zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

NAJAVE: GullivAir će letjeti Sofija-Skopje

Bugarski GullivAir će letjeti između Skopja i Sofije. Linija će se operirati od 27.3. sa ATR 72-600. Između ova dva grada postojala je veza od 2006. do 2009.

GullivAir u floti ima tri ATR 72-600 i jedan Airbus A330-200. Kompanija već leti između Sofije i Burgasa. Gulliv Air planira pokrenuti letove iz Sofije za New York i Toronto, te iste feedati sa ATR 72-600 iz Burgasa, Varne, Skopja, Tirane i Soluna.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: GullivAir

8 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ministarstvo komunikacija BiH se nedavno sastalo sa ministrima saobraćaja i komunikacija Sjeverne Makedonije i imaju u planu da se uspostavi aviolonija Sarajevo – Skoplje, a da će subvenciju vršiti obje države 50:50.

E to se i ja pitam. Bilo bi pametnije da pregovaraju sa Moskvom, Barselonom, Berlinom, ali ovo mi djeluje kao pranje para.

Letove bi mogla obavljati upravo ova kompanija jer vlade traže kompaniju koja bi ih obavljala. Pošto su glavni zagovornici linije Skopje Sarajevo upravo vlade tih zemalja onda bi im i dali pravo 5. slobode.

A iznijeli su podatak da je prošle godine bilo 4, 000 indirektnih putnika između Sarajeva i Skoplja. Iskreno, to je jako malo, iako stvarno žele tu liniju, onda je najbolje da je imamo tokom sezone i to samo od Juna do kraja Augusta 3 puta sedmično sa ATR-om

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!