zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Obnavljaju se letovi Rusija-Kuba

Ruska kompanija Nordwind obnavlja letove između Rusije i Kube od 1.10.2022. Prije sankcija čak četiri kompanije su letjele iz Rusije za Kubu. Osim Nordwinda postoji velika šansa da će još neke kompanije pokrenuti letove između Kube i Rusije. Linija će umjesto da ide preko Europske Unije, a što ne smije, zaobilaziti Europu i ići kroz sam sjever planete, te potom zavinuti nakon europe na jug prema Kubi. Linija će time biti duplo duža nego što je bila prije.

Ovo je loša vijest za Air Serbiu koja je razmatrala letove za Havanu od ove zime, a koja linija bi se upravo punila putnicima iz Rusije.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Nordwind

51 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Let je svakako išao preko skandinavije i Islanda, tako da je možda 10% duži.

Mislim na staru rutu, preko pola Skandinavije pa Island. Pogledajte let SU150 na FR24. Dakle, izbegavanje Skandinavije na novom letu neće duplirati put.

Hm, zar ne bi bio kraći zaobilazak preko juga?

Ne, jer Zemlja nije savrsenog oblika vec je sira na sredini pa bi let preko juga bio duzi.

zanemarivo je to da bi utjecalo, najkraća linija (great circle) of Moskve do Havane je preko švedske i Norveške, siječe ih na otprilike trećini njihove dužine gledano s juga, malo južno od Islanda i Grenlanda, Newfoundland, Nova Scotia, uzduž istočne obale SAD, siječe južni vrh Floride. Ako mora zaobić teritorij EU, onda sjeverno na Murmansk pa slalom između Islanda i Grenlanda, ako želi zaobić EU s juga, očigledno mora zaobić i ukrajinu, dakle direktno na jug preko Kavkaza, turske i onda sjeverne Afrike, ovako odoka je to dosta veća udaljenost od sjeverne obilaznice

Kako to mislite zanemarivo?

Pa jako cesto BEG-JFK ide preko KEF bas iz tog razloga. Takodje na taj nacin lete i drugi avio prevoznici sto nam govori da je to daleko od zanemarivog. Letenje direktnom linijom koju bi povukli preko mape bi u stvarnosti da let BEG-JFK dodala oko 1000km ili malo vise od jednog sata leta.

Prijatelju, mnogima je to ravna ploca. Dzabe objasnjavate.
Cudo se nije jos jedan ekspert ovde javio da objasni kretanje po ravnoj ploci. Obozava razne teorije zavera.

Ko preteruje?

The Earth isn’t a perfect sphere. The Earth’s rotation gives the Earth a slight equatorial bulge. The equator (at sea level) is about 21 km further from the center of the Earth than is the north pole. This means the Earth’s equatorial circumference (40075 km) is about 67 kilometers longer than the Earth’s meridional circumference (40008 km).

izvor astronomy.stackexchange.com

ako je 67 km razlika između najduljeg i najkraćeg opsega Zemlje, što mislite kolika je razlika na puno kraćem putu

najkraća ruta BEG-JFK odnosno great circle route vodi preko Austrije, južne Njemačke, Londona, irske, Newfoundlanda, bitno južnije od KEF. Na mercatorovoj projekciji koju najčešće koristimo ta najkraća ruta izgleda kao luk i kao da je duža i sjeverno od ravne crte koju povučemo između Beograda i New Yorka, isto vrijedi za Moskva-Havana. Na južnoj poluci je taj luk najkraće rute položen južno od ravne crte na mercatorovoj projekciji karte. Na mercatorovoj projekciji jedino za dva mjesta na istom meridijanu se ta ravna crta i najkraća ruta poklapaju. Da bi procijenili da li je obilazak kraći preko sjevera ili juga, potrebno je koristiti na pr. Google Earth a ne mercatorovu projekciju koja daje lažnu sliku. Osim toga, avioni gotovo nikad ne idu ni po toj najkraćoj ruti nego koriste zračne koridore odobrene od kontrole leta a koriste i jet streamove odnosno vjetrove koji pušu na tim visinama, zato nekad BEG-JFK ide možda i preko Islanda što je bitno sjevernije od najkraće rute a nekad i južno od najkraće rute, na pr. prije par dana preko francuske ušao na Atlantik

Čisto sumnjam da bi Nordwind sa letovima preko Severnog pola, koji bi pritom ko zna koliko bili skuplji i duže trajali, ozbiljnije ugrozio eventualnu liniju Air Serbie

Izgleda da su odustali od Havane tako da…

nisu

Jesu.

Ma ili dajte zvanicne vesti o tome ili prestanite izbacivati neproverene informacije.

Ono sto je poslednje tacno i zvanicno je ono sto je reao CEO Air Serbije a to je da se Havana planira.

CEO nikada nije rekao da planiraju HAV. Barem ne u onom Aerotelegraph interview-u…

Naravno da je rekao da planiraju. Bilo je cak i ovde pisano o tome.

Dokaz vam je dat u postu ispod.

Itekako planiraju.

Kad neko lupi…

“Air Serbia is planning the introduction of flights between Belgrade and Havana this coming winter season, the carrier’s CEO, Jiri Marek, said. It comes following Mr Marek’s remarks that the airline would launch up to a dozen new routes, some of which will commence as early as the 2022/2023 winter season. “We are starting to consider long haul flights to some exotic destinations. In that respect, we are looking towards the East and the West. One such destination, that is looking more and more certain this winter, is Havana”, Mr Marek said”

Da vam kazem gde je napisano vi cete izbrisati.

Iz iskustva iskreno sumnjam da vi imate bolje informacije. Evo sta kaze simpleflying

“Transatlantic Opportunity: Air Serbia Plans Havana Flights
BY
RILEY PICKETT
PUBLISHED AUG 07, 2022
Air Serbia will be opening a new transatlantic route between Belgrade and Havana this winter.Air Serbia plans to open a route between Belgrade and Havana this winter. This comes in part of an initiative of the airline to seek out more exotic destinations for its passengers. This will be the first scheduled air service to connect the two capitals on a non-stop route.

Transatlantic expansion
In a recent statement, Air Serbia announced that it would soon offer a regularly scheduled non-stop service between Havana, Cuba, and Belgrade, Serbia. The route would begin operation during the winter 2022-2023 season. This route is one of only a dozen new routes the airline is looking to open this upcoming winter.”

I zasto bi mi sad verovali vise vama nego renomiranim domacim ili stranim portalima kad za svoje tvrdnje niste prezentovali niti jedan dokaz?

Nije istina, ovo je Mraek rekao pre nego sto je intervju u aerotelegraphu uopste izasao.

Informacija o Havani je izasla 05.08.2022 a intervju je izasao 01.09.2022 odnosno skoro mesec dana kasnije!

Znate vi gde.

I zašto nije spomenuo HAV u interview u Aerotelgraphu ako je to aktualno?

Izvor da su odustali?

Jedan komentar insajdera sa drugog portala i činjenica da nijedna agencija nema najavu, a Kuba se uveliko prodaje.

A gde se prodaje? Ako se prodaje po agencijama sta pise prevozu? Direktan let ili presedanje?

Svi letovi za Kubu se rade sa TK naravno preko IST. Ima neke agencije koje nude letove preko Pariza. Sada sam upravo pogledao.

Kod beogadskih agencija. Kuba se prodaje za zimu sa presedanjem na IST.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!