zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Ljubljana u X. mjesecu imala 57.338 putnika

Ljubljana je u X. mjesecu imala 57.338 putnika, što je 57,8% broja putnika iz 2019. godine (no treba uzeti u obzir da je Ljubljana tog X. mjeseca 2019. imala ogroman pad putnika radi bankrota Adrie).

U prvih 10 mjeseci ove godine Ljubljana je ostvarila tek 331.012 putnika što je svrstava iza Beograda, Prištine, Splita, Zagreba, Skopja, Dubrovnika, Sarajeva, Podgorice, Tivta i Zadra, tj. tek na 11. mjesto u regiji, a na razini broja putnika Pule i Tuzle. Istinski prestrašno na što je spalo nekada broj 1 tržište regije.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Ljubljana

72 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji Najbolje ocijenjeni
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Zaista mislim da nema primjera u Evropi da dva grada sa tolikim potencijalom kao Zagreb i Ljubljana a tu mislim da su glavni gradovi drzava clanica NATO i EU,pri tom imaju poveliki BDP a Zg je uz to glavni grad turisticke supersile a da imaju tako malo prometa,posebno je tuzno za Ljubljanu na sta je spala…

Sve ce to Rajan pozlatiti…

Pa i da ima 100% LF opet je daleko ispod potencijala koje Zg ima,mada sam ubrao vasu ironiju😀

Vi samo govorite o nekom potencijalu Zagreba, a koji je to potencijal? Koliko bi to Zagreb po vama trebao da ima putnika? To što je Hrvatska članica EU i NATO ništa ne znači jer je nebitna ni u jednoj od tih organizacija, ostaje samo obala ali i ona ima aerodrome koji služe za te putnike. Sam grad prilično dosadan i sterilan, nekog velikog biznisa nema. Tako da koji je to potencijal Zagreba?

Pa mislim da bi Zg trebao da ima 6-7 miliona putnika,pa potencijal je u milion stanovnika,turizmu,kako to da je nevazno sto ste clanica NATO i EU pa to samo po sebi akumulira putnike…

Ni u EU a tek u NATO Hrvatska nije toliko bitna, nisu centri upravljanja u Zagrebu. Milion stanovnika koji izgleda po počecima sa FR nisu neki putnici turistički, sam Zagreb strancima teško da je interesantan osim ljeti nešto malo u proputovanju k Jadranu. Dok ne bude jake nacionalne kompanije koja će privlačiti putnike sa prostora bivše nam države i pojedinih zemalja šire regije radi daljih konekcija nikakvih 6 miliona biti neće, ni blizu. FR je u 9 i 10 mjesecu otvorio 15 novih linija i kako vidimo ništa posebno napravio nije.

To što vi pišete nije istina, putnici iz Koreje nisu sigurno dolazili u Zagreb zbog Zagreba ali su ostajali u njemu par dana, takođe i ostali longhaul putnici, to dokazuje i ova godina kada niko od njih za Zagreb ne leti. Dajte nam statistiku koliko je tih turista doletilo u Zagreb i nije otišlo dalje na Jadran i tada ćete sve da vidite, Da Zagreb nije interesantan odlično pokazuju letovi FR, najavili ste masu vikend turista i slično a dobili užasan za FR LF. Toliko o Zagrebu i njegovom potencijalu.

Da biste shvatili izostanak putnika morate sagledati ne samo strukturu nego i običaje goste! Long haul gost ne dolazi u Europu samo zbog Zagreba kao što ne dolazi samo zbog Beča, Salzburga, Munchena, Barcelone, Madrida ili Zuricha. Čak ne dolazi samo zbog Pariza ili Londona… On dolazi u Europu na kružno putovanje gdje su svi ciljevi podjednako važni. S druge strane Zagreb je ciry-breakerima itekako interesantan jer nudi puno toga, počevši od kulture preko gastronomije do provoda. I to za zapadne džepove još uvijek relativno povoljno. Naravno da će mnogi iskoristiti priliku i doći Ryanom u ZAG, ići busom do ZAD, provesti par dana na moru i vratiti se iz ZAD Ryanom…

Dajte molim vas, Zagreb i provod a da ne govorimo o gastronomiji.

Vi ste objavljivali nekoliko puta, 55% je bio zadnji kad je objavljen a tada je lf FR u prosjeku bio 85, to je katastrofa tih 55%. Prije toga ste objavili još gori LF koji ste po “zamolbi” obrisali. Eto otkud znam očajni LF u Zagrebu. A vidi se i po broju putnika u Zagrebu.

Ništa mi to ne govori jer 2020 nije uopšte relevantna godina za poređenje, Hrvatska je tada bila na crvenoj listi a ove godine nije! Meni više govori 2019, razlika 9 i 10 mjeseca u procentima je bila oko 6% a ove godine sa 15 novih linija 4%, to puno govori a ne to vaše poređenje sa 2020.

