zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Rossiya vratila u promet tri stara 747-400

Rossiya je obnovila i vratila u promet tri svoja stara Boeinga 747-400 koje je prije više od dvije godine prizemljila. Avioni su stari 21 do 22 godine. Kompanija ima 9 prizemljenih ovih aviona. Nije poznato hoće li kompanija u promet vratiti i ostale ove avione. Ovaj potez upravo potvrđuje teze analitičara da će Rusija, kao i Iran, letjeti sa starim i nepouzdanim letjelicama.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Rossiya

14 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Meni je ovo najlepsi avion ikada! Cak sam par puta namerno menjao rutu i karte da bih imao privilegiju da letim ovom grdosijom!

Ako postoji avion koji me asocira na letenje, aerodrome i avijaciju, onda je to ovaj model!

Nazalost, nikada nisam sebi ispunio san da letim u nosu. Mozda jednog dana na 748, ko ce ga znati 🙂

Nije stvar u tome sto je avion star 20 godina i komercijalno neisplativ, to Rusima u ovom trenutku nije niti bitno. Stvar je u tome sto je avion bio prizemljen i tko zna kako konzerviran, a Rusi više nemaju pristup originalnim dijelovima pa vjerovatno kanibaliziraju ostale primjerke i stavljaju dijelove na ove što će letjeti, sigurnost takvih aviona je više nego upitna.

Nit je star niti nepouzdan. Cini mi se i da mnoge kompanije (poput LH) lete i sa daleko starijim avionima od ovih pa ne vidim da se ovako pise o njjima.
Al jbg.propaganda… jos odmah uporedjivanje sa Iranom.

Svakodnevno ih vidjam na FRA tako da se ti avioni i dalje koriste. Isplativi ili ne, mogu jos uvek sluziti. A to je sada najbitnije.
To je bolje resenje od raznih Iljusina.

LH ima još 8 aktivnih 747-400, najmlađi je preko 20 godina. I isplativi su itekako…

Kako nisu isplativi? Kompletno su otpisani i s te strane ne prave nikakve troškove. Osim toga su u jako dobrom stanju. Jest da troše više od 747-8i ali još uvijek to nije nešto posebno. Naravno da ih se ne može usporediti za 777 ili 787, ali vjeruj mi da im još i dalje donose lepe novce. Ali ono što se zadnjih dana jako šuška jest to da izgleda LH ipak planira vratiti A380 u saobraćaj.

Možda zato što LH ima mogućnost nabaviti originalne dijelove za servis? Ili misliš da kombinacija starosti i neorginalnih dijelova nema nikakav učinak u cijeloj priči.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!