zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Play neće dobivati nove avione

Islandski LCC Play je objavio da u 2024. neće dobiti novih aviona, a raskinuo je i ugovor za dry lease dva aviona u 2025. Kompanija je izjavila da je ovo napravila kako bi sredila likvidnost. Kompanija operira 10 aviona, a ove godine planira optimizirati business. Kompanija je imala operativni gubitak od 35,2 milijuna USD u 2023. Prvotni plan je bio da kompanija do kraja 2025. ima 15 aviona.

Prisjetimo se kako je Wow, prijašnji islandski LCC bankrotirao. Play je rekao da je naučio na njihovom iskustvu i da neće ponoviti greške Wow-a. No, ipak kompanija stvara gubitke i prekida ekspanziju dok je većina kompanija imala rekordne profite.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Play

4 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ja mislio ovi Islandjani neki fin i kulturan tj.pošten narod, ali sam se prevario. Njima malo malo neka kompanija se otovri, radi godinu-dve i onda se ugase…

A ko zeli tamo ici kad ih Alan onako ocrnjuje? Drugo su ovi sto prave skok preko Atlantika.

Ma isto kao i SAS. Imaju nerealno visoke troškove svega u matičnoj bazi i nikako ne mogu biti konkurentni i istovremeno profitabilni. Mislim da je definitvno stvar toga da kompanije u bilo kojoj drugoj zemlji svijeta imaju daleko jeftinije poslovanje a putniku nista ne znaci plaća li domaću ili stranu aviokompaniju.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!