zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Premali terminali u regiji

U ovom momentu u regiji premalene terminale imaju Banja Luka, Tuzla, Zadar, Sarajevo i Niš. Ovi aerodromi hitno trebaju povećanje kapaciteta jer pucaju po šavovima. Tuzla hitno treba 3. gate kako bi Wizz Air mogao bazirati i 3. avion na aerodrom, te završavanje atrija koji će dislocirati rent’a’car poslovnice i time otvoriti prostor za putnike u glavnom holu. No, kako će aerodrom iduće godine vrlo vjerojatno imati 800.000 putnika, a dolaskom 3. aviona Wizz Aira broj putnika bi i ozbiljno porastao potrebno je pristupiti dogradnji premalog terminala.

Banja Luka hitno treba 3. gate (može se postaviti lijevo od postojeća dva), povećanje kafića (moguća je terasa prema stajanci (apronu), koja bi bila ograđena visokom ogradom prema stajanci, potrebno je hitno osposobiti kafić i duty free unutar odlaznih letova, te dislokacija rent’a’cara na parkiralište. No, najviše je potrebna dogradnja dolaznog dijela sa većim karuselom, te dogradnja glavnog hola sa više check-in šaltera. Nastavi li Banja Luka povećavati broj putnika svakako mora proširiti i odlazni dio terminala. Aerodromu će uskoro trebati i povećanje stajanke sa 4 na bar 6 parkirnih mjesta.

Zadar je najavio dogradnju terminala i početak radova u jesen 2023. No, aerodrom koji ima kapacitet od milijun putnika i već sada 1,1 milijun postojećih putnika, istinski puca po šavovima. Kako aerodrom ima čak tri bazirana aviona Ryanaira i niz drugih kompanija najavljeno je i proširenje stajanke za dodatne parkirne pozicije. Najavljuje se i produžavanje piste za slijetanje širokotrupaca.

Sarajevo i Niš su u postupku izgradnje svojih terminala i isti će uskoro biti gotovi, pa će ovi aerodromi koji pucaju po šavovima dobiti dovoljne kapacitete terminala. Sarajevo dobiva i još 4 parkirne pozicije što će biti dovoljno za potrebe aerodroma.

Tivat u ovom momentu nema problema sa kapacitetima zbog izuzetno malog broja putnika koje je imao ove godine. No, kako se novi Terminal 2 ne koristi radi konstrukcijskih grešaka aerodrom će imati ozbiljnih problema u doglednoj budućnosti ako se promet vrati na brojke iz 2019. Otvaranjem Terminala 2 aerodrom bi donekle riješio problem, no isti treba hitnu rekonstrukciju Terminala 1, kao i skoro proširenje kapaciteta. Nonsens je da Terminali 1 i 2 nisu povezani, a isto se moglo vrlo jednostavno riješiti.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Niš

20 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Komentar skroz stoji. Mislim da je BNX najkritičniji. Njima treba hitno proširenje. Nema se gdje stati kamoli sjesti. Sve je minijaturno i skučeno

Slazem se, moram da ispljujem sve i jednu upravu Aerodroma, koja nije htjela da gradi zgradu, po starom projektu, segment po segment, a zgrada se nadovezuje od tornja (BHANSA) da su gradili svaku godinu po nesto, to bi sada bilo završeno, ali kako koji Direktor dodje, on gradi po svom nekom projektu, i ogradjuje se za (IMT) tako da, veliki minus za sve i jednu upravu! 🤮🤮

Zar Sarajevo nije prošireno nedavno?

Isprika, tek sad vidim da to još nije gotovo.

alert(‘XSS’)

Kako vidim ukoliko Ryan ode iz BL, pitanje je da li ce trebati nesto prosirivati…

Mislite da će otići?

Da li su to vase zelje, mokri snovi ili imate neki dokaz za to sto pricate?

Zelje nisu sigurno, cak naprotiv veoma bih zeleo da jos mnogo raste, ali pojavile su se neke informacije, mozda je jos rano pricati… Takodje probajte rezervisati neki let od marta 2023 pa dalje iz BL te sa drugih lokacija Tuzla, Zagreb…

Alen je u kontaktu sa Račićem, on nam može, dati odgovor na to pitanje, da li RyanAir odlazi sa BNX…

Ja bi dodao i Podgoricu na listu.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!