zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Zaspao u IndiGo prtljažniku do Abu Dhabia

Radnik na utovaru carga u Bombaju je zaspao u Airbusu A320neo IndiGo-a koji je otišao za Abu Dhabi. Kako ostali radnici nisu primijetili da isti spava, zatvorili su prtljažni prostor sa spavalicom unutra, pa se radnik odvezao do Abu Dhabia u prtljažnom prostoru.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: IndiGo

14 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

I pored svega, imao je dosta sreće, mogao je da nastrada samo tako. Nije kod svih aviona prtljažni prostor pod pritiskom (znam iz iskustva – kada treba transportovati psa u prtljažnom prostoru, par puta nije bilo moguće jer avion koji je trebalo da leti nije imao prtljažnik pod pritiskomč i to ne zavisi od modela aviona, već od konkretnog aviona – nisam siguran, ali sam stekao utisak da je to opcija kod kupovine).

Da! Zaboravio sam i na grejanje! Bogami, spucao je priličnu zalihu svoje sreće 🙂 Što će verovatno videti čim se bude vratio na posao…

Naravno da je svaki cargo na putnickom avionu pod pritiskom.
Trup je napravljen u obliku kakav je zbog toga da izdrzi pritisak, od prednjeg bulkheada do zadnjeg bulkheada. Putnicku kabinu i cargo dijele samo kompozitni paneli.
Grijanje carga je opcionalno, ali svejedno topli zrak iz kabine cirkulira odozgo prema dole tako da djelomicno zagrijava i cargo.
Recimo, Beluga, Antonov itd. nemaju cargo pod pritiskom, nego samo cockpit.

Hvala na odgovoru! OK, onda da prebacim krivicu na osoblje avio-kompanije koje nije htelo da primi psa na neke letove tvrdeci da kargo prostor nije pod pritiskom na tom avionu 🙂 Verovatno je u pitanju bio nedostatak grejanja.

Nadajmo se da se nije i vratio u prtljažniku 🙂

Koja kronicna budala.

Puno više od jedne, više njih. Kolege, voditelj smjene, odjel za sigurnost? Kako je moguće da nitko nije primjetio da nedostaje radnik koji se valjda i prijavljuje i odjavljuje s posla. Katastrofalni sigurnosni propust više ljudi

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!