Sa 15 novih linija koje nude 67000 sjedišta je i 9 i 10 mjesec morao biti bolji od prethodnih a kao što znamo nije tako da je jasno da FR ništa pomogao Zagrebu nije, očigledno je.

Govori mi da je to katastrofa jer je Split u istom mjesecu povećao više od 500% a Dubrovnik više od 700%! Šta vam to govori?

Ja govorim o 10 mjesecu! Šta vam nije jasno tu? Vi ste se pozvali na 10 mjesec i ja vam odgovorio, kakve veze imaju 7 i 8 mjesec? Bezuspješno pokušavate sa zamjenom teza.

Ja govorim o rastu od 231% kojim se vi hvalite u Zagrebu, kao da je to rezultat FR a ja vam dokazujem da je taj rast loš u odnosu na Split i Dubrovnik i da FR nije doprinjeo rastu u Zagrebu nego je to rezultat oporavka tržišta koje ima svaki aerodrom. To je kad se porede 2021 i 2020. Tako da tih 231% je loš rezultat, džaba se njim hvalite.

Ne vidim zasto Sofija npr ima vise potencijala od Zg,a za Beograd mislim da ima znacajno manje potencijala od Zg i tu treba cestitati Bg sto pravi duplo vise putnika…

Prestrašno za aerodrom ali zato raj za nas putnike, nema gužvi i putuješ kao gospodin čovjek (kao gospodin putuješ i iz drugih razloga posebno u odnosu na Zagreb). Meni oduvijek prvi izbor za polazni aerodrom, iako živim u Hrvatskoj iz Zagreba nisam nikad letio.

Vjerujem vam da je raj kada se putuje bez gužve i stresa na aerodromu. Ali molio bih vas objašnjenje iz kojeg se razloga i ZAG ne putuje kao “gospodin čovjek”?

Koliko čujem od mnogih zbog prilično stroge carine koja kao da je iz vremena kad smo još bili drugovi i sasvim sigurno neće mi pasti na pamet to provjeravati.

Ne znam tko vam je te gluposti rekao ali vam mogu reći da je to definitivna kretenarija! Od ulaska RH u EU do početka korone letio sam iz Njemačke za Zagreb barem sto puta, ako ne i više, i nikada, ali zaista nikada nisam imao niti jedan jedini ma i najmanji problem! Samo jednom, kada sam letio MAD-FRA-ZAG a leg MAD-FRA je bio na LAN, carinik je vidio LA broj leta i pristojno me upitao od kuda dolazim (iako je traka na koferu bila zelena). Kada sam odgovorio iz Madrida preko Frankfurta, zahvalio se i zaželio mi ugodnu večer… Stoga ne širite lažne informacije. Pogotovo jer svi mi jako dobro znamo kako se slovenska policija ponaša na granici sa Hrvatskom….

O čemu pričaš, govorim o carini dakle letovima iz zemalja izvan eu?

Kao prvo vi iznosite “argumente” tipa: “koliko čujem od mnogih” uz zaključak “neće mi pasti napamet to provjeravati. Već samim time dolazimo u domenu “rekla-kazala”… Stoga ću se vratiti u vrijeme PRIJE ulaska RH u EU gdje sam jednako tako često letio iz MUC za ZAG i gdje NIKADA nisam imao ni najmanji problem ili primjedbu na rad carinika. Uvijek su bili pristojni, ljubazni i ekspeditivni. Što se za mnoge putnike u odnosu na njih ne bi moglo reći. Kao drugo: nekako se ne mogu sjetiti da se nas dvojica poznajemo a još manje da smo na “ti”. I na kraju: ako ste došli u LJU iz neke non-EU destinacije, morali su vas kontrolirati bez obzira što ste bili u tranzitu. Ako niste imali ništa za carinjenje po EU normama, niti u ZAG ne bi imali nikakvih problema jer su od osamostaljenja RH carinski propisi bili gotovo identični sa EU propisima o uvozu robe iz non-EU zemalja. Stoga vas molim da se okanite ovakvih neargumentiranih komentara.

Domena rekla-kazala? Znači ne bi trebao vjerovati vlastitoj ženi i ljudima koje osobno poznajem nego VAMA na internetu (mislio sam da smo na internetskim raspravama na “ti” ali oprostite Gospodine). Ne, ne bi me morali kontrolirati osim nasumično ili ako na nekoga iz nekog razloga posumnjaju. I tada neće raditi probleme zbog nekakvih banalnih stvari.

