zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Flair tužio Airborne Capital

Flair je pokrenuo sudsku tužbu protiv lezore Airborne Capitala koji je zaplijenio četiri B737MAX radi neplaćenih rata. Flair smatra da je mjere bila pretjerana i destruktivna radi samo milijun USD duga. Flair kaže da je bio upozoren na dug u petak, a već u subotu su mu bez najave zaplijenjeni avioni. Flair tvrdi da je Airborne to napravio u dosluhu sa jednim velikim kanadskim prijevoznikom koii želi uništiti Flair. Flair od Airbornea traži 50 milijuna USD.

Airborne Capital pak ističe da već pet mjeseci vodi rat sa Flairom u kojem mu je kompanija konstantno dugovala. Airborne tvrdi da je pritom izgubio milijune USD. Airborne tvrdi da je stalno bio u kontaktu sa Flairom i da ih je upozoravao na dugove i mogućnost zapljene aviona. Airborne naglašava da je samo napravio ono što je morao i što je njegovo pravo.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Flair

10 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

U medjuvremenu je proslo neopazeno da je WestJet dobio pravo od regulatora da kupi SunWing, pod odredjenim uslovima.

U pitanju su tri leasing kompanije: Columba Lights Aviation Ltd., Corvus Lights Aviation Ltd., and MAM Aircraft Leasing 4, koje koriste Airborne Capital da im iznajmljuje i managuje flotu. Ovo kasnjenje je iskoristeno kao tehnicki razlog da se prekinu ugovori po najkracoj mogucoj liniji, jer je velika potraznjaza istim avionima do faze da su avioni navodno vec iznajmljeni ili prodani drugim firmama.

Oduzimanje je navodno uradjeno na najbrutalniji nacin, agenti su se pojavili u Subotu ujutro u 3:00 i zaplenili avione, u jednom slucaju putnici su ulazili u avion. Zamislite u Subotu ujutro u 3:00 idete na Floridu sa decom (March Break), u Avionu ste i vise ne idete. Za image firme to je steta veca od 50 miliona koje traze.

Flair navodi da je dogovor u petak postignut, da je jedan dio novca vec bio uplacen i da je ostatak trebao da se odradi, sto znaci da je dogovor napravljen. Tuzba je za (u orginnalu da ne izgubimo na prevodu)

It claims $50 million in damages “for breach of contract, breach of duty of good faith in contractual performance, negligent and/or fraudulent misrepresentation, wrongful seizure, conversion, and conspiracy.”

Takodje Flair trazi da im se vrate avioni i da leasori nastave da se drze klauzula ugovora pod kojim su avioni iznajmjeni ukljucujuci i cenu.

Bice ovo interesantan rasplet price ako u javnosti izdaju detalji izmedju Airborne capital i tog trećeg igrača…

Ako su prodali/iznajmili avione nekom trecem, vrlo brzo ce se saznati po MSN-u

Sve velike novinarke kuce su prenele detalje o tuzbi. Airborne capital zapravo menadzerise avione za tri lease kuce i navodno su avioni vec ili iznajmljeni drugim firmama ili su prodati.
Takodj Flair trazi da se isti vrate pod uslovima pod kojim su ugovori potpisani.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!