zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Pobeda na SDN listi

Ured za kontrolu strane imovine (OFC) je ažurirao SDN listu (Specially Designated Nationals and Blocked Persons List), dodajući na nju nekoliko desetina ruskih i stranih pravnih i fizičkih lica.

Na listi se nalazi i Aeroflotova podružnica, niskotarifni avioprevoznik Pobeda. Pobeda je drugi prevoznik u Rusiji po broju prevezenih putnika na osnovu rezultata prvog kvartala 2024. godine. Za tri meseca ova aviokompanija je opslužila 3,2 miliona putnika, što je 12,7% više u odnosu na isti period 2023. godine, prema statistici Federalne agencije za vazdušni saobraćaj.

Aviokompanija trenutno nije upoznata kakav će uticaj na njen rad imati uvrštavanje na SDN listu, kaže sagovornik upoznat sa vrhom Pobede. Prema njegovim rečima, dolazak na listu SDN “predstavlja potpuno iznenađenje” za menadžment aviokompanije. Za sada se ne očekuju izmene reda letenja na međunarodnim linijama jer postoje već primeri u globalnom civilnom vazduhoplovstvu gde avio kompanije sa SDN liste nastavljaju da obavljaju međunarodne letove. Tako Iranian Mahan Air obavlja regularne letove na linijama iz Teherana za Bangkok, Dubai i mnoge druge gradove izvan Irana.

analitičar: Dejan Radojević (Moskva), foto: Pobeda

5 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Gledam sada tu SDN listu, na toj listi ima i nekoliko makedonaca?? E bože sačuvaj. Makedonija i njeni makedonci predstavljaju ogromnu opasnost američkim interesima i američkoj nacionalnoj sigurnosti. Makedonci, recimo, uvedu embargo na prodaju ajvara Americi i Amerika se nađe u jezivoj krizi. Pa ti ameri su stvarno idioti.

A to vas čudi? Od nacije kojoj je kulturni domet Cindarella’s Castle, a polovicu 19. stoljeća smatraju prahistorijom? Od nacije koja u Dubrovniku pita da “kako smo uspjeli izgraditi grad da izgleda tako staro” ili po izlasku iz Postojne vele da je u Disneylandu ljepše?

Ne čudi me ni najmanje. Onaj nakaradni cirkusant Trump je izjavio da su crnogorci izuzetno opasan i agresivan narod koji će početi treći svjetski rat. Na to su mu crnogorci poslali video snimku olimpijade u ležanju. Imaju takvu olimpijadu, nije zezanje, čini mi se u Nikšiću. Pobjednik je onaj koji se sa što manje pokreta prebaci iz jedne hladovine u drugu. Odnosno, najbolje da se ne miče i čeka da se hladovina premjesti do njega, popodne. Crnogorci će početi rat!!! Koja budaletina taj Trump!! Tako su isto stavili makedonce na listu ultimativne opasnosti po američku nacionalnu sigurnost. Znamo svi da su ameri diletanti epskih razmjera, ali nekada toliko prevrše svaku mjeru da izgleda suludo.

A nista slicno prema El Al i Sun d’ Or?!

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!