zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

BREAKING: Sud zabranio spajanje JetBlue i Spirita

Federalni sudac William Young je odlučila da neće dozvoliti spajanje Spirita i JetBluea. Sudac se složila sa stavom DoJ-a da bi isto smanjilo izbor putnika i konkurenciju, te bi povisilo cijenu putovanja. JetBlue i Spirit se ne slažu sa stavom suca i smatraju da bi isto bilo dobro za putnike, te da bi smanjilo cijene karata, kao i dalo bitno bolju uslugu. JetBlue je htio platiti čak 3,8 milijardi USD za ovo spajanje.

JetBlue je već ukinuo Northeast alijansu sa Americanom, te se nije žalio na odluku suda, koncentriravši se na sudski spor spajanja Spirita i JetBluea. No, ovo je sada istinski hladan tuš. Kao da su se svi okomili na JetBlue. Podsjetimo da SAD, DoJ ili sud nije imao ništa protiv spajanja Uniteda i Contientala, Americana i US Aira, te Delte i Northwesta, spajanja koja su bila daleko veća i značajnija za SAD i „smanjenje“ konkurentnosti i opcija putnika. Ove institucije nisu imale ništa ni protiv spajanja Alaske i Virgin Americe koje se nedavno desilo, te protiv spajanja Southwesta i AirTrana iz 2013. JetBlue je u sporu naglašavao da je ovo spajanje nužno da se smanji utjecaj četiri najveća prijevoznika SAD-a: Delte, Unteda, Americana i Southwesta koji imaj 80% tržišta u SAD-u.

JetBlue i Spirit su objavili da razmatraju iduće korake unutar legalnog procesa. Podsjetimo se da je zamaaro više puta pisao kako je Spirit u potpunom financijskom i organizacijskom škripcu i kako neće preživjeti bez preuzimanja JetBluea, već će vrlo vjerojatno bankrotirati. Kako će onda to biti dobro za putnike i za konkurentnost, ako Spirita više biti neće? Još jedna potpuno neracionalna i nerealna odluka suda. Koja istinski nema veze sa životom. Gotovo sigurno je da će se obije kompanije žaliti na odluku.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: JetBlue

8 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Frontier trlja ruke i samo čeka.
Spirit će proći kao AirEuropa, na kraju će biti prodat po duplo nižoj ceni.

prvo – ta spajanja koja su se dogadjala prije 15 godina su bila u potpuno drugom okruzenju. tad nije bilo profitabilnih firmi i spasavalo se sto se spasti moglo. drugo, tad kompanije nisu imale “footprint” u citavoj americi vec je skoro svaka imala nekoliko hubova koji su pokrivali samo dio amerike. trece, tad skoro i da nije bilo low cost kompanija osim airtrana i southwesta koji su se spojili po drugim osnovama (ovo pod dva – nisu im se preklapala trzista u najvecem). peto, tuzba za obaranje NE alijanse je ustvari bila usmjerena na AA, jetblue je tu kolateralna steta. advokatski tim je bio AA i oni su ti koji su izgubili tu parnicu, koju su po svim izvjestajima jako lose vodili. sesto, politicka klima nije takva da se podrzavaju akvizicije i spajanja koja bi se mogla pozicionirati kao losa za srednju klasu – ni to se ne smije zanemariti.

kad se sve to uzme u obzir, ici sada u akviziciju jedne od dvije relativno velike ULCC znaci da se mora jako dobro pripremiti za to da ce sud prvo pitati sta je s cijenama jer ostaje samo allegiant. jetblue i spirit se jako preklapaju u smislu trzista a biznis model koji bi nametnuo jetblue skoro sigurno znaci napustanje manjih trzista koje opsluzuje spirit.

u svakom slucaju, ovo je od pocetka bilo osudjeno na propast, kao i NE alijansa. jetblue baulja u nekom cudom prostoru i prave gresku za greskom, pritom brend lojaliste koji ih napustaju zbog katastrofalnih operacija. spirit ce u stecaj brzo, sam bog zna sta ce s njima biti. bilo bi zanimljivo da tad neko krene u akviziciju – najv. allegiant.

jetBlue je do 2019. godine bio profitabilan. U periodu 2015.-2019. su akumulirali 3,34 milijardi USD profita. Kada oduzmemo gubitke od 2020. godine idalje ostaje akumuliran profit od 1,44 milijardi USD.

pa kazem da ce spirit u stecaj. ja vam samo govorim kakvo je stanje bilo kad su se dogadjali ti mergeri ranije i kako se klima promijenila. s druge strane, ne treba zanemariti nivo nekompetencije na kome se pristupilo objema transakcijama u koje je bio ukljucen jb. spirit jeste mali ali je ULCC a sud nije uzimao u obzir finansijsko stanje kompanije. na kraju im ostaje frontier (ne allegiant, to je bila omaska) da ga kupi “u dijelovima”.

jb je u posljednje vrijeme isto katastrofa, ja to stalno govorim. napenalili se da kupe kompaniju a nisu na vrijeme 50% otprilike.

Spirit ako brzo nešto ne uradi, gotov je!

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!