zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

I Hawaiianovi zaposlenici se moraju cijepiti

Nakon što su United i Frontier uveli obvezu cijepljenja svog osoblja uz sankcije ako se ne cijepe (pa čak i otkaz), sada je i Hawaiian uveo obvezu cijepljenja. Zaposlenici se moraju cijepiti drugom dozom najkasnije do 1.11.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Hawaiian

8 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Odakle bilo kojoj kompaniji pravo da prisili svoje radnike na bilo šta? Ja sam za slobodnu volju. Ko želi, neka primi, a ko ne želi, njegova stvar. Nadam se da će kompanije koje svoje radnike prisiljavaju na bilo šta (ne nužno vakcine, nego prekovremeni rad, potplaćenost, rad tokom bolesti i slično), imati velike novčane gubitke i odljev radnika. Sa zadovoljstvom bi to gledao (iz perspektive građana). Najčešći primjer su trgovački lanci poput Binga, Konzuma, Hoše Komerca i slično. Znam ljude koji tamo rade. Jedva “sastavljaju” smjene, nemaju radnika (neće u takvim uvjetima niko da radi) i ta 2 što rade na dostavi (a treba ih biti, npr 4.) rade po 10-11h za 800KM (400€). Tjeraju ih da rade “vazdanuše”. Dobiju jedan slobodan dan u sedmici, koji nadoknade jednom “vazdanušom” (ona je još duža). Nemaju ni vikenda kako treba. Dobiju 7 DANA godišnjeg za 1 CIJELU GODINU (bar je u BiH je tako, za Hrvatsku ne znam). Drago mi je da osjete i oni malo. Da ne dužim, nadam se da će ova sva “banda” jednom doista doživjeti “krah”.

Što se tiče Konzuma, njihove radnje (kao što sam i napisao u komentaru iznad) bar u Bosni i Hercegovini se tako odnose prema radnicima. Znam i jednu osobu koja je promijenila nekoliko takvih radnih mjesta (konkretno je radila u skladištu i donosila iz istog hranu i stvari na police). Konzum mu je bio čak i najgori od svih. Samo ih je troje radilo za ČITAVO skladište (on je tada bio jedini muškarac, dvije su žene, a jedna je bila starija). Ta starija nije dobila bolovanje i otečena je dolazila na posao (čak su se, kako mi on kaže, prepirale tamo čitav dan). Dao je vrlo brzo otkaz.

I drago mi je da se slažete sa načelom.

Bravo! Sve 5!

Sve 5 što?

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!