zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Somon Air kreće sa letovima za Moskvu

Somon Air obnavlja letove na relaciji Dušanbe – Moskva (aerodrom Žukovski). Kako se navodi u poruci avio-prevoznika, letovi će se obavljati jednom nedeljno. Prema redu letenja, avion ove aviokompanije će leteti iz Dušanbea za Žukovski utorkom, a u suprotnom smeru – sredom. Kako se očekuje, prvi let će biti obavljen 15.8. U bliskoj budućnosti aviokompanija planira otvoriti i drugu frekvenciju na ovom pravcu.

Osim toga, Somon Air povećava učestalost letova od Dušanbea do Džede i Almatija i od Hujanda do moskovskog aerodroma Domodedovo. Od 17. 08. letovi iz Hujanda za Domodedovo i nazad obavljaće se dva puta nedeljno – ponedeljkom i četvrtkom. Počevši od 19.8. aviokompanija će saobraćati za Almati sredom i subotom. Od 3.9. aviokompanija će saobraćati za Jedu tri puta nedeljno – utorkom, petkom i nedjeljom. Somon Air takođe planira da otvori redovnu liniju Dušanbe – Mahačkala – Dušanbe i poveća broj letova iz Dušanbea za Samaru i Kazanj, kao i iz Hudžanda za Surgut.

Flotu Somon Aira čine avioni Boeing 737-800 i 737-900. Aviokompanija obavlja letove iz Tadžikistana za Nemačku, UAE, Tursku, Kinu, Indiju, Saudijsku Arabiju, Iran, Rusiju, Kazahstan i Uzbekistan.

autor: Dejan Radojević, dopisnik (Moskva), foto: Somon Air

0 Komentar/a
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!