zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

DEMANTI: Finnair nije smanjio letove iz Zagreba nego povećao

Dva regionalna portala objavila su da Finnair reducira broj letova za Zagreb, ustvrdivši da je kompanija planirala cijelu ljetnu sezonu letjeti tri tjedna leta. To apsolutno nije istina. Zamaaero je prije mjesec dana, 20.1. objavio slijedeću informaciju:

„Od prošlog ljeta Finnair leti za Zagreb. Linija se ove godine trebala operirati od kraja VI. mjeseca, no Finnair ju je pomaknuo ranije, te će se operirati od 9.4. Linija će krenuti sa jednim letom tjedno nedjeljom, da bi se let četvrtkom dodao 27.4. Od 20.6. uvodi se i treći tjedni let, utorkom. Od 10.8. linija će operirati dva tjedna leta (četvrtak i nedjelja). Iako se linija trebala prekinuti sa operiranjem krajem VIII. mjeseca sada će se operirati do kraja ljetnog reda letenja, tj. do 26.10.“

Dakle, Finnair nije planirao imati tri tjedna leta cijele sezone. Prvi plan je bio da operira samo dva mjeseca sezone (od kraja VI. do kraja VIII. mjeseca) sa tri tjedna leta. Ovaj plan su promijenili u I. mjesecu tako što su odlučili operirati cijele sezone, prvo sa jednim letom, pa sa dva leta od 27.4. i sa tri leta kako su planirali po prvom planu od 20.6. Kompanija je odlučila nastaviti letjeti i nakon 10.8. i do sa dva tjedna leta do kraja sezone. Znači potpuna je neistina da je kompanija smanjila letove za Zagreb. Istina je upravo suprotno, kompanija će značajno povećati broj letova spram prvotnog plana.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Finnair

6 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Finnair je ranije u prodaji imao tri tjedna leta od travnja do listopada, no ipak je došlo do otkazivanja pojedinih rotacija

Istina je jer su letovi bili u sustavu, pa su naknadno povučeni. Ukupno gledajući cijelu sezonu, najavljeno je povećanje, ali ovi letovi su uistinu porezani.

1 nedeljni let je smejurija… A Vas izgleda ozbiljno boli to?

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!