zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Pariški aerodromi spremni za Olimpijadu

Pariški aerodromi su spremni dočekati sudionike i navijače Olimpijskih igara. U Paris će od 26.7. do 11.8. stići 64.000 akreditiranih osoba, no i tisuće navijača. Najviše putnika će doći preko CDG, ali će ih masa doći preko Orlya i Beauvaisa, a očekuje se i povećanje business prometa preko La Bourgeta.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Paris CDG

14 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Šteta što nisu stigli “Završit”. GRAND PARIS EXPRESS. Masivno Proširenje Metroa. Te Tramvajske Mreže. A o “Omotnici Vlakova” kako naši Političari vole Reći Financijska Omotnica. RER skoro Cijela Flota Novih Alstomovih Dvopalubaraca. Novi Citadis Tramvaji. I Novi Autonomni Alstomovi Metropolis Vlakovi. I na GUMENIM KOTAČIMA+Čeličnim. I oni Standardni Čelični. Samo Čelični če biti Slični Metropolisu iz Dubaia i Sydneya. Šteta što to neče Dati SVOJ DOPRINOS.
Nadam se da me Alen neče Zadavit što stalno guram Željeznice.
Veliki pozdrav.

Možete malo detaljnije što se tiče radova u/oko Pariza. Što mislite hoće li Metro/RER voziti 24h?

Zbog Alena da se vratimo na avijaciju, niste nikada obradili temu ranojutarnjih letova na CDG, a zapravo su teško dostupni iz centra/okolice Pariza posto RER-om teško lovite te letove. Za olimpijadu, nije rješenje reći uzmite hotel kod aerodroma, sretni ste.ako uhvatite bilo gdje hotel po “normalnoj” cijeni :). Javni prijevoz je već duplo skuplji (do 15.9. ako se ne varam), sve me strah kakve će cijene taksija biti…

Mislim da ovi radovi nikakvog utjecaja neče imati jer se rade u Fazama. I trajat če minimum 15. godina. I ako budu imali utjecaja to je radi Postojećeg Održavanja. A za vozni red konkretno nebi znao. To več ne pratim. Ali Osobno mislim da su oni na sve Mislili a Poglavito na Javni Prijevoz. S obzirom kakvu Priredbu Priređuju i da im je glavni “Prioritet” da budu Pravi Domaćini i da izbjegnu bilo kakvu Blamažu. A poglavito Prijevoz.

Što se tiče radova.
Biti če u fazama
Trajat če preko 15.godina do potpunog završetka.

Grand Paris Express
Je veliko proširenje Metroa. Gradit če se par potpuno novih. I produšiti par postojećih linija. Sve s ciljem bolje povezanosti čvorišta,drastičnog povećanja kapaciteta prijevoza i ubrzanja putovanja. A to se želi postići. Nabavkom potpuno novih vlakova i resignalizacijom(Automatizacijom). Novi vlakovi če biti mnogo Agilniji(Usporavanje-Ubrzavanje),imat če više mjesta,biti če klimatizirana,video nadzor,moderni informativni i oglašavački paneli. Te na starim linijama če se skroz preurediti stanice i platforme. A što se tiče Automatizacije neče biti kao DLR London. Nego kao Sydney,Kopenhagenu,Dubaiu bez Vozača ali če imati Dvostruka Vrata i platformsku zaštitnu Barijeru. I največi opseg če biti Kružna linija koja če povezati sva bitna čvorišta u jedan objedinjeni Transfer.
Sličan projekt Crossrail. Elizabetina Linija London.

A što se tiče RER-a
On če dobiti gotovo potpuno novu Flotu vlakova.Također sa svim što sam gore naveo ali i sa naglaskom mnogo večeg kapaciteta,pristupačnosti teško pokretljivim osobama jer su vlakovi dijelom na kat a manjim dijelom u razini platforme gdje su smještena vrata ali je taj prostor mnogo prostraniji nego na starim. S naglaskom da če biti vagon na kat i vagon na jednoj razini. I neče se Potpuno Automatizirati jer če vozač biti prisutan i dalje. Ali če njegova uloga biti smanjena. Potpuna Resignalizacija je moguča novim vlakovima. Kojima je upravljački Panel Softverski Sinkroniziran sa Dinamikom Mreže(Zavoji,Stanice,Uzbrdice). Te putem kontrolnog centra kao (Kontrola Leta) se prilagođava Zagušenosti Linije i Opterečenju. Vlakom če dijelom upravljati softver,dijelom vozač. Ali primarna uloga Vozača je sigurnost DOLASKA/ODLASKA na stanici, u slučaju kvara, više sile. Taj se sustav zove ATO. Široko je več rasprostranjen u Londonu gotovo sve linije izuzev Piccadilly i Bakerloo. Moglo bi se donekle reči let po “Vrpci” kao Airbus. Ali normalno da me netko nebi napao. Nije isto. Ali ovdje je prvenstveno rađeno da bi stavili Drastično više vlakova na liniju negdje čak više od 30-40% i povećali frekvencije Polaske. I najviše če se koristiti na dijelu gdje se mreža spaja. A primjer ovoga je u Londonu THAMESLINK. I da naglasim CROSSRAIL je nešto između Metroa i RER-a.

I bez brige neče ni u kom slučaju ometati trenutne Operacije. I ako bude biti če Alternativa.

I da več postoje Potpuno AUTOMATIZIRANE linije u Parizu. Ali par njih. Nije kao Kopenhagen,Sydney ili Dubai.

Veliki pozdrav i Vama Mario.
Imate zanimljive komentare, ali moram priznati da ih je nekada jako tesko čitati i shvatiti şto ste htjeli reći.
Da li ste vi Hrvat iz dijaspore pa imate problema sa pisanjem ili u čemu je točno stvar, ako nije previše osobno pitanje?

Jeste malo mi je problem s pravopisom. I brzoplet sam. Nemojte mi zamjerit.

U najgorem slučaju može se koristiti i Brussels i Brussels Charleroi koji su udaljeni vlakom sat i pol vremena od Gare du Norda. CDG je udaljen sat vremena, Orly isto, Beavuis sat i pol. Jako su dobro povezani vlakom i sam grad metroima. Ne bi trebalo biti problema.

Čak i Lyon koji je TGVom 1:45 min od centra je opcija.
Jedino ne znam kako će vozom da odu posmatrači za takmičenje u surfanju ( francuska Polinezija )

Potpuno se slazem, Francuzi prvaci svijeta u organizaciji.
Pariski aerodrom jednostavan i pristupacan.
Neznam sta je pragmaticnije napravljeno, stotine malih rotora ili izaci iz terminala kada pokupite kofer. Ili povezanost dva glavna aerodroma, trebali bi kategoriju Nobela izmisliti samo da bi ga njima dali.
Ili taxiwayi na aerodromu pogotovo N i F koji se spajaju sa R i T kod juznih pista. Ni sam neznam kako zavrsim na dobrom mjestu, toliko je dobro i pregledno napravljeno.

Za komentar da je aerodrom jednostavan i pristupacan se ne bih 100% slozio, narocito na terminalu 2B. Da dodjete na gate imate da dobijete prosirene vene. Da ne kazem da su u Martu renovirali sve pristupne puteve tako da vas je shuttle ostavljao na Terminalu 3. Automatske kontrole za biometrijske pasose vise nisu radile nego sto jesu pa je nastao haos.

оће бит карловачко корнер за навијаче?

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!