bili smo spremni za početak masovne proizvodnje. Oko 12 serijskih vazduhoplova već je napravljeno u fabrici aviona Irkutsk. Sada je potrebno da dobijemo dopunski sertifikat a za to je potrebno još oko 200 letova, koji bi trebalo da počnu u IX mesecu 2024. godine. Naš zadatak je da naletimo ovih 200 letova na tri aviona za godinu dana i da od IX meseca 2025. godine počnemo redovnu isporuku aviona. Prema njegovim rečima, Aeroflot veliku pažnju posvećuje projektu, formuliše svoje zahteve za avion – i to ne samo sa tehničke tačke gledišta, već i u pogledu izgradnje celokupnog ekosistema oko rada vazduhoplova od održavanja, snabdevanja rezervnim delovima pa do obuke specijalista za isti.

Kolege već dugi niz godina rade sa zapadnim tehnologijama, oko njih je bilo izgrađeno sve, od kulture eksploatacije do dokumentacije. Zbog toga nam je sada važno da ovaj strani ekosistem oko Boeinga i Erbasa zamenimo ruskim što zahteva puno dopunskog rada i vremena, rekao je glava UAC-a.

U početku je planirano da prvi modifikovani MS-21 bude isporučen avio-kompanijama 2024. godine, a u V mesecu je postalo poznato da je rok odložen. Ukupno je do 2030. godine planirana proizvodnja 270 MS-21, koje sastavlja fabrika aviona Irkutsk. Odlaganje je posledica sankcija zapadnih zemalja kao i izmene komponenti pa samim tim i proračuna performansi aviona. Takođe veliku ulogu na kašnjenja u globalnom smislu ima i revidiranje prioriteta proizvodnje domaće avio industrije u korist trenutnih potreba borbene avijacije.

dopisnik: Dejan Radojević (Moskva), foto: MS-21

 

25 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Poznat je razlog kašnjenja. Razlog su uglavnom sankcije Zapada, zbog geopolitičke pozicije Rusije u međunarodnim odnosima. Navedeno je natjeralo da se mora vršiti supstitucija zapadnih djelova, što baš nije tako lako i brzo uraditi. Naročito ne za skoro zamrlu civilnu avio-industriju. Sasvim je sigurno da se radi ozbiljnije na ovom avionu. Koliko ozbiljnije, to je ključno pitanje. Rusi nisu poznati kao neko sa izraženim preduzetničkim osobinama. Od SSJ-100 smo ustanovili da nisu promijenili svijest u proizvodnji aviona. Avione treba proizvesti da budu komercijalni za avio prevoznike i da imaju odličnu servisna mrežu. Formula uspjeha je komercijalizovanost aviona. Bez toga nema uspjeha.

Vrlo zanimljiva novost Dejane.
Meni licno deluje da su Rusi ovaj put malo ozbiljniji u svom pristupu izradi aviona. Da li je po Vama ovo tacno?
Zasto UAC ne iskoristi jos neki od ovih 12 serijskih aviona za probne letove?

Pa znate sta, ne gresite ali mi ipak sada ozbiljnije deluju. Malo kasno al sad sta je tu je, verujem da ce MS21 ispasti solidan avion, iako ga mi u Evropi necemo jos mnogo dugo videti.
Za SJJ su se zeznuli jer nisu imali nigde u Evropi MRO za te avione, a nisu ni imali dobro razvijenu mrezu dobavljaca za rezervne delove. Pored problema sa francuskim komponentom motora al da ne skrecemo sa teme sada.
Mislite li da ce doziveti uspeh ovaj avion?

Znate Rusi su vrlo temeljiti i cesto proizvodnja ovde moze da kasni samo zato sto fali neka administrativna stavka. Testiranje provode i to vrlo angazovano. Po mojoj proceni sa ovim avionom su ozbiljni i cak mislim da ce to biti dobar avion (bar prema onome sto sam gledao) ukoliko mu se ne poremente prvobitne karakteristike. Na drugo pitanje ne mogu sa sigurnoscu da Vam odgovorim ali je moja pretpostavka da nedostaje veci broj motora ili da je rizicno iste napraviti pre nego sto se isti sertifikuju da bi se radili testovi sa svih 12 aviona.

A sto ne bi napravili 200 letova za godinu dana? To je sasvim realan rok!

Ja mislim da je realno da 3 aviona nalete 200 letova a to je samo po sebi deo sertifikacije.

Da imaju tri aviona. Ukupno imaju 8 test aviona od kojih su 3 sa ruskim motorima.

Šest imaju sigurno. Za više neznam. Ukupno sa nedovršenim 14 aviona.

Šest, ukupno MS-21 300 i 310

Ne, sertifikovanje aviona ide uz tih 200 letova, oni se rade zarad sertifikovanja.

Zašto ne pišete puni naziv aviona: Yakovlev MC-21?

A jel Vam to smetalo da znate o cemu ide rec? Kad napisemo MC citaoci traze MS, kad napisemo MS opet ne valja … tesko je ugoditi svima!

Treba ih razumeti obzirom da je njima mnogo teze nego nama, eto oni istrazuju forume, traze vesti, prevode, pisu, objavljuju …pocinjem da ih razumem da zauzvrat traze i dlaku u jajetu! )))

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!