zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Velike cargo kompanije krenule u air cargo

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: CMA CGM

Cargo prijevoz avionima je 2018. i 2019. došao na rub bankrota. Niz kompanija je bankrotirao i nestao sa tržišta tijekom 2019. No, sa Covidom-19 sve se naglo promijenilo. Naime, potražnja za robom je naglo porasla, građanstvo je stvaralo zalihe i kupovalo pretežno preko interneta, hitno je trebala velika količina maskica, zaštitnih rukavica, zaštitnih odjela, respiratora…. A broj redovnih linija pao je na tek 2-3%, što znači da nije bilo mjesta u prtljažnom prostoru redovnih linija za prijevoz carga. Istovremeno niz kompanija hitno kreće sa prebacivanjem nezaposlenih putničkih aviona na cargo prijevoz. Koristi se prtljažni prostor uskotrupaca, a još više širokotrupaca, da bi se mjesec-dva po početku Covida počele masovno izbacivati sjedalice i pretvarati putničke avione u tzv. preightere. Ovo je potrajalo do proljeća 2021. kada je dobar dio preigherea vraćen u putnički, no dio ih je letio sve do proljeća 2022. Niz kompanija počinje letjeti cargo letove, pa čak i one koje to nisu radile preko 30 godina poput Americana. Gotovo da nema legacy carriera koji nije letio cargo letove, a to su počele raditi i neke LCC (Wizz Air, Indigo, SpiceJet…).

Cargo kompanije masovno u promet vračaju prastare cargo avione, sve što je iole moglo letjeti vratilo se u promet. Još više se starih putničkih aviona pretvara u cargo avione i niz kompanija započeo je business konvertiranja širokotrupaca i uskotrupaca u cargo avione. Cargo promet je istinski procvao, a veliki igrači (UPS, FedEx, DHL…) su naglo povećali flote, uveli nove linije i povećali frekvencije.

Nakon napada Rusije na Ukrajinu, velika cargo kompanija Volga-Dnepr sa svojih podružnica izvan Rusije (Njemačka, Velika Britanija) i flotom od preko 100 aviona morala je prekinuti sve operacije prema Zapadu radi sankcija. Zatvoren je AirBridge Cargo, Atran, Cargo Logic Germany i Cargo Logic Air. Ista sudbina zadesila je i ostale ruske cargo kompanije Aeroflot Cargo, Airstars, Aviacon Zitotrans, Avial NV, Aviast Air, Aviastar TU, Kosmos, Moscoviu, Shar Ink, Sky Gates, i UTair Cargo. Istovremeno su i ukrajinske cargo kompanija poput Aerovis Airlinesa, Cavok Aira, Eleron Airlinesa i Ukraine Air Alliancea prekinule operacije ili su ih bitno smanjile. Čak je i velika kompanija Antonov Airlines koja je bila specijalizirana za velike i teške terete bitno smanjila operacije iz Leipziga jer su joj Rusi uništili pola flote, među kojima i jedini An-225 Mriyu, najveći avion na svijetu.

Ovo je dovelo do povećanja potražnje za cargo kompanijama iako je u drugoj polovici 2022. cargo promet opao za desetak posto. No, preostale cargo kompanije su imale i te kako posla.

Stoga je krenula ekspanzija velikih brodskih i kopnenih cargo kompanija koje su imale problema sa transportom robe zrakom, pa su posegnule za vlastitim resursima. Prvo je u naglu ekspanziju krenuo Amazon koji je naglo proširio vlastitu flotu aviona, te je u samo tri godine došao na 97 aviona i 18 naručenih. Kompanija je sa operacijama krenula 2015, a 2018. je imala tek desetak aviona. Netom prije Covida-19 došli su na 50 aviona pa je bilo i te kako čudno da kompanija raste u vrijeme dok su svi ostali bili pred bankrotom. I gle čuda i sreće ponajveće, najveći svjetski online distributer i jedna od najvećih kompanija na svijetu, Amazon, je tako sretno pogodio i netom pred Covid-19 imao vlastitu flotu sa kojom je uspio distriburirati svu svoju robu tijekom Covida-19. Koji srećkovići. Jel da? I baš ono slučajno im se takva sreća potrefila. Kao da su znali? A nisu? Tako velika cargo kompanija se ne može napraviti u par mjeseci, znači znali su bitno prije. Zar je to moguće sa je netko mogao znati da će se desiti Covid-19 prije XI. mjeseca 2019?

No, nakon Covida-19 kreću i dva ostala velika igrača sa cargo operacijama. Prvo je francuski cargo gigant CMA CGM u II. mjesecu 2021. pokrenuo kompaniju CMA CGM Air Cargo. Nabavili su prva tri Airbusa A330-200F od Qatara i krenuli sa operacijama. Danas godinu i pola kasnije imaju 6 aviona u floti (4 A330-200F, i 2 B777F), te još 7 naručenih (B777F, A330-200PDF i A350F). Kompanija ima hubove u cargo megabazi Liege (Belgija) i na Paris CDG. Kompanija je blisko povezana sa Air France-KLM.

Potom je talijansko-švicarski gigant MSC prvo ušao sa Lufthansom u utrku za kupnju većinskog udjela u ITA-i, no kada to nisu uspjeli krenuli su sami razvijati air cargo business. MSC Air Cargo je prvi avion nabavio u XI. mjesecu ove godine i to Boeing 777F od Atlas Aira. Kompanija je također otvorila bazu u Liegu kao i CMA CGM.

U Europi se još izuzetno jako razvio ASL, koji trenutno ima flotu od preko 100 cargo aviona, Cargolux (30 aviona), AeroLogic (21 avion), Turkish Cargo (20 aviona) i Lufthansa Cargo (13 aviona). MSC kao najveća svjetska cargo kompanija je pokrenula air cargo i treća najveća svjetska cargo kompanija CMA CGM je pokrenula svoj air cargo. Druga najveća svjetska cargo kompanija Maersk (Danska) je imala air cargo kompaniju do 2005. godine i vrlo je vjerojatno da će i ona obnoviti air cargo. Moguće je da će i 5. najveći svjetski igrač Hapag Lloyd (Njemačka) krenuti za svojim većim konkurentima i pokrenuti air cargo. Istim se veliki igrači pridružuju avio cargo businessu i ozbiljno prijete dominaciji najvećih cargo igrača: DHL, UPS, FedEx, Qatar Airways Cargo, Emirates SkyCargo, Cathay Pacific Cargo i Korean Air Cargo. U Europi je trenutno najveći DHL Aviation sa 197 aviona i 40 naručenih.

8 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Baš me zanima što će napraviti JP Morgan
Previše je novca u cargu da se oni ne upetljaju i uzmu dio kolača

Teoretski imaju A330 od Wizza/Madjarske vlade…

CargoJet je imao veliki bum zadnjih par godina. Firma je krenula posle raspada/bankrota Canada 3000, bazirala se jako dugo na dva 757 i jednom 767 i nedavno je dozivela bum.
Jedan od velikih pluseva je sto su se stacionirali u Hamiltonu pored toronta koji im daje mnogo vise fleksibilnosti nego restrikcije i aerodromski troskovi na Pearson-u

Preslazu se kockice u cargo prometu. Veliki ulaze u igru. Kokice u ruke.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!