zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Ruski letovi vratili se u Egipat nakon 6 godina

Nakon šest godina prekida, ruski prijevoznici su se vratili u Egipat. Prvi let obavila je državna kompanija Rossiya sa Boeingom 747 na letu između Moskve, te Hurghade i Sharm El Sheikha. Letovi su prekinuti nakon terorističkog napada na rusku kompaniju Metrojet u X. mjesecu 2015.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Rossiya

12 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Koliko je Egipat “siguran” za Ruse, jos su Rusi “sigurniji” za Egipcane! Samo 4% Egipcana je vakcinisano (uglavnom radnici u turizmu, ako je za utehu), a koliko je Rusa vakcinisano je, kao po obicaju, “dravna tajna”. Od ovih letova, a prema izjavi ruskog ambasadora u Kairu, bice letova iz 45 ruskih gradova, pare ce zaraditi vlasnici hotelskih lanaca (drzavni tajkuni). Sirotinja ce se, kao i do sada, grebati i ziveti, od baksisa!. Uvek tako bilo pa ce tako i biti.

Sreca pa je kraj sezone i ljudi su vec uplatili aranzmane inace cene bi za 20-30% skocile kao kada su se vratili u Turskoj polovinom jula.

Do polovine jula kada je Putin zabranio letove ruskih kompanija ka Turskoj, cene smestaja u turskim hotelima su bile smesne. Hotel 5*, all inclusive, naravno sa carterom iz Beograda za nekih 500€. Cim su se vratili Rusi cene su skocile za nekih 20-30%. Zasto? Jer je popunjenost smestaja drasticno skocila.

Sada je u Egiptu bio raj za Srbe. Rusi nisu godinama dolazili, Nemci ne smeju zbog karantina a i mnogi drugi ih raznih razloga. Pa imate ultra all inclusive za neke smesne pare.

Ne, ne. Nema veze sa avio kartama jer su to carteri kojima je cena davno ugovorena.

Ovo je vest od nedelje:
„Egipat trenutno ima veoma povoljnu situaciju sa manje od 100 zaraženih na dnevnom nivou, a radi se o zemlji od 100 miliona stanovnika.“

Drugo, nasi gradjani rade PCR i pri ulasku i izlasku iz Egipta.

Meni je ovako nesto veci problem:
„ Petoro 25-godišnjih turista iz Španije je osumnjičeno da je nesmetano šetalo Dubrovnikom bez obzira što je ustanovljeno da su pozitivni na koronavirus.
Naime, španski turisti su 19. jula uradili brzi antigenski test koji je pokazao da su pozitivni na kovid 19. Nadležni epidemiolog im je savetovao izolaciju i kućno lečenje, ali su se oni oglušili o preporučene savete. Nekoliko dana kasnije su viđeni da slobodno šetaju Dubrovnikom i provode se.“

Kakve veze imamo mi sa Velikom Britanijom koja je stavila Egipat na crvenoj listi?

Alene, Vi ste spomenuli da je Egipat na crvenoj listi Velike Britanije. Ne znam ni to kakve veze ima sa ruskim kompanijama.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!