zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Hrvatska na zelenoj listi V.Britanije

Hrvatska je stavljena na zelenu listu Velike Britanije. Ovo znači da od 19.7. hrvatski građani, ali i britanski turisti iz Hrvatske neće morati ići u desetodnevnu karantenu. Istim niz kompanija pokreće letove za Hrvatsku među kojima i British, easyJet, Ryanair, Wizz Air, TUI i Jet2. Hrvatska je prva zemlje u regiji koja je dospjela na zelenu listu Velike Britanije.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Jet2

23 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Politika se drži ko pijan plota te incidencije. A to je kompletna glupost. Ako uopće, onda je jedini pravi pokazatelj opasnosti od neke bolesti broj hospitaliziranih. A bolnice su u svim državama prazne!!! Ovo što mi sada doživljavamo je ljetna gripa koju ionako nepouzdani PCR testovi detektiraju kao coronu. Nema teških oboljenja… U Austriji su bolnice prazne. U St. Pölten-u gdje ja radim, u univerzitetskoj bolnici u ovome času si samo dvije sobe rezervirane za covid pacijente a jedna od njih je prazna. I to nije nagađanje nego informacija iz prve ruke od jučer od medicinske sestre koja radi na tom odjelu! U okrugu Melk gdje živim, u bolnici nema niti jedne hospitalizirane osobe… Ovo je čisti stvaranje panike da bi se ljudi cijepili!!!

Siguran sam da je tako gdje vi radite.Ovdje je riječ o V.Britaniji,a to je ipak drugi par cipela.Pozdrav…

Zato celu obalu proglasise rizicnom i obelezise zutom bojom danas .
Ovaj put iz Eu .
Koji apsurd.

Klix.ba i u CG medijima .

Evo i jutarnji list

I VL je javio… To je čista politička odluka…. Nemrem toliko pojesti koliko mogu povraćati…

Kako može biti politička odluka ako karta pokazuje činjenično stanje po brojevima?

Da,da politička odluka.Ovisno o tome što kome odgovara.Možeš mislit!

Krivo. Samo oni koji su cjepljeni i to u Velikoj Britaniji mogu ući natrag u svoju zemlju bez samoizolacije. Pratite malo šta pišete.

Anonymous nije u pravu uopće. Hrvatska je na zelenoj listi, ali i na “promatranju” što znači da bi se u svakom momentu mogla vratiti na žutu. Jako malo država je na zelenoj ili na promatranju i iskreno ovo je veliko iznenađenje jer Hrvatska stoji po mnogo pokazatelja lošije nego puno drugih europskih zemlja, ali ipak je iz nekog razloga dodana. Ni Španjolska ni Grčka ni Portugal nisu zeleni. Ovo je velika prilika za hrvatsku ali i ogroman rizik za uvoz delta varijante. Mislim da je ipak ovo veća nevolja nego prilika.

Znaci mogla bi proci kao Portugal

Garantirano će proći kao Portugal, ili, još gore, kao Španjolska. A možda još i gore s obzirom koliko je niska procjepljenost i koliko su blage mjere za ulazak u državu. A kad hrvatsku zahvati delta onda će biti na svim crvenim listama. Garantirano se vraća na Britansku žutu listu za par tjedana.

Ako bude za par tjedna bice dobro. Portugal je vracen posle samo par dana.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!