Ja ne znam iskustva drugih i iskreno me ne zanimaju. Ne stoga što nekome ne bih vjerovao, već iz razloga što sam se u ovo što sam napisao ja osobno uvjerio. Ne u jednom, dva, sedam ili deset slučajeva, već govorim o najmanje stotinu, realnije oko 150… – tu govorim o putovanjima prije 01.07.2013. godine. I da je tako kako vi pišete, onda bih ja, čisto statistički gledano, morao imati barem na 10% prelaska granice na ZAG probleme, dakle u mom slučaju 10-15 puta. A nisam!!! Ali vi naravno možete vjerovati onome što želite. Iako bi me zaista zanimalo o koliko vi slučajeva govorite te što je zaista bilo u pitanju. Naime: prtljaga je prije automatski išla kroz rontgen i ako nije bilo ničeg sumnjivog u njoj, pokupili ste svoj kofer i išli dalje. Ako je bilo nečeg neidentificiranog ili sumnjivog, kofer ste morali otvoriti – ja tu ne vidim nikakvu problem! I prije nego skočite, sa o mala napomena: pri ulazu u SAD je procedura potpuno ista: kofer mora automatski kroz Rontgen. Tako je bilo na svim aerodromima preko kojih sam ulazio u SAD: JFK, MCO, LAX, ORD, IAD,… Kao i u Kanadu: YYZ, YYC, YVR, YUL,… A njih zaista ne možete opisati kao “drugove”…
A ironiju si slobodno možete ušparati: mi smo na ovom forumu prihvatili normu međusobnog uvažavanja i poštovanja u obliku obraćanja sa “vi” nepoznatim osobama, a “tikaju” se samo oni koji se poznaju.

A što da vam kažem? Možda ste imali sreće ili ništa takvo što bi pobudilo pažnju carinika ili ste tolerantniji u odnosu sa njima. Ja sam čuo previše loših stvari i ne želim se uopće bakćati sa njima. Na kraju krajeva, čak i da je sve idealno, za mene Zagreb nema baš nikakvih prednosti- bliže mi je do Ljubljane (nešto malo), nema cestarine u Sloveniji (imam god. vinjetu zbog drugih stvari) a za više linija Venecija mi nije puno dalje od Zagreba.

Vi i dalje ne radite razliku izmedju kategorija “čuo” i “doživio”… I ja sam u životu do sada svasta čuo… MI ali ovdje govorimo o kumulativno gotovo 500 slučajeva…

I vi što govorite je za mene samo “čuo”. Zašto bi morao vjerovati vama a ne drugima?

Pa i drugi od kojih “čujem” prepričavaju svoje osobno iskustvo ali po gos. Foglaru oni lažu a vas dvojica ste u pravu. Zašto bi vjerovao vama a ne njima? Rekoh da sam isto čuo i od vlastite žene, dugogodišnjih prijatelja koji me nemaju razloga lagati…pa ni oni po vama nisu kompetentni.

Tko je rekao da oni lažu??? Ja sam osobno imao daleko neugodnija iskustva po svijetu nego ikada u ZAG: i u Jugi i u Hrvatskoj prije EU i u Hrvatskoj nakon ulaska u EU… Stoga mogu na temelju mojih iskustava govoriti. Ne znam na temelju koliko iskustava govori vaša supruga i prijatelji ali ja u sumi samo mojih iz zadnjih 35 godina govorim o nekih 500-stotinjak… Osim toga je percepija “problema” vrlo individualna! Mnogi se već uzbudjuju kada ih se samo oslovi… Dovoljno toga sam i vidio i doživio!!!

S ovim zadnjim se apsolutno slažem- da je vjerovatno problem u percepciji. Ali kad se jednom navikneš na dobro teško se vratiti ili riskirati sa manje dobrim.

Bez veze više raspravljati o tome, svatko neka putuje od tamo gdje smatra da je njemu najbolje, ja jedino znam da mene Zagreb neće vidjeti. Nije mi ni problem, kao ni drugima, potegnuti par stotina km sa autom da bi mogao letiti kako meni odgovara.

A joj. Pa mi ovde bas mesecima citamo kako je zagrebacki aerodrom prestizni gde samo prestizne kompanije slecu. Jos je i najlepsi, najprostraniji (u odnosu na broj putnika) ma sve naj i vi onda napisete takve „nonsense“ kao sto bi Autor rekao 🙄

E baš sam čekao ovakav komentar!!! Hvala vam što me niste razočarali!

Pa sta cu… takav renome Zagreb prati. Mora da se uvek napomene. Ipak je to najprestizniji aerodrom u regiji. I to prema recima samih stanovnika Zagreba.

Moraju. Sta ce? Ocajna nacionalna kompanija a i oni uglavnom salju svoje najmanje avione. Na kraju krajeva zna se koji je parametar najbitniji: broj putnika. A Zagreb ne da je daleko od Beograda nego i od drugih gradova regiona.

Je, sve je to i još je prije pandemije hrpa Slovenaca ga koristila i za odlazne i za dolazne letove.

Da, mnogi Slovenci su letjeli iz Zagreba prije pandemije, pogotovo nakon što je Adria kihnula.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!