zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Bussines lože: Bordeaux Hall A Lounge

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Bordeaux Aerodrom

Iskreno i ogromno razočaranje. Zapravo business ložu na Bordeauxu ne bih ni nazvao business ložom nego malo bolje uređenom čekaonicom. Stolice i fotelje su neudobne i tvrde. Hrane gotovo da nema, tek par peciva i malo voća, svega par majušnih sendviča. Izbor pića postoji ali je također skroman. Kava iz automata vrlo loša.

Loža je mala. Na žalost nemam što više pisati o ovoj loži, jer u njoj doslovce ničega nema. Tuševi, zona kompjutera, zona za spavanje? Ma štogod. Pa oni jedva imaju dvadesetak fotelja i dva manja stola. Loža je totalno razočaranje. Za aerodrom koji je 2019. imao 7,7 milijuna putnika ovo je istinska tragedija.

21 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Sorry, off topic, nisam znao gdje da postavim pitanje, da li se netko susreo sa ovakvim rasporedom sjedala???
https://www.index.hr/mobile/magazin/clanak/neobican-raspored-sjedala-u-avionu-sokirao-ljude-moja-najgora-nocna-mora/2479785.aspx?index_ref=clanak_procitaj_jos_m

*moje pitanje

Ostali ste dužni informaciju koliko košta ovo… zadovoljstvo. Ako je desetak eura onda i ne može biti bolje

Procitao sam na netu da jutros ZAG-MUC kasni jer se clan posade razboleo a da nisu imali zamenu. Cekaju da dodje neko od kuce da odradi let.

Zar ne bi trebalo da je uvek dezurna posada na aerodromu, bas za takve slucajeve?

Ne na aerodromu nego u pripravnosti. I upravo je tu tako bilo. A to košta nešto vremena. Kao što sam napisao, ništa se dramatično nije dogodilo: let je došao u MUC sa 39 minuta zakašnjenja, natrag u ZAG sa isto toliko, za SPU će otići sa 20-tak minuta a dalje za FCO točno.

Kao JATovo dete, secam se da je moja majka za dezurstva bila na aerodromu. Sad znam da je to bilo pre skoro 40 godina, ali svejedno. Pored dezurstava su bile i pripravnosti, ali ako se dobro secam to je bilo jedino ako je dezurno osoblje moralo da uskoci.

Ovdje očito nije bio nitko na standbyu. Jel ako je i javila/javio u zadnji čas da je bolesna/bolestan to je opet dosta zamjenskom članu posade da se nacrta na avionu prije poletanja. Jel reporting time je bar sat vremena prije poletanja, a tad su najkasnije (a vrlo vjerojatno i prije, jel osoba koja je javila nije krenula niti od doma vjerojatno) znali da ce im faliti čovjek. A kada si dežuran imaš sat vremena da dođeš. Znači da nisu imali dežurnog nego su zvali okolo ljude sa slobodnih dana i ko im se javio prvi i pristo raditi je dosao. A to je sigurno potrajalo. I inače su na knap sa svime. Čudo da ovog i više nema. Kasnjenje je bilo zanemarivo, ali opet neodgovorno od kompanije da ovako planira i da ju samo dobra volja radnika izvlači. Mogo se nitko ne javiti…

Ništa niti dramatično niti spomena vrijedno: u MUC je sletio sa 39 minuta zakašnjenja, poletjeti će natrag za ZAG sa 20 minuta tako da će u ZAG biti na vrijeme za idući let za SPU koji je planiran u 10.40.

To je sreća u nesreći ali bi meni kao pilotu bilo glupo objasniti putnicima da kasnim pod isprikom da mi se razbolela stjuardesa

@anon 10.30: zašto? Stevke ne smiju biti bolesne “on short notice”? Mogla je ona i recimo pasti na aerodromu i ozlijediti se…

Nije dramaticno ili spomena vrijedno da je kasnjenje nastalo jer nema dovoljno posade ni na rezervi? Pa ne znam bas. Izgleda da su previse posade prebacili na obalu a da ovde nema dovoljno kadra.

Da ali ne znamo da li je ovo možda drugi ispad u kratkom vremenu. Možda je zamjena koja je bila na MZLZ već iskorištenja. Ne treba napadati samo da bi se napadalo. Ne možeš znati kad ćeš se razboliti. Kašnjenje je bilo minimalno i to treba pohvaliti.

@anon 2 u 10.30 (već iz činjenice da su dva negativna stava pisana u isto vrijeme, vidim da se akcija dobro koordinira!): a tko vam veli da nije bila “stand by” ali da je ispad jednog od člana posade bio tako iznenadan da je trebalo neko vrijeme da se reagira? Ali bit o je da vi nama objasnite…

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!