zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

BREAKING: Stobart prekinuo letove za Aer Lingus

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aer Lingus regional (Stobart)

Irski regionalni prijevoznik Stobart Air, koji je bio feeder regionalnih letova za Aer Lingus je u subotu 12.6. raspisao prekid operacija i ušao u likvidaciju. Kompanija se trebala prodati Ettyl Ltd. no prodaja se nije ostvarila i kompanije su prekinule pregovore, stoga je Stobart izvijestio Aer Lingus da više neće operirati njegove feeding reginalne linije i da ide u likvidaciju. Kompanija je za Aer Lingus letjela sa jednim ATR 42-600 i 12 ATR 72-600.

Naime Aer Lingus je u 11. mjesecu odabrao Emerald Airlines za feedera od 1.1.2023. na idućih 10 godina, a do tada je letove trebao obnašati Stobart. Naime, Stobart je naljutio IAG, vlasnika Aer Lingusa jer je ušao u 30% vlasništva flybea koji je trebao feedati Virgin Atlantic, pod brendom Virgin Connect. Virgin Atlantic je glavni konkurent Britisha, najvećeg suvlasnika IAG-a. Flybe je bankrotirao u III. mjesecu 2020. a Stobart je ostao bez svoje akvizicije. Odluka Aer Lingusa je Stobart dovelo u vrlo lošu situaciju, no kompanija je rekla da će profesionalno odraditi svoje obveze do kraja 2022. No, eto, ipak to obećanje nije ispunio.

Ono što je sada jasno je da Emerald Airlines, u vlasništvu businessmena Conor McCarthya, ne može odmah pokrenuti operacije za Aer Lingus, pa će Aer Lingus ostati bez feeding linija.

Stobart je letio za Aer Lingus letove u Irskoj (Cork, Donegal, Kerry, Shannon), Velikoj Britaniji (Birmingham, Bristol, East Midlands, Exeter, Leeds/Bredford, Manchester, Newcastle, Newguay, Isle of Man, Jersey, Belfast, Aberdeen, Edinburgh, Glasgow i Cardiff), te Francuskoj (Rennes). Kompanija je imala baze u Dublinu, Corku i Belfast Cityu.

Sada ostaje za vidjeti što će Aer Lingus napraviti. Naime, Aer Lingus nema aviona kojima bi mogao preuzeti ove operacije, obzirom da im je najmanji avion Airbus A320. Moguće bi Britishev BA CityFlyer mogao preuzeti koji let sa svojim Embraerima 190SR (ima ih 23 komada), no CityFlyer je prilično okupiran i nema previše slobodnih kapaciteta. Za sada je najavljeno da će CityFlyer uskočiti na dvije linije. Vrlo brzo ne nešto linija mogao bi uskočiti CityJet koji ima 20 CRJ-900 i bazu u Dublinu ili German Airways koji ima 15 Dash 8-400 i 5 Embraera 190 (dio leti za Air France). No, ni CityJet svoje CRJ-900, ni German Airways svoj Dash 8-400 ne može dići isti čas, kako radi otpuštenih posada, tako i radi checkova koje ovi avioni moraju proći. Stoga je Aer Lingus u ozbiljnim problemima. Iskreno, potez Aer Lingusa da se zamijeni partner za dvije godine bio je prilično naubičajan i nije čudno da je Stobart zbog toga pokleknuo.

11 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji Najbolje ocijenjeni
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Danas je bilo već uskakanja. British Airways CityFlyer je letio Belfast-Leeds-Belfast i Belfast-Exeter-Belfast sa kapacitetima koji su oslobođeni jer je bilo velikih otkazivanja prošli tjedan kad je Britanija premjestila Portugal sa zelene na žutu listu. A Aer Lingus je danas slao svoje A320 iz Belfastu za Edinburgh, Manchester i Birmingham

Interesantno da su samo dvije linije (i to zasad samo do petka) a ne više njih, ili više frekvencija, s obzirom da CityFlyerovi avioni jako dobro pašu a slobodnih kapaciteta ima.

Trenutni prosjek CityFlyerovih aviona je manje od jedne rotacije dnevno, a sve rotacije su dosta kratke tako da bi avioni svakako mogli uletiti, i to sve do 01.08. Međunarodnih letova nema skoro uopće, i sigurno ih neće biti više od tek par dnevno do kraja sedmog mjeseca.

Trenutno skoro svi CityFlyer avioni koji lete odrade samo jednu rotaciju dnevno, eventualno dvije ili rijetko tri, svaki dan. Nisu prizemljeni.

A evo i nastavka priče: danas je Aer Lingus objavio da će letiti A320 letove jedan do dva puta dnevno iz Belfasta za Edinburgh, Manchester i Birmingham narednih mjesec dana. Aer Lingusu je ogroman prioritet Manchester zbog novih long-haul linija.

A Nordica se ponudila operirati Kerry – Dublin.

Ne razumijem ni ja uopće. Zato sam i napisao jer mi je fascinantno.

Alfabetnim redom flota u zadnjih sedam dana:
LCYJ rotacija, tri dana ništa, pa jedna rotacija dnevno tri dana za redom
LCYK četiri dana za redom jedna rotacija dnevno, pa onda tri dana ništa
LCYL dva dana ništa pa pet dana za redom jedna rotacija dnevno
LCYM dva dana ništa pa 10.06. jedna rotacija pa 11.06. let u jednom smjeru pa 12.06. let natrag pa onda jedna rotacija

Dakle baš fascinantno: koji god avion pogledam, samo jedna rotacija dnevno pa maksimum tri dana pauze.

Slučajno sam objavio komentar dok sam još pisao listu… uglavnom tako svi avioni osim par prizemljenih. Ali većina leti redovito ali samo jedna rotacija dnevno i to manje od sat vremena let.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!