zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Airlink zvijezda Južne Afrike

U Južnoafričkoj Republici stanje u zračnom prometu je istinski kaotično. Kompanija su bile u teškim problemima i prije Covida-19, a pandemija je samo ubrzala njihovo propadanje. Tako su operacije više mjeseci (neke i po 16 mjeseci) prekinule South African, Comair, Kulula i Mango. No, jedna kompanija je istinska zvijezda tržišta. Kompanija se širi, raste, potpisuje code-share ugovore sa najvećim svjetskim prijevoznicima. Naravno, radi se o Airlinku. Kompanija je prije letjela regionalne letove pod brendom South Africana, no kad je južnoafrički nacionalni prijevoznik ušao u dubioze i prekinuo operacije, Airlink se maknuo iz suradnje, čak je i tužio South African, te je krenuo sa vlastitim operacijama.

Kompanija u ovom momentu ima 57 aviona (Embraer ERJ135, ERJ140, E170 i E190, Cessna 208B, i BAe Jetsream 41). Kompanija je objavila da planira u skoroj budućnosti nabavljati Embraere E2. Airlink leti na 50 destinacija u Južnoj Africi, Angoli, Botsuani, Kongu, Lesotu, Madagaskaru, Mozambiku, Namibiji, Sv.Heleni, Tanzaniji, Ugandi, Zambiji i Zimbabveu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Airlink

4 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Od nepoznate kompanije napravili su jakog regionalnog prijevoznika. Svaka cast. Bas su iskoristili kaos u South Africanu i drugim kompanijama.

Ovaj odgovor mogao bi se svakako protumačiti (hint: crnilo Južne Afrike) 🙂

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!