zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Besplatan pristup internetu važniji od hrane

Besplatan pristup bežičnom internetu u avionu važniji je od hrane, pića, pa čak i prostora za noge. Štaviše, internet usluga u avionu je druga po popularnosti nakon cene avio karte. Ovo je prema istraživanju tehnološke kompanije Viasat o više od 11.000 ljudi širom sveta koji su putovali avionom u protekloj godini.

Polovina ispitanih je istakla da je malo verovatno da će se povezati na Wi-Fi tokom leta uz dodatnu naknadu. Istovremeno, troje od deset putnika (29%) spremno je platiti više za svoju kartu ako je takva usluga dostupna.

Prema studiji, potražnja za besplatnim bežičnim internetom tokom leta porasla je za 50% u SAD-u u odnosu na prošlu godinu, u Indiji za 42% i u Brazilu za 35%. Polovina putnika širom sveta veruje da bi Wi-Fi trebao biti besplatan na svim kratkim letovima, dok osam od deset (82%) kaže da bi to trebalo biti dostupno na dugim letovima. Istovremeno, 47% putnika želi da dobije neograničen pristup internetu za društvene mreže, a svaki peti – za kompjuterske igrice (22%). Osim toga, 4 od 5 putnika (81%) reklo je da im je Wi-Fi važan za gledanje sportskih prenosa tokom leta i da su spremni da ga dodatno plate, kažu stručnjaci.

autor: Dean Radojević, dopisnik (Moskva), foto: Qatar

7 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Postoji tehnologija zvana dobra knjiga. Više mi je važnije da bude udobnije sedište sa dovoljno prostora za noge i da ne budem gladan na letu. Ipak izgubite vreme dok dođete na aerodrom, dok se ukrcate,…

Definitivno se slazem sa Vama ali eto ima puno i onih kojima internet znaci sve. Ja moj telefon iskljucim pred ulazak u avion i zaboravim da ga imam.

Slazem se… Udobnost, prostojna usluga odnsno hrana prvo pa onda sve ostlao (naravno sigurnost stavljam na vrhu lestvice)

Alene popravite naslov …>> pristup

Stvar je ukusa. Jedino ako let traje duze od 3 sata meni licno bi trebao, inace ne.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!